Kosár

A kosár üres

Vásárlás folytatása

MI TÖRTÉNT 2023-BAN? - GÁBOR SZERINT

Szerző: Tóth Gábor

 

Ha ki kellene ragadnom néhány témát, akkor elsőként a növényi alapú étkezés előrehaladását jelezném a világon és hazánkban. Látványosan növekednek a növényekben lévő értékes anyagokkal, antioxidánsokkal kapcsolatos szakcikkek, illetve népszerűsítő írások és ezeket egyre többen ismerik meg, hiszen jó részük ma már hozzáférhető az interneten.


Fontos lépésnek tartom, hogy a tudomány már nem ellenzi, hanem befogadta és támogatja a gabonafélékre, gyümölcsökre, zöldségfélékre, hüvelyesekre, diófélékre, csíráztatott és fermentált élelmiszerekre épülő étkezési modelleket, természetesen kiegyensúlyozott, alkalmas párosításokkal.


A növényi étkezésről még a 2000-es években alig lehetett hallani, csak lassan alakult át a szemléletmód, és jelenleg már egyértelműen kivehető a szakmai irány is, amelynek egyik fő oka az egészségvédelem, a másik pedig a környezeti terhelés csökkentésének célkitűzése, valamint az etikai szempontok (állatvédelem, erőszakmentesség).

 

oatmeal

Szintén kiragadnám a Blnce fejlesztési program folyamatos haladását, amely a 2023-as évben a korábbiaknál nagyobb sebességi fokozatra kapcsolt. A shake vonalon a Slim Flash család keresettsége folyamatosan nőtt, és ma már biztonsággal elmondhatjuk, hogy a stabil, hosszú távú súlybeállítás eszközévé vált sok-sok családban. Emellett megjelent az Anti-stressz shake, amely idegrendszeri támogató, az immun- és bélrendszer mellett. Az oxidatív folyamatok, stresszek igénybe veszik a testet és az elmét, ezek együttes védelme az új fejlesztés célkitűzése, miközben megvan benne az adagonként egymilliárd élő probiotikus sejt is.

 

SlimFlash

A Shield növényi kivonatokat tartalmazó kapszulák bevezetése is sikeres volt, a komponensek önmagukért beszélnek: zöldtea-, gránátalma-, kurkuma-kivonat, citrusflavonoid, rezveratrol, koenzim Q10, lucernafű.

Hasonlóan jelentős érdeklődés fogadta a ProMax LGG megjelenését, amely az egyik legtöbbet kutatott Lacticaseibacillus rhamnosus GG (LGG) vezető törzset hordozza, hét egyéb otthonteremtő kultúra mellett. Az Algaolaj kiemelt jelentőségére is komolyabban rámutattunk az év során, és sokan úgy döntöttek, kipróbálják ezt a hatékony és gyors megoldást a DHA fedezésére.

Magam is alkalmazom e termékeket, különösen a szellemi erőt stabilan tartó Anti-stressz formulát, de a téli időszakban a színanyagok, flavonoidok szerepe is jelentős (Shield). Még a korábbi fejlesztések közül igencsak megkedveltem a funkcionális lenmag crunchy-t, amelyet egyedinek tartok a hazai piacon, mivel feltárt, jól felszívódó, probiotikus kultúrákkal és nyomelemekkel gazdagított ropogós-almás lenmagot nem találni sehol.

 

AntiStressz

2023 év végéhez közeledve jelentek meg a natúrkozmetikumok, mintegy megkoronázva az éves fejlesztői munkát. Jelenleg is figyelem övezi a szérumokat, szappanokat, krémeket, bőrfiatalító, cellutitot, vagy éppen a láb hajszálereinek védelmét célzó hazai készítményeket.


Ez egy új szakmai vonal a Blnce munkában, amely teljesen beleillik a protektív szemléletbe, a környezettudatosságba, a természetes alapanyagok alkalmazásába, mindez tudományos alapokon, egyéni problémákra levetítve. Nagy öröm és mérföldkő is egyben, hogy a Blnce natúrkozmetikai vonala is elindulhatott nemrég, és immár nemcsak belülről, hanem kívülről is támogathatjuk a védelmet.

 

Cosmetics

Elindult a blnce TikTok csatornája is, érdemes feliratkozni, hiszen hasznos tartalmakkal szolgálunk rendszeresen:

https://www.tiktok.com/@blnce_official 


Tovább lépve a saját munkákról, az év egyik legkiemelkedőbb eredményének tartom a mikrobiommal kapcsolatos friss tudományos ismereteket. A bélflóra sokkal mélyebb hatással van ránk, mint gondolnánk, ezért a pre- és probiotikus étkezés jelentősége növekszik. Már szinte nem lehet olyan konferenciára elmenni, ahol az ember ne hallana e témáról valami új, meglepő felismerést. Izgalommal várjuk a jövő évet is e tekintetben.

A másik hasonló eredmény a növényi színanyagok területe, bár ez nem új keletű, mégis meglepő eredmények látnak itt is napvilágot az antioxidánst, ér-, ideg- és agyvédő tulajdonságokról.


Nagyon sok kérdés érkezik a követőktől, aminek külön örülök, dietetikus kollégámmal, Merrill Tímeával együtt. Leggyakoribb kérdés az emésztéssel és az érvédelemmel kapcsolatos. Sokan puffadnak, küzdenek valamilyen emésztési problémával és a dietetikai tanácsok sokat segíthetnek, de mindig egyénileg tudunk segíteni. A túl gyakori étkezés, a nem megfelelő párosítások (pl. gyümölcs adása a nehéz ételek után), a bélflóra felborulása vagy valamilyen belső helyi gyulladás mellett egyéb tényezők is lehetnek a háttérben és az okokra nem mindig egyszerű rájönni.

 

healthy digestion

Az érvédelem terén a koleszterinszint csökkentése szokott sok esetben előkerülni kérdésként, ilyen esetekben a rostban gazdag étkezés, az omega-3 zsírsavak, a színes növények (flavonoidok) előnyeire, és az állati eredetű élelmiszerek visszaszorítására szoktuk felhívni a figyelmet.


A 2023-as évet előrevivőnek, hasznosnak éltük meg, és ha kicsit el is fáradtunk az év végére, visszatekintve látjuk azokat az elért célokat, amelyek erőt, lelkesedést és motivációt adnak a jövőre.


Bízunk abban, hogy az előttünk álló esztendőben tovább tudjuk segíteni a megfelelő életminőség fenntartását a munkánkkal, és természetesen mi is igyekszünk tanulni az újabb szakmai eredmények által.


Megköszönjük, ha követitek a szakmai munkánkat a blnce zárt csoportban is, januárban nagy volumenű fogyókúrás programot indítunk, érdemes lesz jelen lenni:


https://www.facebook.com/groups/ujeletmod21

 

Youtube csatornánk is elérhető:

https://www.youtube.com/channel/UC6w75qXg3TdZvhGJ93gQ32g

 

Ha bármilyen kérdés felmerülne, írhattok nekünk az info@blnce.hu címre.
Megköszönve az egész éves segítségeteket:

Gábor