Kosár

A kosár üres

Vásárlás folytatása

10 DOLOG, AMIT ÉRDEMES TUDNI A BŐRVÉDELEMRŐL

A bőr minőségét a genetikai, életmódbeli és környezeti tényezők együttesen alakítják. A felhám, az irharéteg és a bőralja eltérő felépítéssel és feladattal rendelkezik. Bőrünket befolyásolja az étrendben alkalmazott fehérjék aminosavösszetétele és az olajok zsírsavprofilja, ez utóbbiaknál kiemelten az omega-3 bevitel, akár lenmag vagy algaolaj formájában. A teljes magvak, a diófélék, a bogyós termések bioflavonoidjai, a számos vitamin és nyomelem együttesen sokat tehet a normál bőrvédelemért. Egyes hasznos anyagokat nem tudunk kellőképpen élelmiszerekkel pótolni, ilyenkor étrend-kiegészítőkre lehet szükség, például a hialuronsav, vagy a niacin és biotin esetében. Az értékes kovasavat csíráztatott aranyköles és vadköles révén kitűnően bevihetjük. Előnyös a bőrszöveti vérellátás fokozása és a mikrobiom egyensúlyának stabilitása is. Cikkünkben 10 pontban összegeztük a bőrvédelemmel kapcsolatos korszerű ismeretanyagot.