Kosár

A kosár üres

Vásárlás folytatása

VAN ÚJ A NAP ALATT! - ÚJ GENERÁCIÓS BLNCE KÉSZÍTMÉNYEK KOMPLEX HATÁSSAL

A 2022-es év a fejlesztések éve volt a blnce-nél

Extra vitaminokkal, nyomelemekkel, GABA vajsavval és élő kultúrákkal dúsítottuk fel best seller termékünket a Slim Flash shake-eket, amikből közkívánatra zöldborsókrémes, majd paradicsomos krémlevesporok, és koffeinmentes kávés ízek is születtek, bővítettük a Beauty családot hialuronsavas kapszulával, majd karcsúsító krémmel. Megérkeztek az olaj kvintesszenciák és a regeneráló kapszula is. 

Célunk egy sokkal szélesebbkörű és komplex támogatás a bőr, köröm, haj, csontok, az emésztés-mikrobiom és immunrendszer vonalon, valamint az oxidatív stressz elleni küzdelemben, ami a mai kor emberének az egyik legkomolyabb kihívást jelenti. 

Bio Gabit kérdeztük, hogy miért pont a fenti újdonságokra esett a választása vezető fejlesztőként, és, hogy milyen előnyöket nyújtanak ezek a készítmények a számunkra.

 Tóth Gábor, Tóthné Varga Melitta és Veres Anita írása

 

Olajok új perspektívából - avagy különleges, ritka növényi esszenciák általi belső támogatás a szépségért, a bőr és hajszálerek védelméért

 

Fogyasszunk-e étolajat? 

 

Ma már egyre többet lehet hallani és olvasni a zsírok és olajok gyulladást előidéző hatásairól, a bő olajban sült ételek kerüléséről. 

A növényi olajok külön beviteléről megoszlanak a vélemények. A szakirodalmak alapján az látható, hogy az állati zsírok felé nem vezet út, a telített zsírok nem szükségesek és nem hasznosak az emberi szervezetnek, csak „dugítanak”, ártanak, nem is beszélve a „rossz”, oxidált koleszterinről (LDL, VLDL).

 

A „tömegolajok” kerülendők - a gyulladásos folyamatokat erősíthetik

A növényi olajok esetében a kevesebb-több elv vérvényes, és a „tömegolajok” kerülendők, a napraforgóolaj pedig - talán ki lehet ma már mondani - teljesen mellőzhető, és nem is előnyös, potenciális gyulladásfokozó, oxidatív folyamatokat elősegítő hatása miatt, nem is beszélve az égetett formákról (olajban sütés). A lehető legkisebb mennyiségben használjuk a minőségi olajokat, oldanak egyes vitaminokat, számos polifenol, flavonoid jótékony hatását emelik (ilyen például a pirospaprika is, amelynek színanyaga csak kevés olajhoz keverve tud jól felszívódni) és a sejthártyák, membránok és agyi-idegi folyamatok (foszfolipidek, stb) építésében, az impulzusok közvetítésében kapnak jelentős szerepet, egyéb folyamatok mellett. Ilyen értelemben esszenciális, létfontosságú anyagokról van szó.

 



Egyedi magkivonatokkal a védelemért

Az olajok kérdéskörének van egy alig ismert fejezete, ez pedig az egyedi magolajok, magkivonatok területe, amelyek forrásai a gyümölcsök, a zöldségfélék, valamint a fűszer- és gyógynövények aprómagjai. Nem „olajos magvakról” van tehát szó (a szó szoros értelmében), és ezek a magok döbbenetesen kis térfogatban hihetetlen értéket sűrítenek.

Még a képzeletünket is túlszárnyalja az a védőanyag-arzenál, ami egy ilyen magolaj-keverék néhány cseppjében megtalálható, ezért ezekből 1000-1500 mg, azaz 1-2 gramm közötti mennyiség elegendő naponta és legjobb, ha nem is kiskanállal, hanem pipettával adagoljuk, annyira tömények (akár a szájba is cseppenthetők, 40-50 csepp/nap, két részre elosztva, reggel és este).
Tulajdonképpen szakmai értelemben véve „terápiás vagy gyógyolajoknak” számítanak, bár nyilván az élelmiszerek között kerülnek forgalomba és egészségre vonatkozó állítások terén még további kutatások vannak hátra.

