Kosár

A kosár üres

Vásárlás folytatása

ÚJÉVI FOGADALMAINK

Elérkeztünk az év végéhez. Ilyenkor elgondolkodhatunk az eltelt év történésein. Milyen sikereket értünk el, milyen kudarcok értek el bennünket. Ezekből tanulhatunk, fejleszthetjük önmagunkat, hogy legközelebb még jobban sikerüljenek a dolgaink.

Nem szoktam konkrét újévi fogadalmakat tenni, -tapasztalatból- úgysem fogom betartani, mivel az élet nem egy előre megírt forgatókönyv alapján zajlik. Inkább finomítom a céljaimat, a nagy célokat kisebb részekre bontom és ezeket tűzöm ki magam elé. A célok elérése fontos, de ha elérjük – őszintén – meg leszünk elégedve? Nem akarunk majd többet, mást? Azt mondják, minél többet tud az ember, annál jobban érzi úgy, hogy semmit sem tud. Ezért gondolom úgy, hogy a folyamatos növekedés, mint cél, az egyetlen járható út számomra.

Azonban minden ember másként működik és ez így van rendjén. A Blnce szakértői csapatánál sincs ez másként, mindegyikünk más- és más célra helyezi a hangsúlyt. 

Szeretettel teli, békés ünnepeket és sikerekben gazdag új évet kívánok!

Merrill Tímea

Sokoray Lilla:

" Az újévi fogadalmakról gyakran hallani, hogy pár hétig, napig tartanak... Egyrészt egyetértek, másrészt fontos lehetőségnek tartom mégis.

A kulcsa szerintem, mint minden változtatásnak, hogy megalapozott legyen. Valóban fogadjam magamhoz, amit akarok.

Már az adventi időszakban érdemes beiktatni évértékelő napot.

Elővenni a korábbi célokat. Idén sikerült? Miért? Szükséges módosítani?

A nagy nyüzsgésben elcsendesedésre hív, tollat, papírt ragadni.

Több nagy fogyást láttam már, ami fogadalommal kezdődött, ha nem is újévkor.

A saját jövő évi fogadalmaim közül egyik a naplóírás. Ismerem a hasznosságát, jótékony az elménknek, önismeretnek.

Másik inkább terv, a jóga, finomabb mozgások irányába komolyabban szeretnék fordulni a saját edzéseim tekintetében."

Áldott ünnepvárást, szép Adventet kívánok Nektek!

Lilla

 

Szökrönyös Kati:

Újévi fogadalmam

Én egy abszolút intuitív típus vagyok, kevésbé kitartó és következetes ...ezért nagyon óvatosan teszek már nagy fogadalmakat. :)

Viszont úgy gondolom, nagyon hasznos az évvégi számvetés és hogy ennek kapcsán szülessenek bennünk elhatározások a jövő évre nézve. Ez elengedhetetlen a fejlődéshez. Viszont kellő önismeret is szükséges a fogadalomtételhez, mert ha túl magasra tesszük a lécet, a siker helyett csalódás lehet a vége. Így én is átgondolt, megvalósítható célokat próbálok kitűzni.

Ha az idei fogadalmamat nézem, nem ugrottam meg, amit elhatároztam, de az előző évekhez képest abszolút fejlődtem, szóval mégiscsak sikernek könyvelem el. Azt terveztem ugyanis, hogy idén 22:30-kor ágyba kerülök. Nos ebből legtöbbször a 23:30 valósult meg, ami nekem még így is nagy szám. Szóval 2024-ben ezt szeretném tovább tökéletesíteni, hogy még közelebb kerüljek a 22:30-hoz. Az eszemmel tudom, hogy rettentő fontos lenne időben elaludni, melatonint és egyéb hasznos pl. zsírégető hormonokat termelni, hagyni a szervezetet megújulni, regenerálódni... mellette viszont 22:00 után vesz körül a csend, ilyenkor tudnék belemélyedni olyan dolgokba, amire napközben nincs lehetőségem....na de "nincs kifogás, irány időben az ágy", ez lesz jövőre a jelmondatom! :)

 

sparkle 

 

Pintér Dóri:

Nagyon közeleg már az év vége, és ki ne tett volna már újévi fogadalmat (biztosan Te is), de vajon ezeknek a valóságban van értelmük? Én erre tapasztalatból azt mondom, hogy: ATTÓL FÜGG! 😉☝️

A Journal of Obesity szaklapban megjelent 2012-es cikk szerint egy internetes felmérés alapján, melyben 6 európai országból 12.410 nő vett részt, az derült ki, hogy azok a nők, akik fogyásra vonatkozó fogadalmat tesznek, még a legjobb eredményű csoportban is csupán 20%-a értékelte a kitűzött célját később sikeresen elértnek.

Ez alapján könnyen hihetnénk, hogy az újévi fogadalmaknak semmi értelme, csupán üres frázisok, ám tapasztalataim szerint a kulcs a megfelelő megközelítésben rejlik. Ahhoz, hogy az (újévi) fogadalmak valóban változást hozzanak az életedben, az alábbi néhány jó tanácsot adom Neked 2024-re:

  1. Tűzz ki konkrét, mérhető célokat (mit és mikor) és tégy lépéseket értük még ma!
  2. A hosszú távú következetesség a legfontosabb, mert sokkal tartósabb, mint a gyors eredmények!
  3. Felejtsd el a káros divatdiétákat, mert ártalmasak, válts inkább (még ha csak fokozatosan is) életmódot!
  4. A legnagyobb hiba, amit elkövethetsz, az éhezés!
  5. A jó (komplex) szénhidrátok egészségesek, ezért ne félj tőlük!

