Kosár

A kosár üres

Vásárlás folytatása

HA JANUÁR, AKKOR VEGANUÁR!

A legtöbb fogadalom és kihívás újévkor indul nagy erőbedobással, és a legtöbb esetben az életmódra , pontosabban az életmódváltásra koncentrál.

Ennek egyik oka, hogy akár evés-ivás, akár mozgás terén az ünnepek alatt vagyunk a leglazábbak, a legmegengedőbbek saját magunkkal.

Mit szólnál, ha az idei újévi fogadalmad segítségével olyan szokásokat sajátíthatnál el, melyek segítségével nem csak te lennél vékonyabb és egészségesebb, hanem egy fenntarthatóbb, etikusabb világ részese is lehetnél?

Tudtad, hogy a tapasztalatok azt mutatják, hogy az új szokásokat, rutinokat 21 nap alatt vagyunk képesek kialakítani és felvenni? Így ha egy hónapon keresztül mást eszel, veszel és teszel, akkor jó eséllyel sikerül magadévá és az életed részévé tenni az új életmódot.

A veganuár a vegán + január szavakból összevágott kifejezés az angol verzióra alapozva (Vegan + January = veganuary). Célja, hogy legalább egy hónapig minél többen kipróbálják a vegán életmódot, amellyel csökkentjük az ökológiai lábnyomunkat, elismerjük az állatok élethez való jogait, védjük a környezetünket és a bolygónkat, miközben a személyes egészségünk is javul. 2014 óta egyre többen teszik próbára magukat világszerte, és a hónap lejártával egyre többen állnak át teljes növényi étrendre, vagy válnak rugalmas vegetáriánusokká (flexitarian)

Az elmúlt években a közösségi oldalakon a #veganuary az egyik legnépszerűbb keresőcímkévé, és a veganizmus egy fontos mozgalommá vált.

 

Fogadd el te is a kihívást és tarts velünk!

 

ÚJ ÉV = ÚJ ÉLET!?

AZ IDÉN SIKERÜLNI FOG!

Mi lehet az oka annak, hogy januárban megtelnek az edzőtermek, ilyenkor kerül eladásra a legtöbb bérlet, nagy hévvel belevágunk a szigorú diétákba, majd a lelkesedés alábbhagy és visszatérnek a rossz szokások idővel?

Mi lehet az eddigi sikertelenség oka?

Tanuljunk korábbi hibáinkból, és váltsunk életmódot tudatosan!

Talán túl elérhetetlen célokat tűzünk ki magunk elé, amiknek a megvalósítása nehezen volt kivitelezhető? Igen, gyakran és sokan követik el azt a hibát, hogy hirtelen egyszerre és sok mindent szeretnének minél hamarabb elérni. Természetesen vannak embertípusok, akinek ez működik a leghatékonyabban, és kitartóak is tudnak maradni, viszont a legtöbb “földi halandó” hajlamos elengedni a gyeplőt néhány nap vagy hét után, belefárad, elfogy a motiváció, és bedobják a törülközőt.

Ennek oka lehet az is, ha csak külső nyomás hatására próbálunk megfelelni, és nem érezzük magunkénak a kihívást.

Ne legyünk szigorúak magunkhoz, hanem készüljünk fel tudatosan és legyen mindig egy B tervünk is!

Például, ha nem jön össze, hogy hetente 3-4x a szabadban sportoljunk, tökéletes opció lesz az otthoni torna is, sokkal hatásosabb, mintha inkább nem csinálunk semmit. Vagy ha becsúszik esetleg egy félreevés, attól még ne adjuk fel az egész életmódváltást!

Legyenek céljaink reálisak és kivitelezhetőek, akár lépésekben is tudunk haladni.

Már az is egy nagyszerű megoldás, ha egy-egy étkezést cseréljünk le rendszeresen, hosszútávon, vagy egy szigorúbb tisztítókúra után meghagyunk olyan értékes élelmiszereket, kiegészítőket - pl. protein shake vagy rostkészítmények - amelyek szemmel látható eredményekhez segítettek bennünket.

Tervezzük meg, hogy pontosan milyen célt szeretnénk elérni rövid és hosszú távon és gondoljuk végig hogyan hat mindez az életünkre 1 hónap, fél év, vagy egy év múlva.

Ha kellően erős bennünk az elhatározás, nem fogjuk olyan könnyen feladni!

Épp ezért mi most összegyűjtöttük azokat a motivációkat, ami nem csak közvetlenül minket, hanem a szűkebb és tágabb környezetünket is érinti, támogatja.

 

LÉGY LEGALÁBB EGY HÓNAPRA VEGÁN - VELÜNK!

1. ÖNMAGADÉRT - AKARATERŐ - FOGYÁS - TESTI ÉS LELKI EGÉSZSÉG

Bizonyított tény, hogy az alacsony olajtartalmú, teljes értékű növényi étred szó szerint képes leolvasztani a zsírt, emellett rengeteg energiát ad, amelyet sportolásra, mozgásra tudunk fordítani. A mozgás szintén pozitívan hat a kalóriaégetésre, amellett pedig a mentális egészségre is, így egy pozitív spirálban találjuk magunkat.

Ha növényi étrendre váltasz, akkor nagy eséllyel fogod érezni magadon már akár egy hét után is annak áldásos hatásait, kiemelten a testsúlyodra, az emésztésre, immunrendszeredre, bőrödre.

