Kosár

A kosár üres

Vásárlás folytatása

FOGYÁS 50 FELETT: 3 hónap alatt -8 kg és -6 év a SLIM FLASH-sel – döbbenetes fotó a cikkben!

FRISSÍTÉS: Ebben a cikkben nem csak arról olvashattok, hogy Gyuri hogyan fogyott le 50 fölött, de talán ami a jelenlegi helyzetben a legérdekesebb az, hogy Gyuri immunrendszere hihetetlenül erős. Ezt pedig nagyon jól bizonyítja, hogy leküzdötte a sajnos ma is dübörgő Covid 19 vírust, és jelenleg a szervezetében található antitest szám 42 felett van! Viszonyítás képpen ezzel az eredménnyel jelenleg beférkőzött a fővárosi top lista élmezőnyébe. Ő azt vallja, hogy többek között az Immunshake rendszeres fogyasztása hatalmas szerepet játszott, hogy ilyen könnyen megbirkózott a vírussal.

Gyuri antitest értékei a döbbenetes fogyás után

Érhet el az ember jelentős változást, fogyást és átalakulást közel 50 éves férfiként?

Igen, itt a bizonyíték! Tartsatok velem, és ismerjétek meg Gyuri történetét! 

Azt tapasztalom, hogy 50 éves kor felé haladva a férfiak jelentős része már nem foglalkozik a testével. Hatalmas pocakok, lógó cicik látványa terjeng nyáron a strandokon. Nem kellene ennek így lennie, az elhízás nem esztétikai probléma, hanem számos betegség melegágya. Gyuri egészségesen állt neki az életmódváltásnak, így sokkal egyszerűbb és kevésbé korlátozó volt az étrendje, melyekbe nagyon nagy segítségünkre voltak a Blnce termékek, kiemelten a Slim Flash és a reggeli crunchy-ik. 

A lényeg: Gyuri testsúlya januártól márciusig 87 kg-ról 79 kg-ra változott, de a látvány ennél sokkal többet mutat. A testkép változás miatt a testtípus a közepes elhízásból az izmos kategóriába került, és ami még ennél is sokkal fontosabb, hogy januárban Gyuri biológiai kora (a testösszetétel alapján kalkulált életévek) 50 év volt, ami a személyi igazolványában írtnál 365 nappal több,  jelenleg pedig a teste 44 éves. Előtte-utána fotó:

Mire érdemes figyelmi ebben a korban? - Az első mérés 

2018 október 14.-én 26,8% zsírszázalékkal és 3,6 kg zsigeri (a hasi szerveinket borító) zsírral, 35,7 kg vázizomtömeggel és egy közepesen elhízott testtípussal álltunk neki az életmódváltásnak. Némi magyarázat az értékekhez azt hiszem, dukál. A testzsírszázalék egy mérőszám, mely utal az edzettségi szintre is. Gyuri esetében az ideális 17% alatt lett volna. Egyes kutatások szerint a szövet stresszhormont, vagyis kortizolt termel, ezáltal rontja a hangulatot, emellett csökkenti a boldogságot kiváltó endorfinok szintjét is. Így a viszcerális zsír nemcsak életünkre, de hangulatunkra is káros. 1 kiló körüli zsigeri zsír az ideális.

A vázizomtömeg mennyisége is fontos összetevője egy jó étrend kialakításának, hiszen nagyban meghatározza a napi alapanyagcserét. Ebben volt számunkra nagy segítség a Blnce  Slim Flash és Protein?. Az izom egy energiakohó, minél több van belőle, annál többet lehet enni (ez kicsit egyszerű megfogalmazás, de alapjaiban igaz). Gyuri izmokkal jól el volt látva, eztköszönheti a rendszeres sportnak.

Az idő előrehaladtával fontos figyelni és észlelni testünk jelzéseit egészségünk megőrzése érdekében. Ebben nagy segítségünkre lehet az a fajta életmódváltás, amely célja a tápláltsági állapot fenntartása, látványos fizikai változások és eredmények elérése mellett. A test átalakulásával a szervezet különböző igényei is megváltoznak. Különösen fontos a megfelelő mennyiségű kalcium, magnézium és D-vitamin bevitel, amellyel a csontok épsége őrizhető meg, illetve jelentősen csökkenthető a csontritkulás kockázata. Az immunrendszer támogatása érdekében figyeljünk arra, hogy elegendő mennyiségű C-vitamint fogyasszunk, továbbá egy B-vitaminban gazdag étrenddel az idegrendszer és az agy működését is segíthetjük. A szív- és érrendszeri panaszok megelőzése érdekében a jól kialakított étrend mellett rendszeres mozgással tehetünk a legtöbbet. A magasvérnyomás betegségek és a vércukor szint megfelelő értékek között tartásához kiemelten fontos a rendszeres mozgás és a szervezetünket érő stresszfaktorok csökkentése.

