Iratkozzon fel TÓTH GÁBOR hírlevelére!

Instant italporkeverék 250 g áfonyapor feketeribizlivel

Instant italporkeverék  250 g áfonyapor feketeribizlivel

Instant italporkeverék 250 g áfonyapor feketeribizlivel

  • Készlet információ:Készleten
  • 4 990 Ft

Áfonyapor feketeribizlivel instant italpor
 
A jelenlegi legkorszerűbb eljárással, több lépcsőben készülő, növényi színanyagokat nagy mennyiségben hordozó gyümölcslé-alapú, koncentrált készítmény, tartósítószer, színezékek és aromák hozzáadása nélkül. 
A gyártási folyamatok során először a frissen kipréselt bogyós gyümölcslevekből, kíméletes, alacsony hőfokú sűrítéssel, egy első koncentrátum készül, amelyből egy második lépcsőben (alacsony hőmérsékletű vákuumbepárlással) igen sűrűn folyó szuperkoncentrátum áll elő. Már maga az így készült gyümölcslé-szuperkoncentrátum is egy kiemelkedően értékes szakmai terméket adna, azonban a gyártás itt nem áll meg, hanem - utolsó lépésként - a maradék nedvességet is eltávolítják belőle és beszárítják (kíméletes, értékmegőrző vákuumszárítás), majd a szupersűrítményt azonnal oldódó (instant) por formába hozzák egy speciális technológiai eljárással. Ilyen módon egy igen száraz, porszerű készítményhez jutunk, amelynek szakmai értéke (növényi színanyagtartalma és beltartalmi értéke) meghaladja a duplán vákuumsűrített szuperkoncentrátumok értékét is (a késztermék: lékoncentrátum-por). 
Igazi különlegességről, egyfajta színes (egészen sötét színű) gyümölcslé-kvintesszenciáról, poralakú „kivonatról” van tehát szó, amely értékében nagyságrendekkel meghaladja a normál légköri nyomáson szárított rostos gyümölcsporok (gyümölcshús-, mag- és héjőrlemények) értékét. 
1 kg instant gyümölcslépor több mint 7 kg friss léből (kb. 8 kg bogyós gyümölcsből) áll elő. Fontos tehát hangsúlyozni, hogy nem magukból a rostos gyümölcsökből, hanem azok szűrt, rostmentesített színanyagokban gazdag levéből, több lépcsős vákuumbepárlással, majd vákuumszárítással készül az instant italpor keverék, ami jelentős szakmai különbség a termék mátrixát (szárazanyagát) tekintve.
Hasznossága mellett praktikus is, hiszen szénsavmentes víz, ásványvíz hozzáadásával bárhol készíthető belőle frissítő ital, amely azonnal fogyasztható (értékében szinte azonos a nyers, frissen préselt lével). Sok esetben színezett, cukrozott italokat, üdítőket tudunk csak vásárolni az utazások során, így viszont kész megoldást kaphatunk, kompromisszumok nélkül.
Összetevők: áfonya, feketeribizli, maltodextrin. 710 g friss gyümölcslé (800 g gyümölcs) / 100 g késztermék.
Kíméletesen bepárolt áfonya- és feketeribizli-koncentrátumból vákuum- szárítással (korszerű vízelvonásos technológiával) előállított, azonnal oldódó poralakú termék. Kiváló alternatíva otthon vagy utazásokhoz, kirándulásokhoz is, kizárólag vizet kell hozzátenni. Az áfonya és feketeribizli értékes vegyületeit, színanyagait nagy mennyiségben hordozó természetes készítmény.
Felhasználási javaslat: naponta 1-2 evőkanálnyi (7 – 14 g) port 1-2 dl szénsavmentes vízben elkeverve azonnal fogyasztható, ízletes frissítő italt ka- punk. Rizs- vagy mandulatejbe, illetve növényi joghurtba téve is kiváló ízt ad. Tárolás: lezárt állapotban, száraz, hűvös helyen. Felbontás után 3 hónapon belül célszerű elfogyasztani.
Allergén információ: nyomokban zellert tartalmazhat.


Írjon véleményt a termékről

Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!
    Rossz           Jó