Annyit már lehet tudni, hogy az érfalakat védik, a koleszterinszintet szabályozzák és példátlan tárházát nyújtják az antioxidáns polifenoloknak és szabályozó, vezérlő (karmester) anyagoknak. Ez utóbbiakról ismert, hogy már 10-100 mikrogrammnyi mennyiségük is hatásos és ezek a biokémiai „szoftverek” nagy védőrendszerek működésében vállalnak oroszlánrészt (iniciátorok vagy promóterek). Külsőleg és belsőleg is használhatóak, a külső hatásosságukról (bőrvédelem, natúrkozmetikumok) bőségesen vannak szakirodalmak, de ma már felismerték, hogy a belső rendszerek szabályozásában is segítenek az aprómagvak kivonatai.


A gyártáskor az egyes magvakat kíméletesen, hidegen préselik, majd hidegen szűrik, amely az illóanyagok megtartása és az érzékenyebb antioxidánsok miatt is fontos. Az így kapott olajos kivonat fénytől és oxigéntől védett módon tárolandó, a piaci értékük igen magas, mivel bizony sok aprómag szükséges akár egyetlen csepp kivonathoz. Bár egy növény olaja is különleges, a kutatási programunkban mégis átolvastuk a szakirodalmat és olyan keverékeket alkottunk, amelyek egymás hatását tovább erősíthetik (szinergencia).

A magesszenciák keverékei mint a természet “kvintesszenciái” - egy újabb kutatási program

Az olajtartalmú, természetes esszenciák (hidegen préseléssel előállított kivonatok) között nem ismerünk töményebb, értékes anyagokban gazdagabb anyagokat, mint a gyümölcs-, fűszer- és gyógynövényolajok. Kategóriájukon belül a bolygó legtöményebb anyagai között tartják őket számon, mivel térfogategységükben hihetetlen mennyiségű zsiradékban oldódó védőanyag, vitamin, illókomponens található. Ezek jól kiegészítik a vízoldható vegyületek, vitaminok hatásait.
Mindegyik magesszencia más-más vegyületeket hordoz, így például a paradicsom magjában lévő védőanyagok különböznek a zeller, a kék szőlő, az uborka, a meggy, a fekete ribiszke, a fűszerpaprika vagy a csipkebogyó magjában lévő olajok karmestereitől. Olyan tudományos munkáról van tehát szó, amivel ismét hiánypótló protekciót tudunk megvalósítani, és ezt a szervezet mindig meghálálja.
A kutatásunk eredményét hazai laboratóriumban bemérettük és pontos zsírsav-profilt kaptunk, amelynek igen kedvező az omega-3-omega-6 profilja is, ez lényeges szempont a sokféle bioflavonoid mellett, a citokin folyamatok visszaszorítása miatt.

A kutatási program első gyöngyszeme: a Beauty olaj

Mindezek után a témával kapcsolatos konkrét kutatásról említenék pár szót. Ez a Beauty olaj, amely a korábban jelzett növényi aprómagvak hidegen sajtolt polifenolos kivonatait hordozza, mégpedig a szép bőr elérése érdekében, belsőleges használatra. Mivel a bőrszövet maga is „zsíros közeg”, ezek a hasznos zsíroldékony vegyületek itt ki tudják fejteni védő, anti-aging hatásaikat.


Magasra tettük a mércét, amit az összetételi lista is mutat: paradicsommag-olaj, kékszőlőmag-olaj, feketecsalánmag-olaj, chiamagolaj, feketeribizlimag-olaj, máriatövismag-olaj, argánolaj, ligetszépeolaj, feketeköménymag-olaj, bio-lenmagcsíraolaj, meggymagolaj, extra szűz olívaolaj, uborkamagolaj, csipkebogyómag-olaj, fűszerpaprikamag-olaj, petrezselyemolaj, E-vitamin.

