Kosár

A kosár üres

Vásárlás folytatása

TÖBB, MINT TÁPLÁLÉK KIEGÉSZÍTŐ - FUNKCIONÁLIS ÉLELMISZEREK SZEREPE A MINDENNAPI ÉLET SORÁN

Táplálék kiegészítők vs Funkcionális élelmiszerek 

 

Létezik két tábor, amikor a vitamin készítmények, fehérjeporok, és az egyéb táplálék kiegészítők szóba kerülnek.


Vannak, akik úgy vélik, hogy sajnos ma már olyan tápanyaghiányos a termőtalaj, ezáltal a növények, élelmiszereink is, hogy muszáj pótolnunk az mikrótápanyagokat, sőt a jó minőségű értékes fehérjét is, továbbá olyan hatóanyagokat magunkhoz vennünk, akár koncentrált kivonat formájában, amit a napi szintű táplálkozás során nem tudunk bejutattni a szervezetünkbe.

Míg sokan azt gondolják, hogy minden, amire szükségünk van, tökéletesen fedezhető egy tudatos, tiszta étrend segítségével, és kifejezetten idegenkednek a kapszulák, pirulák világától.

Mit szólnátok ahhoz, ha azt mondanánk, hogy mindkét oldalon van igazság és tévedés is?

Ha azt mondanánk, hogy van átmenet a szintetikus, zselatinos kapszulák világa és a tápanyaghiányos élelmiszereink között?

Ha azt mondanánk, hogy léteznek olyan, 100%-ban természetes, sőt organikus forrásból származó, úgynevezett funkcionális élelmiszerek, amik hidat képeznek e két tábor között, és nem szükséges kompromisszumot kötnünk? 

Szakértőnk, Picabo egy valós sikersztorin keresztül mutatja be, hogy miért nem "átlagos" táplálékkiegészítők a blnce fejlesztései.

 

 

Picabo Weltzien vegán táplálkozás és életmód tanácsadó írása

 

A Blnce fejlesztések potenciálja a valóságban – Szakértői ajánlás

 

Táplálék kiegészítő-ellenes szakértőből fukcionális élelmiszer-párti szakértő


Mielőtt megismertem volna a Blnce fejlesztéseket és Tóth Gábor munkásságát, a Vegán életmód és táplálkozási tanácsadóként tartott konzultációkon és közös folyamatokon legtöbb esetben nem tettem táplálékkiegészítőre vonatkozó termékajánlást. Ennek volt egy nagyon egyszerű oka, nem volt olyan hiánypótló termék a látószögemben, amelyet bátran, fenntartások nélkül említettem volna meg az ügyfeleimnek. A teljes értékű növényi étrend követőjeként úgy gondoltam, és ez ma sincs másként, hogy nincs az a pirula, vagy kapszula, ami helyettesítheti a változatos és kiegyensúlyozott táplálkozást. 100% -os növényi étrend esetében egyedül a B12 vitamin és a téli időszakban a D-vitamin pótlását javasoltam mindössze. 

Mindez megváltozott, amikor lehetőségem nyílt kipróbálni a Blnce fejlesztéseket és bővebb információkat kapni róluk. A legszembetűnőbb a felhasznált alapanyagok tisztasága, minősége volt. Majd hosszasan olvastam az előállításuk módjáról és a csíráztatás jótékony hatásairól, amely nemcsak a vitaminok és tápanyagok jelenlétében mutatkozik meg, de az emésztésre, azon belül a bélflóra diverzitásra, a közérzetre, a vitalitásra és az immunrendszerre, sőt a haj, köröm, bőr egészségének támogatására is  kiemelkedő hatást gyakorol.

Számomra a testsúly és az ehhez kapcsolódó kérdéskörök mindig komplex témát képeztek. Nagy öröm volt, mikor ezt a nézőpontot a Blnce csapat kommunikációjában, irányelveiben is felfedeztem és megtapasztaltam, az egyik fő fókuszának látom, viszont komplex holisztikus módon, szem előtt tartva a fogyáson túl a mefelelő mennyiségű, minőségű tápanyagbevitelt, és az egyéb fontos szempontokat is, nem csupán csak gyorsan és mindenáron le akarják az embereket fogyasztani. Ettől a ponttól kezdve nem volt kérdés számomra, hogy már lesz mit előhúzni a tarsolyból, ha az együttműködéseim során valakinek szüksége lesz ilyen módon extra támogatásra.

