Kosár

A kosár üres

Vásárlás folytatása

Így készülnek a tökéletes fogyókúrás shake-k

Manapság mindenki diétázik és életmódváltásba kezd, mivel sajnos nagyon kevesen vagyunk elégedettek a külsőnkkel. Sokféle módszert kipróbálunk, hogy elérjük céljainkat, de sokszor nem a megfelelőket. Ahhoz, hogy tartós eredményt érjünk el, sajnos nem elég egy villám diéta, ami sokszor koplalással jár és aminek köszönhetően ugyan lemegy pár kiló, de  az pár héten vagy napon belül vissza is kúszik. Az már talán senkinek sem újdonság, hogy az étkezés játssza az egyik legnagyobb szerepet a fogyásban - mozgás mellett. Pontosan emiatt sokkal jobban ajánlott a lassú, ám hatásos változások bevezetése, ami hosszabb folyamat, azonban sokkal előnyösebb is a szervezetünknek. 

Mitől lesz sikeres egy fogyókúra? 

Ez a kérdés sokunkban felmerül, főleg miután már több próbálkozás után sem értük el a kitűzött célunkat. A megoldástnem egy következő fogyókúra fogja jelenteni, hanem az életmódváltás, valamint a szemléletváltás is. Megpróbáltuk ebbe a cikkbe összeszedni azokat a pontokat, amelyek elengedhetetlenek ahhoz, hogy sikerrel járjunk, ha úgy döntünk belevágunk újra.

Belső motiváció, reális célok

Az elhatározás és a döntés meghozatala az első nagy lépés, amelyet meg kell tennünk a kezdéshez. Ezenfelül reálisan kell látnunk saját súlyunkat, és ehhez mérten kell megállapítanunk a célt, amit el szeretnénk érni. Érdemes ezt a célt nem egy eseményhez vagy időhöz kötni, mivel az plusz nyomást tud gyakorolni ránk, és ha nem tudjuk teljesíteni a célt, akkor elveheti a kedvünket a folytatástól. Továbbá a szemléletváltásnak fontos része kell, hogy legyen a negatív gondolatok kizárása, nem szabad ostorozni magunkat és bízni kell a folyamatban.

A mozgás szerepe és fontossága

Az egészséges életmód egyik elengedhetetlen része a rendszeres mozgás. Mivel nagyon sokunk végez ülőmunkát, még fontosabb, hogy erre odafigyeljünk. Épp emiatt, egészséges életmódra való átálláskor legalább 2-3 mozgást hetente ajánlott beiktatni, mivel létfontosságú az egészség megőrzése szempontjából, de természetesen minél több annál jobb. A fokozatosság fontos, ne akarjunk maratont futni a nulláról, lépésenként építsük be vagy vissza a sportolást az életvitelünkbe!

A helyes étrend

Talán az egyik legfontosabb, egyben a legnagyobb kihívás is a táplálkozási szokásaink megváltoztatása. A megfelelő minőségű és mennyiségű táplálék bevitele az egyik legembertpróbálóbb dolog az életmódváltás során. Ilyenkor érdemes előtérbe helyezni az ásványi anyagokban, vitaminokban és rostokban gazdag hüvelyesek, diófélék, teljes kiőrlésű gabonák, zöldség és gyümölcsféléket étrendünk kialakításakor, de, aki nem vega, az figyeljen oda a minőségi húspótlásra is, fogyasszunk halat, és törekedjünk az ellenőrzött gazdálkodásokból (bio, öko) származó húsok megvételére!

A megfelelő folyadékbevitel

Nem is gondolnánk mennyire befolyásolja a közérzetünket az elfogyasztott folyadék mennyisége. Az emberi test 70%-a vízből áll, így nagyon fontos a folyadékpótlás.

A táplálékkiegészítők szerepe

A táplálékkiegészítők használata nagy segítség lehet súlycsökkentésnél, amennyiben helyesen használjuk őket. Rendszeresen sportolóknak, aktív életvitelt folytatóknak ajánljuk a Blnce új generációs fehérje porokat, amelyben sok hasznos tápanyag és vitamin található. A turmix hamar elkészíthető, így akár napközben, amikor kevés időd van akkor is könnyen fogyasztható.

A pihenés, regenerálódás szerepe 

Az életmódváltás során elengedhetetlen a megfelelő mennyiségű pihenés. Egy átlagos felnőtt embernek legalább 7 óra alvásra van szüksége. Pihenésnél alatt ugyanúgy meg kell említeni a mozgás közötti pihenéseket is, mivel az izmok regenerálódása hasonlóan fontos szerepet játszik közérzetünkben.