Tehát nem kevesebb, mint 16-féle növény széles spektrumú hatóanyagairól van szó, egyetlen készítményben, pipettás adagolás és pontos lipid-profil ismerete mellett. Fontos, hogy nem alkalmaztunk a termékhez ún. hordozóolajat, ami növelné a tömeget (és hozzá kell tenni, gazdaságossá is teszi), gyakran az ilyen jellegű olajoknál ezt a módszert alkalmazzák, mi maradtunk a tömény esszencia mellett, emiatt is elegendő csak igen kis napi mennyiség adása.
Ma már számos kutatás, szakirodalom foglalkozik a gyümölcs- zöldség magolajokkal, különös tekintettel a bőrszövet állapotára. Az említett esszenciák a hajszálerekben, kapillárisokban is haladnak és ott védelmi folyamatokban vesznek részt, majd a bőrszövet felé veszik útjukat.

Itt érdemes megjegyezni, hogy a zsírszöveteink is perifériás jellegűek, igen gyatra keringés mellett (nincs a zsírsejtekben mitokondrium, ezért nem dolgozó sejtek), tehát a Beauty olaj támogatja a szubkután, bőr alatti zsírok fellazulását, a kollagének eloszlását, a cellulit csökkenését, egyszerűen azért, mert eljut
odáig és munkába áll. Elég kevés anyag jut el a periféria legszélére, a keringésben ez „világvége alsónak” számít, oda lassan útlevél kell.

 

 

Minden ami előnyös a halban, az algának köszönhető - ezért hívtuk életre az algaolajat

Néhány éve, vagy talán évtizede is már, hogy robbant a halolaj biznisz bomba Magyarországon is. Különösképpen hatásosan vagy legalábbis marketing szempontból annak látszóan söpört végig, hiszen a magyar lakosság rendkívül kevés halat fogyaszt, és a mediterrán vagy épp a távol keleti étrendekben hangsúlyos szerepet kap. Sokan ennek tudják be az ideálisabb BMI indexet vagy akár a magasabb várható élettartamot ezen országok lakosai körében - Japán, Olaszország, Görögország például.

Az nem vitatható, hogy a tengeri hal akár előnyösebb lehetne a disznóhússal, vagy akár csirkehússal szemben is, viszont a nehézfém és esetleges mikroműanyag lerakódások kockázata, illetve a nagyipari, mesterséges haltenyésztés és az azzal járó vegyszeres kezelések miatt ma már a halak egészségessége is kérdéseket vethet fel. 

Továbbá az is megállapítást nyert, hogy a halak és a halolaj kedvező Omega 3 zsírsav tartalma, táplálékuknak az algának köszönhető. 

Ezért is éreztük fontosnak, hogy vegyük ki a halat a táplálékláncunkból az esetleges kockázataival együtt, és adjuk át közvetlenül az alga olaját. 

Kiváló minőségű, bevizsgált, értékes omega-3 zsírsavakban (dokozahexaénsavban, DHA és eikozapentaénsavban, EPA) gazdag algaolajat, valamint E-vitamint tartalmazó termék, pipettás (cseppentős) üvegben. Az algaolajban lévő DHA és EPA a növényi alapú omega-3 zsírsavak leghatékonyabban felszívódó és hasznosuló formái. DHA-tartalom: 42,3%. A DHA hozzájárul a szív megfelelő működéséhez.
Telítetlen és többszörösen telítetlen zsírban, valamint E-vitaminban gazdag. A telített zsírsavak többszörösen telítetlen zsírsavakkal való helyettesítése az étrendben hozzájárul a vér normál koleszterinszintjének fenntartásához. (A kedvező hatás eléréséhez napi 250 mg DHA bevitelére van szükség.) O3:O6:O9 arány: 9:1:2.

