Kosár

A kosár üres

Vásárlás folytatása

Üdvözöljük honlapunkon! Köszönjük, hogy vásárlása során bennünket tisztel meg bizalmával!

Ez a tartalom kizárólag információs célokat szolgál, és nem célja, hogy orvosi tanácsokat adjon, vagy pedig helyettesítse a kezelőorvos tanácsát, vagy kezelési módszereit. Minden olvasót arra biztatunk, hogy konzultáljon orvosával, vagy szakképzett egészségügyi szakemberrel az egyedi egészségügyi kérdéseket illetően. Sem a Blnce Hungary Kft., sem a tartalomszolgáltató nem felelős semmilyen, az itt feltüntetett, ismeretterjesztést szolgáló információk követése során bekövetkezett esetleges egészségügyi következményekért. Az ezen a weboldalon feltüntetett tartalom minden olvasója, különösen azok, akik orvosi előírásokat követnek, vagy gyógyszert szednek, konzultáljon a kezelőorvosával, mielőtt bármilyen táplálkozási, életmódbeli programot kezd el, vagy táplálékkiegészítőt szedne.

A jelen Általános Szerződési Feltételek (a továbbiakban: ÁSZF) a blnce hungary kft. valamennyi, a www.blnce.hu honlapon (a továbbiakban Webáruház) elérhető és megvásárolható árucikkére érvényesek. A Webáruház használatához szükséges azon technikai tájékoztatást, melyet ezen Általános Szerződési Feltételek nem tartalmaznak, a Honlapon elérhető egyéb tájékoztatások nyújtják.

A Webáruház használatával, illetve a regisztrációval Ön, mint vásárló (a továbbiakban: Vásárló) elfogadja és magára nézve kötelezőnek ismeri el a jelen Általános Szerződési Feltételekben foglalt rendelkezéseket, tudomásul veszi és elfogadja az alábbiakat.

Szolgáltató (Vállalkozás, Eladó) adatai:

Név: blnce hungary kft.

Székhely: 1173 Budapest, Határhalom utca 4.

Nyilvántartó és nyivántartásba vevő cégbíróság: Fővárosi Törvényszék Cégbírósága

Cégjegyzékszám: 01-09-277702

Adószám: 23090174-2-42

Számlavezető pénzforgalmi szolgáltató: UniCredit Bank

Pénzforgalmi számla száma: 10918001-00000122-11170009

Szerződés nyelve: magyar

Telefonszám: +36 30 488 9282

E-mail: info@blnce.hu

Honlap: www.blnce.hu

A szerződés létrejötte

Szerződést kizárólag magyar nyelven lehet kötni.

A megrendelni kívánt termék vagy szolgáltatás részletes jellemzőiről, áráról, valamint a szállítás díjáról, időtartamáról és feltételeiről a Vásárló a termék nevére vagy a terméket ábrázoló képre történő kattintást követően tájékozódhat. A Vásárló a „Kosárba” feliratú ikonra kattintva tudja a terméket virtuális kosarába helyezni. Amikor a terméket kosarába helyezi, megjelenik egy információs ablak, ami tájékoztatja a Vásárlót arról, hogy a termék elhelyezésre került a virtuális kosarába. A Vásárló ezután eldöntheti, hogy tovább nézelődik a Webáruházban és folytatja a vásárlást vagy befejezi a nézelődést és elkezdi a megrendelés folyamatát a „Kosár” ikonra kattintva. Ha az utóbbi lehetőséget választotta, akkor megjelenik a kosár tartalma, ahol leellenőrizheti kosarának tartalmát. A kosár oldalon módosítani tudja a megrendelést, és tételt tud törölni a kosárból. Ha minden rendben talált, akkor a „Fizetés” feliratra kattintva elkezdheti a megrendelést és bejelentkezhet fiókjába, illetve regisztráció nélkül is vásárolhat a kért adatok megadásával.

A Megrendelő a Webáruház-regisztráció során adatai megadása, valamint az ÁSZF és az Adatvédelmi tájékoztató elfogadása után rendelkezik a rendelés leadásának technikai lehetőségével, vásárolhat a termékkínálatból.

A Megrendelő a termékkínálatból a Webáruház felületén bejelentkezés nélkül is szabadon válogathat, azokat kosarába helyezheti.

