Kosár

A kosár üres

Vásárlás folytatása

22 ÉRV A VÁLASZTÁSODHOZ BIO GABITÓL – súlycsökkentés tudatosan, tápanyahiánytól mentesen

Tóth Gábor írása

"A fogyasztószerek és súlycsökkenést ígérő készítmények korában élünk, mégis sosem volt még ennyi túlsúlyos ember!"

Világunkban szinte törvényszerűség, hogy egy nagy kockázati tényező vagy népbetegség megjelenésével sokat ígérő módszerek, termékek jelennek meg a piacon, „megoldást” kínálva a problémára. Különösen így van ez az elhízás esetében.

„Dekánként hízunk, de kilónként szeretnénk lefogyni” – tartja egy mondás. Lassan, fokozatosan szedjük fel a túlsúlyt, majd évek múltán észhez kapunk, és gyorsan, látványosan szeretnénk a fölösleges kilókat leadni. Különösen igaz ez akkor, ha már láthatóan „kikerekedtünk”, és ezt nemcsak szóvá teszi a környezetünk, hanem az egészségünket is fenyegeti az esztétikai kérdéseken túl.

A túlsúly és az elhízás között különbség van, ez utóbbi a 20%-nál nagyobb súlyfölösleget jelenti, és ma már betegségként tartja számon az orvosi szakma. 

A célzottan fogyókúrát szolgáló termékek pontos összetételét és a vele kapcsolatos állításokat rendelet szabályozza, és „testtömegcsökkentés célját szolgáló, a napi étrend egy részét helyettesítő élelmiszer” néven kerülhetek forgalomba, egyesek a napi étrend egészét pótolják. A szabályozás révén viszonylag egységes termékcsoport alakult ki, de még mindig igen változatosak az összetételek. Nagy a piaci verseny a gyártók és forgalmazók között, és ki-ki igyekszik a legegyszerűbb, legolcsóbb alkotókból, maximális marketingmunkával és az eredmények bemutatásával a legtöbbet kihozni.

Nem nehéz megalkotni egy átlagos fogyókúrás terméket

Furcsa kimondani, de így van! Ha egy szakmában jártasabb ember kicsit jobban utánajár, van anyagi bázisa és – nagyságrendileg – lemásolja a nyugaton vagy hazánkban bevált főbb termékmodelleket, ráadásul rendelkezik egy szuper marketingcsapattal és alkalmazza az összes fontos stratégiát, bármikor befuthat egy általánosan összepakolt súlycsökkentő termékkel, és még azt sem mondhatjuk, hogy a termék hatástalan volna. A termékét teszteli néhány célcsoporton, meghív 1-2 ismert személyiséget a csapatába, és máris sínre kerül és sikeressé válhat az új projekt.

Ahhoz, hogy egy ilyen terméket összeállítson valaki, alaposan meg kell ismerkednie a vonatkozó rendelet irányelveivel, össze kell szednie az irodalmakból vagy egyszerűen az internetről jó néhány információt, összetételi adatokat és máris készülhet az új termék, „csak” egy keverőtartály és egy töltő- illetve csomagológép kell hozzá. Nyilván ennek köszönhető, hogy minden más ágazatnál nagyobb a konkurenciaharc a „fogyókúraiparban”.

Magában a súlycsökkentő termékben nincs semmi misztikum, hiszen jól definiálható alkotókból tevődik össze, a tápérték korlátok adottak, és ma már az ízvilágot és az állományt tetszőlegesen be lehet állítani. Lényegében egy meglehetősen „unalmas” és rutinszerű megoldásról van szó, ha egy átlagos termékre gondolunk, szinte csak az ízvilágukban és néhány összetételi alkotóban különböznek egymástól e készítmények. Elnevezhetik ezt bármilyen fülbemászó névvel, tulajdoníthatnak nekik „turbohatást”, a termék unalmas és egysíkú marad, inkább a reklámok tartják életben, mintegy mesterségesen, amíg a gazdaságosság úgy kívánja, és a „termékélet” fenntartható.

Nyilván ez a gondolat a kérdést leegyszerűsítve szemléli, a valóságban szükség van gyakorlatra és szaktudásra (mérnök, dietetikus, technológus, stb.), illetve – a piaci verseny miatt – sohasem olyan könnyű betörni a piacra egy új fogyókúrás termékkel, azonban alapelvi szinten igazak a fenti állítások. 

Bizony, nem minden egészséges, ami diétás!

Azt viszont lelkiismerettel állíthatjuk, hogy a blnce Slim Flash elnevezésű, súlycsökkentő fehérjekészítményünk kiemelkedően sikerült, és kihoztuk a maximumot a teljes étkezést kiváltó és fogyást segítő termékünkből. 2022-ben ráadásul a terméken "ráncfelvarrást" is végeztünk, és dúsítottuk, ötvöztük az 5in1-es immunkészítmények értékes, mikrobiomot támogató baktériumtörzsekkel, extra vizaminokkal és nyomelemekkel. 