 

 

Egy igazi különlegesség - olajesszencia fekete gyümölcsmagok erejével az oxidatív stressz elleni védelemben 

Ma már tudható, hogy a flavonoidok a vitaminoknál esetenként fontosabbak, palettájuk is jóval szélesebb. A természetben a gyönyörű színeknek nyilván biológiai céljuk is van. A színes virágok a rovarokat vonzzák, a sárga, piros, kék, és fekete színű bogyós termések héjrészében és gyümölcshúsában lévő intenzív színanyagok pedig a növény sejtjeit védik a napfény UV-sugarainak

káros hatásaitól és egyéb oxidatív folyamatoktól. A piros és kék színárnyalatokat az ún. antociánok adják, amelyek egy antocianidin nevű alapvázból és hozzákapcsolódó cukrokból állnak. Hat különböző antocianidin vázat ismerünk, ezekhez számos cukorfajta kapcsolódhat, így több ezer antocián vegyület van jelen a növényekben (felfogható akár mindegyik egy külön vitaminnak).
Emellett egy adott antocián színe talajtól és a kémhatástól függ, például a búzavirág kék és a rózsa piros színét ugyanaz a vegyület kölcsönzi, mégsem azonos a színük, mert a két növény belső közege (pH-ja) eltér. (Sőt egy száron is gyakori a különböző színű virág) Az antociánok támogatják a cukor- és
koleszterinszint egyensúlyát, csökkentik az érelmeszesedést és a stroke-hajlamot, képesek bekapcsolni egy rákos sejt apoptózisát (programozott sejthalálát), védik a sejtek örökítőanyagát (DNS) és az ereket (nitrogén-oxid termelés, a kapillárisokban is), gyulladáscsökkentők, az agyban segítik az ingerületátvitelt (egyesek át tudnak jutni a vér-agy gáton), vírus- és baktériumgátló hatásuk van és lehetne még sorolni.

Érdekesség, hogy a II. világháborúban a brit légierő pilótái beszámoltak arról, hogy a feketeáfonya-lekvár fogyasztásakor mérhetően javult az éjszakai látásuk. Ennek okait ma már ismerik: a mikrokeringés javítása, az antioxidáns hatás és a retinában található pálcikákban lévő rodopszin szintézisének fokozása. (A fekete áfonya friss és szárított formája bekerült a VIII. Magyar
Gyógyszerkönyvbe is). Az antociánok tehát a gyümölcs héjában és húsában találhatók és nagy részük vízoldékony (kivéve a karotinoidok). Beszélnünk kell még a gyümölcsmagokról is és azt látjuk, hogy a magokban 30-50-szer erősebb védőanyagok vannak, mint a héjban és a húsban. Nem véletlen, hiszen
a növény a magban tárolt örökítő anyagot betonbiztosan védi, ez a növény túlélésének biztosítéka.


Az itt található bivalyerős protektív vegyületek nem kifejezetten színesek, hiszen sem a rovarok, sem az UV-fény nem kerülnek itt szóba. Többnyire zsíroldékony előanyagokról, proaktív komponensekről van szó, amelyek szükség esetén antioxidánsokká alakulnak, ezt teszik az emberi testben is, mégpedig
a víz-zsír határfelületeken (sejtmembránoknál). A legtöbb kutatás a vörösszőlő- és homoktövismaggal kapcsolatos, ám kiderült, hogy ezeknél is jobb a fekete áfonya, fekete szeder, fekete bodza, a meggy, kiemelten pedig a fekete málna (ellagsav) magja és az abból sajtolt étkezési olajok, melyekből száz
milligrammos nagyságrend is már hatásos. A vizsgálatok ráirányították a figyelmet például az aprómagokban lévő OPC (oligomer proantocianidin) nevű anyagokra, amelyek az immunrendszer, a szem, az erek és az agyi-idegi folyamatok nagy segítői (a bőr, a haj és a kötőszövetek mellett), ám
nem azonos biokémiai utakon, mint a vízoldékony antociánok, tehát azokat jól kiegészítik. Emiatt is ajánlottak a gyümölcsmag-lisztek, ezeknél értékesebbek az aprómagból préselt olajok. A szakmai programunkban úgy láttuk, hasznos egy olyan, kifejezetten oxidatív stresszt csökkentő, ellagsavat is
tartalmazó, többségében fekete termések magjából sajtolt esszenciák keverékének, mint kutatási modellanyagnak a közreadása (nevezhetjük a bivalyok elöljárójának, kémiai értelemben). Ez az elegy a pipettában nem sötét, hanem okkersárga színű, ám nagy mennyiségben (pl.: egy edénybe öntve)
szinte fekete színe van.