A vásárlásnak nem feltétele a regisztráció. Ha a Vásárló már bejelentkezett fiókjába vagy megadott minden szükséges személyes adatot, a „Pénztár” feliratra kattintva második lépésben a szállítási adatokat kell megerősítenie, itt adhat meg eltérő számlázási címet a regisztrálthoz képest. Automatikusan a regisztrált cím kerül kiválasztásra, de lehetőség van ettől eltérő, új szállítási cím megadására is. Negyedik lépésben a szállítási mód kiválasztására van lehetőség a rendelkezésre álló lehetőségek közül. Ötödik lépésben a kívánt fizetési módot kell kiválasztania szintén a rendelkezésre álló lehetőségek közül, illetve itt van lehetőség kedvezménykód vagy ajándékkártya kódjának megadására is, majd az ÁSZF elfogadásának beikszelését követően a „Rendelés összegzése” gombra kell kattintani. Magyarországon kívüli kiszállítás esetén utánvétes fizetés nem lehetséges. Ekkor megjelenik egy összegző képernyő, ahol a megrendelésének adatit a végleges elküldés előtt utoljára még ellenőrizheti. A „Rendelés elküldése” gombra kattintva véglegesítheti megrendelését és küldheti el az Eladó részére, mely a Vásárló részéről ajánlatnak minősül. Ezen ajánlat azonban nem jár automatikusan azzal, hogy az Eladó a Vásárló ajánlatát elfogadta. A csomagpontra vagy csomagautomatába történő szállítással megjelölt rendelés esetén az Átvevőhelyet a megrendelés véglegesítése után, a következő, automatikusan felugró oldalon van lehetőség kiválasztani.

A megrendelés akkor tekinthető megtörténtnek, ha a megerősítést követően a Vásárló visszaigazoló e-mail-t kap a rendelés befogadásáról.

Ajánlati kötöttség, visszaigazolás, szerződés létrejötte

Miután elküldte megrendelését, ezt az ajánlat megérkezését követően, legkésőbb 48 órán belül, automatikus e-mailben az Eladó visszaigazolja a Vásárlónak, mely automatikus email megerősíti, hogy az Eladó megkapta a Vásárló által elküldött megrendelést. Az automatikus email a megrendelésének részleteit is tartalmazza.

Ez a tértivevény nem jelenti a Vásárló megrendelésének elfogadását, hanem csupán arról tájékoztatja a Vásárlót, hogy megrendelése beérkezett az Eladóhoz. Ajánlatának/megrendelésének Eladó-hoz történő beérkezése a Vásárló részéről ajánlati kötöttséget eredményez.

Az Eladó a Vásárló ajánlatát (megrendelését) külön elfogadó e-mail útján fogadja el. A szerződés az ajánlat Eladó általi elfogadásáról szóló, az Eladó által a Vásárló részére megküldött külön e-mail Vásárlóhoz történő megérkezésekor jön létre és nem a megrendelés automatikus visszaigazolásáról szóló e-mail (48 órán belüli) megérkezésével.

A Vásárló mentesül az ajánlati kötöttség alól, ha késedelem nélkül (azaz legkésőbb 48 órán belül) nem kapja meg az Eladótól az elküldött rendelésére vonatkozó visszaigazoló e-mailt.

Ha a Vásárló a visszaigazoló e-mailben szereplő adatok tekintetében hibát vesz észre, azt a visszaigazoló e-mail beérkezését követő 24 órán belül belül jeleznie kell az Eladó felé, a nem kívánt rendelések teljesítésének elkerülése érdekében. E határidő elteltét követően a megrendelést visszaigazoló e-mailt az Eladó akként tekinti, hogy az abban foglalt adatok maradéktalanul helytállóak és a Vásárló által nem kifogásoltak.

A megrendelés elektronikus úton megkötött szerződésnek minősül, amelyre a polgári törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény, az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvényben foglaltak irányadóak. A szerződés tartalmazza – amennyiben a Vásárló a szakmája, önálló foglalkozása vagy üzleti tevékenysége körén kívül eljáró természetes személy – a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014 (II.26.) Korm. rendelet hatálya alá tartozik, és szem előtt tartja a fogyasztók jogairól szóló Európai Parlament és a Tanács 2011/83/EU irányelvének rendelkezéseit.

Árak

Az árak forintban értendők, tartalmazzák a 27%-os ÁFÁ-t. Az árak tájékoztató jellegűek, az árváltozás jogát fenntartjuk.

Egyes termékeink a fentiektől eltérően 18%-os ÁFÁ-t tartalmaznak.