Tehát ahhoz, hogy életünk közepén is fittek és egészségesek maradjunk olyan életmódbeli változtatásokkal tehetünk a legtöbbet, amelyek segítenek megőrizni a szervezet megfelelő vitamin, nyomelem és ásványi anyag háztartását. Ezt a rendszeres mozgás mellett, olyan kiegyensúlyozott diétával érhetjük el, amely kialakításakor az egyik legfontosabb szempont a helyes súlybeállítás. 

Gyuri életmódváltoztatása 50 évesen

Az 50 feletti fogyás titka: helyes életmódváltás               

Nézzük akkor, mi is történt! Gyuri alapanyagcseréje 1800 kcal volt az első mérésnél. A belső (zsigeri) zsírok eltüntetése volt az elsődleges cél, hiszen ezek nélkül sokkal jobb zsírégetővé válik a test, és nagy egészségügyi kockázat is, ha a létfontosságú szerveinket zsír borítja. Nagyon komoly kalória-megszorítással kezdtünk. 1000 kcal körül evett naponta. Kivettük az étrendből a legtöbb káros E-számokat tartalmazó ételeket. Közel azonos arányban tartalmazta az étrend a szénhidrátokat (csak összetett formában) és a zsírokat is. És még mielőtt valakinek az jutna az eszébe, hogy az éhhalál szélére kergettem szegény embert ennyi energiával, heti 3-4 súlyzós edzés és hozzá 20-30 perces kardió tréningek is simán mentek. Az elején az éhségérzet dominálhat, de nem a test, hanem az agy éhes. Azaz megszoktuk, hogy folyamatosan rágcsálunk valamit, akkor is, ha unatkozunk, akkor is, ha utazunk, és akkor meg pláne ha fáradtak vagyunk. 

Ezek mind felesleges kalóriák, amiket a test nem igényel, csak megszokásból történik. Pár hét alatt elmúlik az éhség és jön helyette egy jobb hangulat, egy nagyobb energiaszint (ismétlem, 1000 kcal-ról beszélünk) nagyobb kitartás és egy sokkal jobb általános közérzet. 8 hétig folytattuk ezt az igen alacsony kalóriás étrendet. Tovább nem nagyon érdemes, mert lelassítja az anyagcserét.

A rendszeres, kitartó fizikai aktivitás és a megfelelő étrend eredményei 

A januári mérés már kardinális változásokat mutatott. A zsírszázalék 19,7%-ra változott, a belső zsírok súlya 2.2 kg lett, és az izomtömeg 0,8 kg-al emelkedett. Ráadásul ez az időszak év végére esett, decemberben ünnep-ünnep hátán van és ez a „bűnözések” melegágya. Látványos volt a változás, az kétségtelen, de még többet akartunk.

Az összkalóriát megemeltük 1500kcal-ra és rendbe tettük az edzések körüli étrendet. Edzések előtt megemeltük a szénhidrát bevitelt és edzés után a fehérjére fordítottunk nagyobb hangsúlyt. Nagyon sokat köszönhetünk a Slim Flash készítménynek, ami jól helyettesített néha egy-egy étkezést, és a Crunchynak, mely fontos kiegészítője lett a reggelinek, és aktív támogatója a bélflórának. Valamint ezek a termékek is E mentesek, így tökéletesen beleillettek Gyuri étrendjébe.

 A február is meghozta a hozzá fűzött reményeket 14,7%-os testzsírt, melyből 1,5 kg volt a zsigeri zsír a vázizmok pedig 38,5 kg-ra nőttek. Olyan ez, mint egy csoda, pedig nem az. Bárki számára elérhető, csak meg kell tenni a hozzá vezető lépéseket. Reggel edzés, megfelelő folyadék, megfelelő minőségű és mennyiségű ételek. Le kell szokni a nassolásról és háttérbe kell szorítani az édes ízeket – a mesterséges édesítőket sem preferálom – ehhez nagyon jól jöttek a Blnce termékek.

 Eljött a meteorológiai tavasz és Gyuri már készen is volt a strandfazonnal. 12.2%-os zsírszázalékkal, 39,3kg vázizomtömeggel és 1,1 kg viscerális (az említett zsigeri) zsírral. Ez az állapot, amiben egy közel 50 éves férfi a lehető legjobban érezheti magát. Van önbecsülése, jó a hangulata, megfelelő a szexuális energiája és 100%-ig férfinak érezheti magát. Gyuri nem diétázik, Ő életmódot váltott, ma már tudja, hogy ez az életvitel, táplálkozási stílus, nem átmeneti, hanem egy életre szól. Megtanulta a teste jelzéseit és most már minimális kontrollal állítja össze az étrendjét és tartja a testösszetételét az optimális szinten.

Fontos megemlíteni, hogy egy ilyen változáshoz kell egy kiváló és inspiráló edző, aki nem más, mint Baski Sanyi, és egy támogató feleség Blanka személye.