A Black olaj összetevői: feketeribizlimag-olaj, feketeköménymag-olaj,
feketecsalánmag-olaj, feketemálnamag-olaj, feketebodzamag-olaj, meggymagolaj, maracujamag-olaj,
E-vitamin (0,5%). Az O3:O6:O9 aránya igen jó lett: 1:1,4:1,2. Omega-3 (ALA-) zsírsavtartalom: 22,7%.

 

Vegyük fel a kesztyűt a gyulladásokkal és az izomlázzal természetesen! - bemutatkozik a Regeneráló kapszula

A hosszú és egészséges élet egyik kulcsa a regeneráció, amiről hajlamosak vagyunk megfeledkezni.
Pedig az oxidatív stressz sajnos a mindennapi életünk része, legyen szó a munkáról, a napi feladatokról, sőt még a rendkívül jótékony mozgás, a sport is igénybe vesz minket, szabadgyökök szabadulnak fel.

A fejlesztés során az volt a célunk, hogy egy olyan 100%-ban vegán és tiszta, felesleges és káros adalékoktól mentes terméket állítsunk elő, amely segít magunkat felvértezni értékes, regenerációt elősegítő antioxidánsokkal, flavonoidokkal és vegán aminosavakkal az izmok és a mentális egészség támogatása érdekében!


Kiemelt hatóanyagok:

Feketeköménymagliszt

Különböző tudományos vizsgálatok során több mint 100 gyógyító összetevőt találtak benne, amelyek jótékony hatással lehetnek az allergiától kezdve a krónikus bőrpanaszokon át a pikkelysömörig, még az ekcémát is. Ázsiában, a Közel-Keleten, Afrikában évszázadokon át a légzőrendszer, a gyomor, a vese, máj betegségeit kezelték vele, a keringési és az immunrendszer megerősítésére használták, továbbá általános gyengeség, gyulladások, bőrproblémák, női panaszok, megfázás és fejfájás ellen. A feketekömény hatásosnak bizonyult vízhajtó szerként és puffadásgátlóként is.
A feketekömény nagymértékben csökkentheti az allergiás reakciókat, különösen szénanátha, pollen, por, állatszőr allergia esetén.


Görögszénamag


Magyarországon kevésbé ismert még, pedig a szoptatós kismamáknak egy igazi favorit.
Remek természetes megoldás gyulladásokra és fertőzésekre, mivel görögszéna magjának kivonatában van egy olyan összetevő, amely segít elpusztítani a gombákat és a baktériumokat.
Növeli a glükóztoleranciát és az inzulinérzékenységet, valamint segít megakadályozni a vércukorszint túlzott mértékű ingadozását.
Kutatások szerint a görögszéna kivonata laboratóriumi körülmények között hetven százalékkal visszavetette a rákos sejtek növekedését. Ennek oka, hogy a növényben nagyon nagy mennyiségű antioxidáns, például flavonoid található, amely a bőr, az erek és a szövetek egészségének is nagyon jót tesz. Mindezentúl még a szívnek is jó szolgálatot tesz! 


L-Arginin


Az arginin egy aminosav, amely számos területen szerepet játszik a test működésében. Ezek között szerepel a vérnyomás és a vérkeringés szabályozása a nitrogén-monoxid és az immunrendszer fokozásán keresztül.
Előnyei főként a testépítés világában ismertek, hiszen segít az izmok építésében, a növekedési hormon és kreatin termelődésében.
Az élsportolók már tudják, hogy a gyors regeneráció a magas fokú eredményesség záloga! Vágj bele te is!

Keresd webáruházunban és próbáld ki a blnce új generációs fejlesztéseit!