Nem is kellett hozzá sok idő, míg elérkezett a pillanat és a lehetőség, hogy egy kedves ügyfelemnek ajánlhassam a fejlesztéseket - ennek már jó néhány hónapja. Móni azóta is így éli mindennapjait, közel teljes értékű növényi étrendet folytatva, lelkes Blnce rajongóként.

 

 Picabo több, mint 10 éve él növényi étrenden, aminek előnyeit folyamatosan tapasztalja saját közérzetén - ma már másoknak is segít a tudatos életmód kialakításában.

Mónika története - Mit adott a blnce? 

„Körülbelül fél éve, hogy követem a Blnce csapatát, termékeit, Tóth Gábor írásait. A webshopon is már nézegettem a termékeket, leírásokat és olvasgattam a tapasztalatokat, majd úgy hozta az élet, hogy Picabo Weltzien előadásain „ülve” ismét találkoztam a termékekkel, további személyes tapasztalatok és hiteles, autentikus ajánlásokkal.
Ekkor döntöttem úgy, hogy én is kipróbálom. Nem volt egyszerű Szlovákiába eljuttatni a termékeket, de ha az ember nagyon szeretne valamit, azért őrületesen megtesz mindent.

Mit kerestem? Olyan termékeket, táplálékkiegészítőket, amik illeszkednek az életmódomba, és a mindennapi étkezésembe, mely inkább már a teljes értékű növényi étrend alapján áll össze. Napi szinten sportolok, jógázom, futok, erőnléti edzésekre járok. A termékeket fogyasztom sportolás előtt, után, vagy csak szimplán a reggeli italom kiegészítője.
Amibe igazán szerelmes lettem, az a gránátalmás Beautyshake 5in1. Egyrészt a magaegyszerűségében csodaszép a csomagolása, az íze kiváló, a szájízemnek megfelelő. A csíráztatott finomra őrölt magvak gyümölcsporokkal vannak kiegészítve, hialuronsavval, szerves nyomelemekkel és probiotikus kultúrával felturbózva. Az összetételét olvasva érzem, hogy a hatása is duplázódik bennem.

A másik nagy kedvencem az áfonyás ízesítésű normál és kiegyensúlyozott bélflóra működését támogató, magas biológiai értékű növényi italpor. (Immunshake 5in1) A színe csodás, de az íze még inkább.
A gránátalmás shaket és az áfonyás italport önmagában, de más kísérőkkel is fogyasztom. A reggelijeim szerves részévé váltak, este pedig amikor már nem szeretnék nagy étkezést lefolytatni, vagy edzés után vagyok, szeretettel fogyasztom. Banánnal, bogyós gyümölcsökkel, spirulinával, egyéb zöld növényi étrend-kiegészítő porral turmixolva fogyasztom.
Az edzéseket követően a Blnce vaníliás növényi barnarizs-, borsó- és kendermag fehérjét iszok banánnal, növényi tejjel vagy vízzel összeturmixolva. Szinte azonnal érzem a gyors hatását: újra tölt energiával!

Az Algaolajat szintén két hónapja fogyasztom. Nagyon finom, bevallom, salátáimra is cseppentek belőle.
A termékek betegség idején is megállták a helyüket. Egy vírusos megbetegedésnek köszönhetően napokat töltöttem ágyban, a magas láz miatt. Nem sok kedvem és étvágyam volt a nagy étkezésekhez, így a narancsgerezdek mellé a shakek fogyasztásával sikerült erőt nyernem, az antibiotikum mellé pedig nem kellett szednem külön probiotikumot, mint korábban.”

 

 

Túl a fogyáson, mire számíthatunk...


Az még meg kell említenem, hogy mielőtt megkezdtük volna a közös munkát, Móni már növényi étrendet folytatott és ezt szerette volna tovább fejleszteni a teljes értékű növényi étrend irányába. Továbbá céljai között szerepelt még a vitalitása visszaszerzése, néhány felesleges kiló leadása, valamint a közérzetének javítása.