Egyes termékeink a fentiektől eltérően 5%-os ÁFÁ-t tartalmaznak.

A feltüntetett árak nem minősülnek közvetlen árajánlattételnek. Az esetleges elírásokból eredő károkért az Eladó nem vállal felelősséget.

Az árucikkek mellett található fotók szimbolikus fotók, az árucikkek csomagolása, megjelenése ettől eltérhet.

Szolgáltató fenntartja a jogot a már visszaigazolt megrendelések visszautasítására részben, vagy teljes egészben.

A webáruházban feltüntetett kedvezményes árak más kedvezményekkel nem összevonhatóak. A vásárlás során esetlegesen használt kuponkód kedvezményes árak esetében nem vehető igénybe, csak teljes áru termékekre vonatkozik. Meghatározott termékre vonatkozó kuponkód, csak az adott termékre érvényes. Kivéve az egyösszegű kuponkód, mely a vásárolt termékek összegéből kerül levonásra illetve a szállítási díjra vonatkozó kupont, mely a megrendelés kiszállításának összegéből kerül levonásra.

Fizetési feltételek

Megrendelő a vásárolt áru és szolgáltatás ellenértékét elektronikus úton, bankkártyás fizetéssel a megrendelés leadásakor, utánvétellel a Futárszolgálat munkatársának vagy a csomagponton az áru átvételekor készpénzben (egyes esetekben bankkártyával), csomagautomatás átvételkor előzetesen, a Packeta applikáción keresztül teljesítheti. A Futárszolgálat a készpénz átvételéről bizonylatot ad. Szolgáltató részteljesítést nem vállal, a Futárszolgálat munkatársa részteljesítést nem fogadhat el. A Megrendelő a megrendelés összes tételét egyben átveheti, vagy a teljes megrendelés átvételét megtagadhatja. Amennyiben a rendelés átvételét Megrendelő megtagadja, Szolgáltató fenntartja a jogot, hogy a Megrendelő regisztrációját megszüntesse, valamint esetlegesen közben leadott rendeléseit érvénytelenítse, egyéni mérlegelés alapján.

Sikertelen kézbesítés esetén:

Házhozszállításnál és általános kiszállítási határidőnél a szállító két alkalommal kísérli meg a megrendelt áruk átadását. Ezután a megrendelést a Szolgáltató érvénytelennek nyilvánítja és törli. Csomagpontra vagy csomagautomatába történő szállításnál az átvételi határidőről a Packeta Hungary Kft. Vásárlót előzetesen értesíti.

Teljesítési határidő:

A megrendelésre vonatkozóan az általános teljesítési határidő a rendelés visszaigazolásától számított legfeljebb 30 nap. Ez a szállítási határidő tájékoztató jellegű, az ettől történő eltérést minden esetben e-mail útján jelezzük. Jelen általános szerződési feltételek elfogadásával Ön tudomásul veszi, hogy a megadott szállítási idő túllépése miatt az Eladó a kártérítési felelősségét kifejezetten kizárja. Vásárló bármilyen megrendeléssel kapcsolatos észrevétellel, panasszal a fent feltüntetett e-mail címen 0-24 óráig élhet, Eladó ügyfélszolgálatának válaszadási kötelezettsége munkanapokon legfeljebb 48 óra.

Jogfenntartás, tulajdonjogi kikötés:

Előfordulhat, hogy a honlapunkon szereplő egyes termékek gyártása megszűnt. Erre tekintettel fenntartjuk a jogot a már visszaigazolt megrendelések visszautasítására részben, vagy teljes egészben. Részben történő teljesítés kizárólag az Önnel történő egyeztetést követően kerülhet sor. A termék vételárának előre történő kiegyenlítése esetén visszautalásra kerül az összeg az Ön részére 5 munkanapon belül.

Át nem vett, visszaküldött csomagok esetén a csomagküldés és visszaszállítás díja a Vásárlót terheli. Szolgáltató a csomag újraküldését kizárólag a csomag ellenértékének előre történő átutalása esetén indítja el, melyet Vásárló írásban kérhet az információs e-mail címen!

Szállítási költségek:

Magyarországi kiszállítás esetén az Eladónak a GLS General Logistics Systems Hungary Kft.-vel történő házhozszállítással megrendelésenként bruttó 1.800,- Ft, míg a Packeta Hungary Kft.-vel történő csomagpontos és csomagautomatás szállítással megrendelésenként bruttó 990,- Ft csomagküldési átalánydíjat kell fizetni. Ez csak részben tartalmazza a bérmentesítési/szállítási és a csomagolás díjat, a fennmaradó részt az Eladó vállalja át. A szállítási költség házhozszállítás esetén bruttó 30.000 Ft feletti rendelések esetén ingyenes.