Ezek a pozitív tapasztalatok meg tudják neked adni a lendületet a későbbiekre is.

Ezeken felül, ha 3-4 hétig képes vagy ezt megtartani, nagy eséllyel állandó szokássá is tudod majd ezt alakítani, így mentális szempontból is eredményként könyvelhető el az életmódváltás. Fontos megjegyezni, hogy a jól megtervezett és összeállított növényi étrend a ma ismert diéták közül hosszú távon a legegészségesebb, és minden életkorban és állapotban alkalmazható, beleértve a kisgyermekkort, a várandósságot és a szoptatás alatti időszakot is. Olyan betegségeket kerülhetünk el vele, mint a kóros elhízás, a szív és érrendszeri megbetegedések, egyes daganattípusok, vagy épp a cukorbetegség.

 

2. A BOLYGÓÉRT - KÖRNYEZETVÉDELEM - FENNTARTHATÓSÁG

Kétségtelen, hogy ha az étkezéseddel is tenni akarsz a környezetvédelemért vagy csökkenteni az okolólógiai lábnyomdat, akkor ebben garantáltan a növényi étrenddel teheted a legtöbbet.

Akár a termőföld, akár az esőerdők vagy a vízfogyasztás szempontjából nézzük, sajnos oda lyukadunk ki, hogy az állattartás, a húsfogyasztás a legköltségesebb és a legpazarlóbb szokásunk. Gondoljunk csak bele, hogy mennyi takarmány, víz és egyéb, pl. emberi erőforrás szükséges ahhoz, hogy egy borjú vágósúlyba kerüljön, majd a vágóhídról a tányérra? Eleve, a nekik szánt takarmány megtermesztése is értékes területeket vesz el, illetve ezek locsolása, majd az állatok etetése és itatása, tisztán tartása. Ezekbe bele sem gondolunk, holott egyre fontosabb kérdések, nem beszélve a CO2 kibocsájtásról.

 

3. AZ EMBEREKÉRT - A JÖVŐÉRT!

Tudtad, hogy ha minden ember növényi étrenden élne, akkor megszünne az éhezés a bolygón? Ennek egyik oka az, hogy valójában mindenkinek jutna elegendő mennyiségű gabona, de mégis a szegényebb országok kénytelenek takarmányként eladni, hogy azután az állatok egyék meg, aztán kezdődik minden előről. A fogyasztói szokások, azon belül is a hús, tej és tojásfogyasztás sajnos nagyban hozzájárul a társadalmi egyenlőtlenségekhez.

4. AZ ÁLLATOKÉRT - ETIKUSSÁG

A legtöbb ember állatszeretőnek vallja saját magát. Nem is lennénk képesek készakarva fájdalmat, szenvedést okozni más élőlényeknek, sőt ma már ezt jogosan büntetik is. A legtöbben nem tudják, hogy a nagyipari állattartás következtében milyen méltatlan környezetben és állapotok között sínylődnek az állatok, hogy mennyire félnek, és hogy nem szeretnének meghalni.

Valójában még mindig nagyon keveset tudunk az állatokról, egymás közötti kapcsolatukról, kötődésükről, egy viszont biztos, hogy minden lény, ami megszületik, élni szeretne és küzd az életben maradásért.

Ha szereted az állatokat, és fontosak a számodra csökkentsd vagy hagyd el teljesen az állati eredetű élelmiszereket.

 

STEP BY STEP - VÁLASZD KI A SAJÁT PROGRAMOD!

Mi nem hiszünk abban, hogy mindenkinek ugyanaz a módszer működni fog, épp ezért több lépcsős módszert dolgoztunk ki a BLNCE vezető szakértőinek segítségével, hogy könnyedén és változatosan, sőt játszva ad le testsúlyfelesleged, válts életmódod, és sajátíthass el új, pozitív szokásokat attól függően, hogy neked “mi fér bele”.

 

1. CSERÉLD LE A VACSORÁD!

Kis lépés, de annál hasznosabb! Ha csak heti 3-4 alkalommal a megszokott vacsorádat engeded el, és helyette egy rostban, vitaminokban és fehérjében gazdag superfood shake-et fogyasztasz 1 hónap után már érezhető lehet a változás akár a mérleg nyelvét illetően, akár a közérzetedben.

2. 10 NAPOS MÉREGTELENÍTÉS

Az év végi kicsapongások után bizonyítottan a legjobb, ha az újévet tehermentesítéssel, egy úgynevezett méregtelenítéssel indítjuk, mely után testünk szó szerint fellélegzik.

3. 30 NAPOS ÉLETMÓDVÁLTÁS

Itt már valóban komoly eredményeket tudunk elérni és jó eséllyel új szokásokat és életmódot kialakítani. Ezidő alatt megismerjük az új alapanyagokat, az új ízeket, látásmódunk kitágul, és komoly eredményeket is érhetünk el, testsúlyunk és erőnlétünk szempontjából.

4. 42 NAPOS MASTER PROGRAM AZ IGAZÁN BEVÁLLALÓSOKNAK

A 42 napos maratoni programot azoknak találtuk ki, akik már próbálták vagy rendszeresen használják, ismerik a blnce innovációkat, és megkísérelnének egy hathetes nagy tesztet végezni velük. Több is ez már, mint egy teszt, ez már egy igen jelentős váltás, és a 42 nap végére a szervezet igazán megújulhat.

 

 

Segítségre, támogatásra van szükséged a programok alatt? Csatlakozz közösségünkhöz itt: