Iratkozzon fel TÓTH GÁBOR hírlevelére!

Ne veszítsd el a csontjaidat

Ne veszítsd el a csontjaidat

Ne veszítsd el a csontjaidat

Forradalmian új hírek a csontritkulás megelőzéséről és leküzdéséről

  • Készlet információ:Készleten
  • 1 690 Ft

    1 430 Ft

Az emberi csontrendszer állapotát tekintve is kimondható, hogy katasztrófák világában élünk, hiszen a csontritkulás példátlan méreteket öltött napjainkban.

A csontritkulás terjedésének jól meghatározható okai vannak, amelyeknek csak elenyésző hányada kerül be a köztudatba. Másrészt a tudományos javaslatok többsége megreked a tej- és tejtermékek ajánlásánál, jóllehet ma már kijelenthető, hogy ezek fogyasztása nem hozott valódi eredményt a betegség visszaszorításában.

Felvetődnek tehát a kérdések:

Milyen tényleges okok állnak a háttérben?

Miért marad el sok esetben a javulás?

Milyen étrend nevezhető „csontbarátnak” és milyen táplálékok előnytelenek az újabb kutatások fényében?

Többek között e válaszokkal foglalkozik a könyv.

A megelőzésben és kezelésben kulcsszerepet játszik a táplálkozás, azonban itt a kalciumbevitelnél jóval többről van szó. Az úgynevezett fehérjekérdéssel, a „nagy kalcium paradoxon”-nal, a káros szenvedélyekkel, a nyomelem szabályozással és a fitoösztrogénekkel is kiemelten foglalkozunk könyvünkben, különös tekintettel a veszélyeztetett korosztályokra.

Mennyiben új tehát e kiadvány? Annyiban, hogy valós alapokon és új megközelítésben tárgyalja az étrend és a csontozat rejtett összefüggéseit - s ezt élelmiszer-ipari érdekek, táplálkozástudományi megalkuvások, hagyományokhoz való aggályos kötődés és egyéb „tabuk” figyelembevétele nélkül teszi. Mindezek mellett a „lezárt fiókok titkos aktáiból” is merít, hozzájárulva ezzel a csontritkulás kérdéskörének teljes és objektív átlátásához.

 

Írjon véleményt a termékről

Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!
    Rossz           Jó