Kivételes esetben (jellemzően külföldi kiszállításnál vagy futárszolgálat által kirívó méretűnek, értékűnek, stb. feltüntetett csomag esetében) előfordulhat, hogy magasabb szállítási díjat kell az Eladónak kiszámláznia. Ilyen esetben a díjról részletes kimutatást készít és arra a megrendelés előtt felhívja az Ön figyelmét.

Amennyiben a megrendelést követően technikai vagy logisztikai okokból több lépésben kell a megrendelést kiszállítanunk, a szállítási költségeket természetesen csak egyszer számítja fel az Eladó.

A terméknek a futártól való átvételével illetve az átvételt igazoló dokumentum aláírásával a termék mennyiségi és minőségi átvétele megtörténik, ami azt jelenti, hogy az Eladónak utólag mennyiségi és minőségi reklamációt nem áll módjában elfogadni. A szállítólevél aláírásával tehát elismeri, hogy az átvett csomag mind külsőleg, mind pedig tartalmát illetően megfelel a megrendelésében foglaltaknak. (nem hiányos a csomag tartalma, nem sérült a csomagolás vagy a termék).

Ha sérülést tapasztal a terméken vagy a csomagoláson, az átvétel során, a sérülésekről a futártól kérnie kell jegyzőkönyv felvételét. Amennyiben az átvételkor láthatóan sérült a csomagolás vagy a termék, és a sérülés az áru átvételét megelőzően keletkezett, a termék visszavételét az Eladó díjmentesen biztosítja. Az átvételt követően észlelt sérülésért az Eladó felelősséget nem vállal!

A Vásárló jogai, kötelezettségei

Az elállás joga

Vásárló a vásárlástól, a megrendelt terméket tartalmazó csomag átvételétől számított 14 munkanapon belül - figyelemmel a távollévők között kötött szerződésekről szóló 17/1999. (II. 5.) kormányrendelet 4. §-ára - indokolás nélkül elállhat. Írásban történő elállás esetén elegendő az elállási nyilatkozatot elküldeni 14 munkanapon belül. Elállás esetén a terméket sértetlen - külső sérelmi nyomoktól, használattól mentes - állapotban a Vásárló nevének feltüntetésével Vásárló saját költségén kell az Eladó címére (blnce hungary kft. 1173 Budapest, Határhalom utca 4.) visszajuttatnia. Eladó a Vásárló által kifizetett vételárat a csomag beérkezése után, legfeljebb az elállást követő harminc napon belül visszatéríti.

Az elállási jog gyakorlása miatt a termék visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerült költségeket Vásárlónak kell viselnie. Utánvéttel visszaküldött csomagok átvételére nincs lehetőség. Eladó a termék nem rendeltetésszerű használatából eredő károk megtérítésére igényt tart.

Vitás esetek elkerülésére a visszaküldött árukat tartalmazó csomag felbontásáról az Eladó fénykép és videofelvételt készíthet. A Szolgáltató kizárólag sérülésmentes, hiánytalan csomagolású és minőségében, értékében megtartott, nem csökkent termék visszaszolgáltatása esetén téríti vissza a teljes vételárat.

Az elállásra nyitva álló 14 munkanapos határidő attól a naptól kezdődik, amikor a Vásárló a csomagot átvette.

Vásárló nem gyakorolhatja az elállási jogot olyan termék esetében sem, amely a személyéhez kötött, illetve amelyet a Vásárló utasításai alapján, vagy kifejezett kérésére állítottak elő, vagy amely természeténél fogva nem szolgáltatható vissza, vagy gyorsan romlandó.

Vásárló rendelését egyszerűen, kötelezettség nélkül lemondhatja Eladó elérhetőségein keresztül mindaddig, amíg csomagját Eladó át nem adja a futárszolgálatnak kézbesítésre. Vásárló az átadásról a Futárszolgálatoktól e-mailben értesül.

Az itt nem szabályozott kérdésekre a Polgári Törvénykönyv, valamint a távollévők között kötött szerződésekről szóló 17/1999.(II.5.) számú kormányrendelet szabályai az irányadóak.