A legjobb fogyókúrás shake-k

A köztudatban sok helyen az terjed, hogy fehérje shake-t csak testépítés céljából kell fogyasztani, és nagyon izmosak leszünk, ha elkezdünk protein turmixot inni. Azonban ez nem egészen így van, mivel meglepő módon, a jó minőségű protein porokból készített turmixokkal akár fogyni is lehet, valamint nem kell tartanunk attól, hogy hirtelen Arnold Schwarzeneggerrel kevernek össze minket.

De mi lehet az oka annak, hogy a fehérjeporok fogyasztása súlycsökkenéshez vezethet? A válasz viszonylag egyszerű. Több kutatás is bizonyította már, hogy fehérje fogyasztás során a teltségérzet fokozottabb, mint szénhidrátok és zsírok fogyasztása esetén. Tehát protein shake fogyasztása során a gyomrunk eltelítődik és csökkenti az éhségérzetet, ami arra sarkall, hogy kevesebb kalóriát fogyassz el.

Továbbá, a fehérje shake-ek nemcsak a zsírégetésben segíthetnek, de fogyasztásuk esetén nem vesztünk az izomszövetből, hanem a zsírrétegből fognak lemenni a felesleges kilók. Így segít megtartani az izomtömeget a jó minőségű fehérjepor.

Tehát ha hatékonyabbá szeretnéd tenni az életmódváltást, akkor iktass be az étkezésedbe egy-egy fehérje turmixot. Akár egy kisebb étkezés helyett vagy nassolás kiváltására igyál meg egy turmixot. Természetesen a további étkezés során ugyanúgy figyelni kell arra, hogy magas legyen a tápanyagbevitel, sok zöldséget és gyümölcsöt fogyasszunk.

Mivel egyre több fajta fehérjeporok jelentek meg már a boltok polcain, felmerülhet a kérdés, hogy melyiket ajánlott fogyasztani. A két nagy kategória amire bonthatóak a fehérjék, az állati, valamint a növényi eredetű fehérjék. Egyre több szó esik a növényi fehérjékről is, sok pozitív hatással rendelkeznek, valamint vegetáriánus és vegán étrendbe is egyszerűen beilleszthetőek.

A protein shake-t fogyaszthatjuk napszaktól függetlenül. Sokáig lehetett azt hallani, hogy edzés után rögtön meg kell inni a protein shake-t, mivel akkor jobban beépül, azonban egyre több kutatás mutatja azt, hogy a kettő nincs összefüggésben.

A napi szükséglet kb. 45-50 gramm (általában: 0,6-0,75 g/ttkg), persze férfiaknál több, nőknél kevesebb. (Hazánkban jelenleg 100-120g/nap/fő a fehérje fogyasztás, ennek 60-65%-a állati eredetű, Amerikában is hasonlóak az arányok.) Gyermekeknél is magasabb a fehérjeigény, általában 0,9-1,1 gramm fehérjével számolnak testtömeg-kilogrammonként.

Fogyókúrás shake toplista

A fogyókúrás shake-k alapja a jó minőségű fehérje. A fehérje választásnál sokan nem tudják, hogy milyen proteint vásároljanak. Sokáig az állati eredetű fehérjéket preferálta a köztudat, azonban manapság már sokkal többen választanak növényi fehérjét, sokan az étrendjük miatt. Több kutatás is megmutatta, hogy ha az ember a fehérjeszükségletét kizárólag állati fehérjékből fedezné, korán megbetegedne a képződő bomlástermékek és a hibás aminosav-arányok miatt. Tehát szakemberek egyre jobban ajánlják a növényi fehérjéket, és szerencsére nagyon sok fajta növényi fehérje közül tudunk válogatni.

Eleinte a szója- és búzafehérje jelent meg, mint első generációs alapanyagok, majd - allergén (vagy intoleráns) jellegük miatt - szükségessé vált a második generációs termékek fejlesztése, amelyek alapját a rizs, egyes olajos magvak és hüvelyesek adják. A növényi fehérjék egymással kombinálva hatékony és kiegyensúlyozott aminosav-hasznosulást tesznek lehetővé. A fehérje párosítás (komplettálás) során úgy válogatjuk össze a különböző nyersanyagokat, hogy azok együtt jól emészthetők lesznek és egymást aminosav-összetételükben is kiegészítik.

Így született meg a Blnce új generációs barnarizs- , borsó- és a kendermagfehérje. Szervezetünk pozitívan reagál a különböző típusú növényi fehérjék együttes alkalmazására. 

