Kosár

A kosár üres

Vásárlás folytatása

VEGÁN TORTA sütés nélkül- nem csak Valentin napra

 VegaKata receptje

Ha egy finom, de hozzáadott cukortól mentes tortát szeretnél készíteni párodnak, vagy akár magadnak, akkor az alábbi recept neked való! Nem csak finom, de mindenmentes is és az elkészítése egyáltalán nem bonyolult, és nem vesz sok időt igénybe.

Hozzávalók:

A torta alaphoz:

- 40g mandula

- 30g törökmogyoró

- 1 csipet só

- 15 db puha (mazafati) datolya

 

A krémhez:

- 15 dkg kesudió

- 400 ml kókuszkrém

- 100 ml kókuszolaj

- 25g Stevia-eritrit

- 2 ek vanília eszencia

- 0.5 citrom leve

- 10 csepp citrom esszencia

- 1 ek Blnce Vaníliás Slimflash

- 10 ek málnapüré (1 kis csésze kiengedett mirelit málna átpasszírozva)

 

Elkészítés:

Az elkészítés előtti napon, de legalább 4 órával az elkészítés előtt beáztatjuk a kesudiót.

A torta alaphoz a manudlát és a törökmogyorót enyhén megpirítjuk, majd miután kihűlt, megdaráljuk. A csipet sót és a datolyát hozzáturmixoljuk. Akkor jó, ha összetapad, de nem túl nedves. Ezután egy 18 cm átmérőjű formát folpackkal kibélelünk és az összeturmixolt masszát belenyomkodjuk az aljába. Az ujjainak benedvesíthetjük, a ragadna a  massza.

Az áztatott kesudiót leszűrjük és a turmixgépbe helyezzük, majd simára turmixoljuk a többi hozzávalóval, majd ráöntjük a formában az alapra, és 2 órára fagyasztóba helyezzük. 

Miután kivettük a fagyasztóból, kivesszük a formából, levesszük a folpackot és tetszőlegesen díszítjük olvasztott cukormentes csokoládéval, gyümölcsökkel.

Reméljük sokan elkészítitek majd ezt a nagyszerű receptet! :)