Az Eladó esetleges kára:

Amennyiben a visszahozott áruról kiderül, hogy károsodott, és ez a károsodás a nem rendeltetésszerű használat miatt következett be, a 17/1999. (II.5.) számú kormányrendelet értelmében a termékben okozott értékcsökkenés megtérítését az Eladó követelheti a Vásárlótól.

Szavatosság:

A megrendelt termékekre az új Ptk. 6:159. § szabályai szerint Eladó szavatosságot vállal. Hibás teljesítés esetén Vásárló kifogásáról a hiba felfedezését követő lehető legrövidebb időn belül írásban tájékoztatja Eladót. Hibás teljesítés esetén a megrendelést az új Ptk. 6:159. § meghatározott szavatossági sorrend szerint Eladó: - elsősorban kicseréli - ha a cserére nincs mód, úgy Vásárló választása szerint árengedményt ad, vagy Vásárló a megrendeléstől elállhat, és kérheti a megrendelt termékért kifizetett összeg visszatérítését az eladó webshopján levásárolható virtuális kártyán vagy írásban előre egyeztetett bankszámlaszámra történő banki átutalással.

A szállítási költséget Eladó nem fizeti vissza. Jelentéktelen hiba esetén elállásnak helye nincs.

Hibás teljesítés esetén a szavatossági jogok érvényesítésével kapcsolatos költségek Eladót terhelik.

Adatvédelem, adatbiztonság, adatvédelmi nyilatkozat:

Az Eladó a regisztráció során megadott személyes adatokat az Információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvényben meghatározott feltételek szerint kezeli. Ennek megfelelően a regisztráció során megadott személyes adatok kezelésére a Vásárlók előzetes tájékoztatáson alapuló, önkéntes, kifejezett hozzájárulása alapján kerül sor (adatkezelés jogalapja).

Az Eladó az adatokat kizárólag a Webáruház szolgáltatásának igénybevételéhez kapcsolódó rendelési célra használja fel, illetve a Vásárló kifejezett hozzájárulásával a Szolgáltató saját promóciós, reklám, elektronikus reklám kampányainak keretében küldött hírlevél szolgáltatáshoz (adatkezelési célok).

Az Eladó a Vásárló személyes adatait harmadik személynek nem adja át, kivéve Futárszolgálatoknak.

Vásárló tudomásul veszi, hogy az adatszolgáltatás önkéntes, hozzájárulását önként és határozatlan időre adta azzal, hogy írásban bármikor visszavonhatja. Mivel a jelenlegi körülmények között világszerte az interneten keresztül történő adatátvitel jelentős része titkosítás nélkül zajlik, így Eladó sem vállalhat garanciát arra, hogy az adatok szerverre való elküldése során az adatokhoz illetéktelenek nem férhetnek hozzá.

Vásárló a Regisztráció gomb megnyomásával feltétlenül és visszavonhatatlanul kijelenti, hogy az ÁSZF -et, az Adatvédelmi tájékoztató elolvasta, megértette, tudomásul vette és magára nézve kötelezőnek ismerte el.

Személyes adatok módosítása:

Megadott személyes adatait a Vásárló a Webáruház felhasználói felületén bármikor megváltoztathatja, illetve törölheti.

A regisztráció törlését a Vásárló az info@blnce.hu elektronikus levélcímen kérheti.

Az ÁSZF módosítása

A Szolgáltató fenntartja a jogot, hogy az ÁSZF -et részben vagy egészben bármikor módosítsa.

Záró rendelkezések:

A távoli felek közti szerződésekkel kapcsolatos kikötések

Eladó és Vásárló között írásos szerződés köttetik, amelyet szolgáltató elektronikus rendszerében tárol.

A szerződés megszűnése

Vásárló bármikor kérheti a szerződés megszüntetését, amelyet az Eladó a Vásárló személyazonosságának igazolása után tudomásul vesz, és a Vásárló Webáruház használati lehetőségét megszünteti, regisztrációját törli. Az Eladó fenntartja magának a jogot, hogy amennyiben a Vásárló jelen ÁSZF rendelkezéseit nem tartja be, a szerződést egyoldalúan felmondja.

Vásárló teljeskörű felelősséggel tartozik minden olyan rendelésért és egyéb tranzakcióért, amelynek során a jelszava felhasználásra került. Erre való tekintettel Vásárló gondoskodik jelszava megfelelő titokban tartásáról. Vásárló ezen felelőssége nem áll fenn, ha jelszava saját hibáján kívül került illetéktelen személy(ek)hez.