Emlékszem, 1-2 héttel azután, hogy Mónihoz megérkeztek a fejlesztések, hosszasan beszélgettünk, hogy érzi magát, mit tapasztal.
Noha tisztában voltam már azzal, milyen jótékony hatást gyakorolnak a szervezetre a termékek, mégis, amikor az ügyfelem megélt a tapasztalatairól, néhol mégis meglepődtem, milyen csodát hozott létre Tóth Gábor és csapata.


A közös folyamatainkban ekkor már átdolgoztuk kicsit a célokat és elvárásokat a testsúlyhoz kapcsolódóan és Móni is egyetértett azzal, hogy ha van is esetenként 2-3kg, amit mi mindenáron szeretnénk eltávolítani, mégis a közérzetünk, az emésztésünk, az általános jóllétünk pozitív irányba való elmozdulása és fejlődése mindennél fontosabb és sokkal többet jelent.

Már több együttműködési folyamatomnak is részei a fejlesztések, további pozitív tapasztalatokat sorakoztatva fel. Mint segítő, életmód és táplálkozási tanácsadó, számomra a legfontosabb, hogy olyan eszközöket adjak és mutassak meg ügyfeleim számára, melyek a mindennapokban is megállják a helyüket. Nem diétákban és fogyókúrákban gondolkozunk, hanem komplex, az élet számos területére kiterjedő megoldásokban. Fontos, hogy túl lássunk azon, hogy az egészség, csak a kilókon múlik.

Természetesen a túlsúly nagy kockázati tényezőt hordoz magában, mivel táptalaja különböző krónikus betegségeknek. Ám a testi-lelki-szellemi egészség nem bontható szét, ez egy örök hármas, amely minden tagján kell dolgozni, hogy az EGÉSZség meglegyen. Ebben nyúj kiemelkedő támogatást a Blnce minden fejlesztése, a támogató közösség és a csapat által szervezett minden program.

 

 

Belevágnál? Csatlakozz MOST, segítünk! 

Külön kiemelném a január 23-én induló Életmódváltó Programot, amely a „Több, mint fogyás” mottóval egészül ki. Nem hiába, hiszen a legjobb életmód reformoknak csak következménye a súlycsökkenés, valójában nem elsődleges célja.


Éppen ezt tűzte ki irányvonalként a Blnce szakértői csapat is. Fontos, hogy a résztvevők megtapasztalják, hogy mennyi lehetőség van Önmagukban és a fejlesztésekben is. Hogy a mérleg nem végítéletet mondó bíró, hogy sokkal fontosabb az, amit éreznek, tapasztalnak, az ahogyan javul az életminőségük, a fizikális és mentális jóllétük akár már 10 nap alatt is.


Ezen program kapcsán beszélhetünk rengeteg „hozományról”, még a fent említetteken kívül is, például sejtszintű regeneráció, egyensúlyba kerülő immunrendszer, bélflóra – ezáltal javulnak az esetleges emésztőrendszeri és bőrproblémák. Segít a magas vérnyomás, a koleszterin-, a vércukorszint, illetve a hormonális egyensúly helyreállításában. Mindezt veszélytelenül és fennmaradó negatív mellékhatások nélkül.Természetesen a súlycsökkenés is egy várható eredmény, ám én mindenkit arra bíztatok, hogy ne ezért vágjon bele. Ez egy önismereti útnak is felfogható, sok lehetőség lakozik benne. Megtanulhatjuk (újra) megszeretni a sportot, megtapasztalhatjuk határainkat. Biztonságos keretek között reformálhatjuk át étrendünket olyanformán, mely hosszú távon is fenntartható és hozzájárul az egészségünkhöz. Kapcsolódhatunk újra valós, saját igényeinkhez, ami az étkezéseket illeti. Mindezt egy olyan közegben, ahol kicsit mindenki egy csónakban evezik.

 

Továbbá fontos kiemelnem, hogy a program lebonyolításában egy rendkívül színvonalas szakértői csapat is részt vesz, akik minden résztvevő számára segítő kezet nyújtanak, amennyiben az szükséges.