A csoportunkban magyarázatot kaphatsz ezekre részletesen is, ezért érdemes hozzánk csatlakozni!

Az én 2024-re vonatkozó terveim között szerepel, hogy több időt szentelek az otthoni ételkészítésre, mert szeretném bővíteni a receptes repertoáromat, ezért szigorúan vasárnaponként nem csak előre készülök a következő hétre, hanem heti legalább 1 új receptet kipróbálok. Ezenkívül elhatároztam, hogy a heti 3-4 edzésemet a reggeli órákban újra rendszeressé teszem, és ezt is be is írom mától a naptáramba, hogy ne maradhasson ki. Ez segít abban, hogy ne csak célokat tűzzek ki, hanem azokat valóban el is érjem!

Kívánom, hogy 2024-ben Te is Minden Életmód Célodat sikeresen érd el!

 

2024 goal

 

Páli Judit:

Új év, új én? Szerintem nem kell új év és új én sem ahhoz, hogy változtassunk és jobb életet éljünk. Minden nap egy új lehetőség arra, hogy fejlődjünk, jobb önmagunk legyünk és többet adjunk a világnak abból, akik mi igazán vagyunk. Az a tapasztalatom, hogy a legtöbb újévi fogadalom nem tart ki néhány hétnél tovább. Ha viszont az ember megérti, hogy miért születik meg a belső indíttatása arra, hogy változtasson valamin, dolgozzon önmagán, kergesse az álmait, akkor nincs szükség semmilyen dátumra és külső nyomásra azért, hogy a minőségi változás valóban megtörténjen. Mert akkor szívvel-lélekkel, erőfeszítések nélkül haladunk az úton. Az úton, ami néha rögös, és tele van buktatókkal, kísértéssel, nehézséggel, de rengeteg jó és pozitív történéssel is. Szerintem sokkal fontosabb, hogy áthelyezzük a fókuszt azokra a dolgokra amik a vágyott cél felé hajtanak minket, mert így nem marad idő és energia a negatívat beengedni.

Én minden év végén végzek számvetést arról, hogy mit sikerült megvalósítani az év eleji célokból (direkt nem a fogadalom szót használom), és az a helyzet, hogy soha semmi nem jött létre konzisztens, kitartó munka nélkül... viszont minden, ami valóban a szívem vágya volt, sikerült, mert hajtott az a bizonyos belső erő. Azt szoktam mondani, hogy én amolyan álommegvalósítós életet élek, és ha én valamit az eszembe, illetve a szívembe veszek, azt senki és semmi nem tudja onnan kiverni, és addig megyek, amíg meg nem valósítom azt. Persze vannak más dolgok is a listán, amiben tudom, hogy jobbá kell lennem, de hát ettől szép az élet, hogy folyamatosan fejlődünk és jobbá válunk.

Egyik kedvenc idézetemmel kívánok mindenkinek boldog és sikeres 2024-es esztendőt: 'Az élet nem főpróba, az élet maga az előadás' The show must go on! ;) Rajtunk áll, hogy milyen lesz ez a színdarab, és ami még nagyon fontos, hogy meglegyen a BALANCE! ❤️

Köszönöm a lehetőséget!

Puszi nektek

Jucy

 

Tóth Gábor:

A fogadalmakról, avagy ami késik: elmúlik.

Amikor az ember önmagának fogadalmat tesz, a belátható jövőben eltervez valamit a saját életére nézve, de gyakran még nem fekteti le a véghezvitel pontos szabályait, az apró lépések rendjét, amelyen keresztül az megvalósulhat. Szerintem ezért nem követik gyakran eredmények a magunknak tett ígéreteket. A tervezéskor az egész olyan egyszerűnek és kézenfekvőnek tűnik, majd az elkezdéskor jönnek az első akadályok, és beindul az önfelmentő reflex is: miért kell még egy kicsit eltolni és újratervezni, azután jön a kapkodás, visszaesés, önvád. Ahogy a mondás tartja: türelmesen, dekánként hízunk, de türelmetlenül, kilónként szeretnénk fogyni. Mindannyian ismerjük a halogatás „működését” az emberi elmében. Gyakorlottak vagyunk a fogadalmakban, itt eszembe jut Mark Twain egyik mondata: „Leszokni a cigarettáról a világ legkönnyebb dolga. Én csak tudom, legalább ezerszer megcsináltam már.” A megoldást három tényezőben látom: 1. Ne akarjunk egyszerre nagyot ugorni, azaz a kis lépések reálisabbak. 2. Legyen a változtatás megállás nélküli, azaz folyamatos, az életmód olyan, mint a történelem: nincs zéruspontja, vagy i.e. 1- ben vagyunk, vagy i.u. 1-ben, aki megáll, visszacsúszik. 3. Az első lépést kezdjük el a lehető leghamarabb, a késlekedés lemaradást hozhat. Murphy szavaival: ami késik: elmúlik. Én a mindennapi sportolást tűzöm ki célul, heti legalább öt alkalommal, napi minimum 30 perc erejéig, intervallum modell szerint.

 

road towards 2024