Kosár

A kosár üres

Vásárlás folytatása

VEGÁN TORTA - nem csak Valentin napra

 VegaKata receptje

Ha egy finom, de hozzáadott cukortól mentes tortát szeretnél készíteni párodnak, vagy akár magadnak, akkor az alábbi recept neked való! Nem csak finom, de mindenmentes is és az elkészítése egyáltalán nem bonyolult, és nem vesz sok időt igénybe.

 

Hozzávalók:

A torta alaphoz:

- 40g Blnce multirost

- 25g törökmogyoró

- 1 csipet só

- 15 db rumos vízben áztatott datolya

 

A krémhez:

- 15 dkg kesudió

- 400 ml kókuszkrém

- 100 ml kókuszolaj

- 25g Stevia-eritrit

- 2 ek vanília eszencia

- 0.5 citrom leve

- 10 csepp citrom esszencia

- 1 ek Blnce Vaníliás Slimflash

- 5 ek Blnce áfonyás ribizlipor

 

Elkészítés:

Az elkészítés előtti napon a datolyát vízbe áztatjuk, valamint a kesediót is. A torta alaphoz a Blnce multi rostot, a törökmogyorót a csipet sót és a datolyát a lé nélkül a turmixgépbe helyezzük, majd jól összeaprítjuk, amíg össze nem áll. Utána egy 18 cm átmérőjű formát folpackkal kibélelünk és az össze turmixolt masszát belenyomkodjuk az aljába. Az ujjainak nedvesítsük meg a rumaromás lével hogy ne ragadjon rá a massza.

A 15 dkg kesudiót leszűrjük és a turmixgépbe helyezzük, hozzáadjuk a 400 ml kókuszkrémet, a 100 ml kókuszolajat, 25g Stevia-eritritet a 2 ek vanília esszenciát, egy fél citrom levét, 10 csepp citrom esszenciát (vagy 1 citrom héját), 1 csipet sót,  1 ek Blnce Vaníliás Slim Flash-t és végül 5 ek Blnce áfonyás ribizliport. A hozzávalókat simára turmixoljuk és ráöntjük a formában az alapra, és 2 órára fagyasztóba helyezzük. 

A díszítéshez használhatunk cukormentes csokoládét, gyümölcsöket és Blnce áfonyás ribizli port is.

Reméljük sokan elkészítitek majd ezt a nagyszerű receptet! :)