Van 22 érvünk, hogy miért éppen a Slim Flash-t érdemes választanod. Bizony, mind a 22 állítás igaz! Lehet, hogy a 23. érv már neked fog eszedbe jutni? 🙂

  

22 dolog, amiért érdemes a Slim Flash-t választanod:

1. Napi egy vagy két étkezést 100%-osan helyettesít, azaz minden mikro és makrótápanyag megvan benne, amelyet egy nagy étkezéskor be kell vinnünk a szervezetünkbe.

 

2. 100%-ban E-mentes, azaz nem kerül bele egyetlen adalékanyag sem, ami a termékkört tekintve szintén egyedülálló.

            

3. Rendszeres használatával szükségtelenné válnak a költséges, és nem ritkán E-számokat, szintetikus anyagokat hordozó étrendi kiegészítők.

 

4. Az elmúlt több éves tapasztalataink határozottan alátámasztották hatékonyságát, fenntartja a jóllakottság érzést, segít energikusnak maradni, emellett segíti a súlycsökkenést. 

 

5. Azok számára is javasolható, akik súlymegtartásra, illetve általános teljesítmény-megőrzésre törekszenek.

 

6. 100%-ban vegán. Tehát tejfehérje, tejallergia érzékenyeknek és 100%-ban növényi étrendet követőknek is tökéletes választás, szemben a tejsavót tartalmazó hasonló készítményekkel.

 

7. Alkalmas kisgyerekek (12 hónapos kortól), gyerekek, fiatalok, felnőttek, idősek, sportolók, várandós- és szoptatós anyák, ülő és fizikai munkát végzők számára egyaránt. 

 

8. Hazai, magyar tudományos munka eredménye.

 

9. Kivétel nélkül ökológiai gazdálkodásból származó alapanyagokból készül, ami a súlykontroll termékeknél szinte egyedülálló. Ha fontos a környezeted és saját egészséged védelme, akkor bizony ez egy kiemelten fontos szempont. 

 

    Pintér Dóra - a Dóra Vegánéletmód blogerre, vegán táplálkozásszakértő évek óta esküszik a Slim Flash-re.                   

 

10. Kizárólag természetes összetevőket tartalmaz, beleértve az édesítést is.

 

11. Tejfehérje-, tejcukor-, tojás-, szója- mogyorómentes és GMO-mentes.

 

12.  Gluténtartalmú összetevőt nem tartalmaz.

 

13. Hozzáadott cukrot nem tartalmaz, steviával édesített.

 

14. A csíráztatott alapanyagok lehetővé teszik a maximális felszívódási és beépülési hatékonyságot. A csíráztatáskor a magvak vitamin- és fitoaktív anyag-termelő „üzemmé” válnak. A képződő gamma-amino-vajsav (GABA) és oryzanol nagy szerepet vállalnak az éhségérzet csökkentésében és egyéb védőfolyamatokban. Ezáltal segíti szellemi és idegi védelmet és az oxidatív stressz leküzdését is.

 

15. Hipoallergén növényi fehérjeforrásokat tartalmaz (rizs, borsó, kendermag), amelyek szintén ökológiai gazdálkodásból származnak. Előnye, hogy a fogyókúrás termékekben gyakran jelen lévő szója- és tejsavó-fehérjét nem tartalmazza.

 

16. A hozzáadott nyomelemek (cink, réz, szelén) természetes alapúak, újgenerációs speciális, funkcionális élesztők révén kerülnek a termékhez. Az élesztők saját maguk számára feldolgozzák, szerves módon megkötik e nyomelemeket, így hatékonyan hozzáférhetők az emberi szervezet számára is.

 

17. A kíméletes technológia révén az összes alapanyag nyers, élő formában megmarad a keverékben; könnyen emészthető és felszívható, gázképződést okozó anyagokat nem hordoz (a borsó héjrészeit alkotó anyagok nincsenek benne).

 

18. A jelölésen szereplő vitaminok jelentős része a csírázás során képződik (Pl. B-vitaminok), illetve az alapanyagokban eredetileg is megtalálhatók szerves formában (számos ásványi anyag és nyomelem).

 

19. A hozzáadott funkcionális élelmi rostok Laktobacillusok által fermentált, feltárt formában kerülnek a termékhez, így a rostok jobban hasznosulhatnak, emellett az éhség-jóllakottság egyensúlyt is szabályozzák.

 

20. Könnyen emészthető és felszívódó, gázképződést okozó anyagokat nem hordoz (a borsó héjrészeit alkotó anyagok nincsenek benne).

 

21. Nemcsak fogyókúrázók számára alkalmas, mivel beltartalmi paraméterei, tápértéke révén számos anyagcsere-folyamatot szabályoz, védelmi mechanizmusokban, a haj, a köröm, a bőrszövet minőségének megőrzésében részt vesz, általános roboráló.

 

22.  Adható étkezés mellett is (kiegészítő jelleggel), ez esetben a normál étrend maximum 25-30-át fogyasztjuk el, majd a Slim Flash készítményből kiegészítő mennyiséget (Pl: 20-30g) alkalmazunk.