Protein turmix

Ha attól félünk, hogy esetleg a napi fogyasztás mellett ráunnánk a turmixokra, attól nem kell tartani, mivel szerencsére három különböző ízben kapható a készítmény, csokis, vaníliás és natúr ízekben. Valamint az elkészítést is fel tudjuk dobni különböző hozzávalókkal. Összeszedtünk nektek pár ötletet:

GYÜMÖLCSÖK
Friss gyümölcsök, például banán mindig jó ötlet és a legtöbb ízhez passzol. Törekedjünk az idénygyümölcsöket előnyben részesíteni. Csak egyszerűen turmixoljuk össze a gyümölcsöt és a fehérjeport egy kis növényi tejjel, és nagyon finom elegyet fogunk kapni!
    
Ha nincs friss gyümölcs, vagy nincsen szezonja a kívánt gyümölcsnek akkor fagyasztottal is tudjuk pótolni, például bogyós gyümölcsök: málna, erdei gyümölcs keverék, áfonya ezek mind nagyon jó ízt adnak mind a vaníliás, mind a csokis és natúr ízesítésű Blnce proteinnek. A 100% gyümölcspürék, lekvárok is remekül fel tudják dobni: pl. mangó püré.
   
Ha kicsit édesebb ízre vágyunk akkor aszalt gyümölcsökkel tudjuk feldobni a turmixunkat: datyola, szilva, mazsola. Jó tanács, ha tudod, áztasd be mielőtt hozzáadod. 
      
FŰSZEREK
fahéj, mézeskalács fűszerkeverék, friss gyömbér, narancshéj
        
ÍZESÍTETT NÖVÉNYI TEJEK
egy kis plusz vanília mindig jó ötlet ☺
          
MAGOK, MAGVAJAK
hasznos tápanyag és ízbombák, de csak mértékkel és szintén csak a nap első részében használjuk! Akár fél maréknyi diófélét vagy 1 evőkanálnyit használjunk 1 pohár turmixba. Vagy adhatunk egy teáskanál amerikai stílusú mogyoróvajat a turmixhoz, és rögtön feldobja az ízét.
     
ZÖLDSÉGEK
Igen, jól olvasod, nem szabad megijedni a zöld turmixoktól. Amennyire egészségesen néz ki legalább annyira finom is. Egy marék friss spenót egy kis fahéjjal nagyon jól fel tudja dobni a reggeli turmixot, de kísérletezzetek bátran!
A fent említett ötletek ízben, tápanyagban is remek kiegészítői lehetnek egy finom Blnce SlimFlash-nek vagy fehérje turmixnak.
     

Nem kell félni az édesebb gyümölcsöktől, pl. banán vagy az aszalványoktól. Ezek hasznos és természetes cukrokat tartalmaznak, hasznos szénhidrát és tápanyag források. Arra kell csak figyelni, hogy a nap első felében, inkább a reggeli turmixhoz adjuk hozzá ezeket a gyümölcsöket. Ha további ötletekre van szükséged, itt összeszedtünk párat VegaKata videóiból.

Amennyiben már a turmix-ot is unod, abban az esetben tudsz protein golyókat készíteni, aminek a receptjét VegaKata megosztotta velünk, ha ide kattintasz , megtalálod. Továbbá, a Blnce protein porok tökéletesek muffinba, pudingba is, de akár egy finom palacsintához is, ha valami igazán édeset kívánsz.

A tartós eredmény elérése a BLNCE segítségével

A Blnce kutatócsapat kialakított több csomagot, amelyekben olyan termékeket válogattunk össze, amik segítenek az életmódváltásban, emelett sokkal kedvezőbb árban érhetőek el, mintha egyesével válogatnád össze a termékeket. Ezek a csomagok segítenek abban, hogy ne essünk abba a hibába, hogy koplalunk vagy nagyon alacsony tápanyagértékű ételeket fogyasszunk, így sokkal kevesebb az esély arra, hogy feladjuk az életmódváltást kimerültség miatt.

Legtöbb csomaguk főszereplője a Blnce SlimFlash készítmény, aminek hasonlóan magas a fehérjetartalma, és könnyen pótol naponta egy vagy akár kettő főétkezést. Hasonlóan működik a por, mint egy fehérje por, mivel ez is eltelít, így csökkenti az éhségérzetet. A Blnce SlimFlash segít elérni a kitűzött célokat amennyiben követed az előírt felhasználást és egészségesen táplálkozol mellette, így gyors eredményeket tudsz elérni vele.

Bárki fogyaszthatja a készítményt, csak egyszerűen beleszórod a port egy shakerbe, felengeded vízzel vagy növényi alapú itallal, összerázod, és már fogyaszthatod is!

Ahogy korábban is hangsúlyoztam már, a fokozatosság a legfontosabb az életmódváltás során. Kezdjük kicsi, ám elérhető célok kitűzésével és folyamatosan térjünk át az egészséges életmódra, így sikeresek lehetünk! A Blnce készítmények ebben támogatják a testünket és elősegítik a gyorsabb átalakulást. Nézz körül a webshopban további termék információért!