Kosár

A kosár üres

Vásárlás folytatása

SHAKE KISOKOS - ÍGY TEDD AZ ÉRTÉKESET (MÉG) FINOMABBÁ!

Szökrönyös Katalin írása

 

Szökrönyös Katalin alias Vega Kata vegán séf és életmód tanácsadó legújabb írásában arra ad tippeket, hogy konkrétan melyik blnce fejlesztésnek milyen, gyümölcs, fűszer, olajosmag "áll jól". 

Tartsatok velünk az ízek és a teljes értékű finomságok birodalmába!

 

MIÉRT PONT A BLNCE? 

Jómagam évek óta elégedetten fogyasztom a Blnce fejlesztéseit, igazi rajongó lettem. Nagy örömömre megszerette a családom is.

Nagy lelkesedéssel népszerűsítem is, mivel meg vagyok győződve, hogy jelenleg a piacon elérhető termékek között egyedülállóan kimagasló minőségű és összetételű termékcsaládról van szó, nem vehető egy kalap alá más shake porokkal, még az sem mondható, hogy hasonló, hiszen a Blnce termékekhez szakmailag jelenleg nincs még csak hasonló sem.

Egy jobb egészségi állapot elérése, a súlycsökkentés a fejlesztések használatával nagyszerű lehetőségek, és valóban a termékek tudják is ezeket: sokat bizonyítottak már sokunknál- egyszerűen az egyedülálló és kimagasló tápanyagösszetételüknél fogva, amit különböző gabonamagvak csíráztatásával és fermentálásával értek el a fejlesztők.

Hála a magyar kutató és fejlesztő csapatnak ezkért a világszínvonalú termékekért, és értékelendőnek tartom, hogy nem alkusznak meg a minőség terén, nem áldozzák fel a beltartalmi értékeket az ízek oltárán, és továbbra is azt képviselik, hogy csak természetes ízesítőket használnak a Blnce termékeknél.

Mit jelent ez? Azt hogy a csíráztatás és fermentálás folyamatai során kialakul egy jellegzetes ízvilág, és bár természetes ízesítők hozzáadásával különböző ízekből válogathatunk, de érdemes tudni, hogy a túlaromázott, természetes ízvilágoktól elszokott ízlésünk számára szokatlan lehet a a natúrabb íz, illetve a csíráztatás, fermentálás során létrejött ízvilág.

 

ELSZOKTUNK A TERMÉSZETES ÍZEKTŐL

Ízlésről, ízekről nem érdemes vitakozni. Ahogy mondani szokás; ízlések és pofonok. Van aki minden átmenet nélkül megkóstolja és megszereti a termékeket, de van, akinek "szokni kell". Azon túl, hogy gyümölcsökkel, fűszerekkel pluszban ízesíthetjük még a turmixokat, esetenként szükséges a tudatosságot is segítségül hívni, mert nem feltétlenül kell mindig az ízlésünkre támaszkodni. Ha sokat olvasunk a beltartalmi értékeiről, akkor a tudatosság által, amit az elménkben elhatározunk, azt könnyebb átvinni a gyakorlatba. Vagyis fejben dől el.

Ezt azért tartom fontosnak megemlíteni, mert időnként kapok privát üzeneteket, hogy első kóstolásra nem ízlik a termék. Ilyenkor megbeszéljük, hogy próbálta eddig, teszek pár javaslatot, mivel dúsítsa az adott fejlesztést, hogy a saját ízlésére formálja. És általában siker koronázza a közös egyeztetéseket.

Ilyen üzeneteket kapok aztán:

"Szia, most értem haza, csináltam is egy zabtejes Slimflash smoothiet, van benne egy fél banán és útifűmaghéj. Isteni lett."

"Reggel megittam a vaníliás Slimflash shakemet ismét barackkal, kakaóval és banánnal, meg ment bele kesudió fél marok, felöntöttem házi mandulatejjel éééés....nem győztem betelni az ízével. 4,5 óráig eszembe se jutott enni."

Tehát arra gondoltunk, hogy összeszedjük, mik a tuti kombók, amivel garantáltan levesznek a lábatokról a Blnce shakek.

Bátran próbálgassátok ki a lenti kombinációkat és váljatok ti is Blnce rajongóvá! A testetek meghálálja, az ízlés formálás pedig a ti kezetekben van!

 

A TITOK : A TÁRSÍTÁS 

Fontos megemlíteni, hogy az ízesítők megválasztásánál figyeljünk arra, hogy milyen napszakban és milyen aktivitás előtt-után vagyunk.

A reggeli órák és délelőtt általában a nap legaktívabb része, ilyenkor jöhetnek a szénhidrátban gazdagabb természetes ízesítők, illetve a hasznos zsíradékok, mint az olajos magok, magvajak.

Készítetünk egy tartalmasabb turmixot vagy éppen egy smoothie bowlt granolával és lenmag crunchyval kiegészítve.

Este viszont vegyünk vissza a szénhidrátban gazdag édes gyümölcsökből, ha nem edzünk, vagy sportolunk.

 

 

 

CSUPA CSOKI...ÉS EGY KIS PLUSZ A CSOKOLÁDÉ SZERELMESEINEK

 

Csokis fejlesztések: Blnce Csokis Slimflash , Csokis-Narancsos Immunshake , Csokis Fehérje

Az alapvetően csokis ízek a következőkkel turbózhatók:

-banán, alma, körte

mind nagyon jól illenek a csokis ízekhez és szuper állagot és édes ízt adnak a smoothienak

itt jegyezném meg, hogy valami oknál fogva ha lefagyasztjuk a banánt (héját lehúzva fagyasztjuk), és úgy adjuk a tumixhoz, egy új szintre emeli a smoothie élményt! Selymesebb lesz az állaga, és az egész valahogy finomabb lesz.

-datolya

edzéshez kifejezetten hasznos, gyors energiát ad, tele van ásványi anyagokkal, rosttal és remek természetes édesítő

viszont csak mértékkel, mert nagyon magas fruktóztartalmú, elég 2-3db egy adaghoz

ha időben eszedbe jut, áztasd be előre a datolyát, így jobban eldolgozza turmix

tipp: jó minőségű datolyát válassz! a szupermarketekben sokszor silány minőséget találsz és némelyik még cukrozott is...

-fahéj

egy fahéjas ízcsavar nagyon jót tesz a csokis smoothieknak, valamint kiváló vércukor szabályozó is, használj 1/2tk. fahéjat egy adaghoz

-extra kakaó

adj rá, akarom mondani hozzá kakaót és még csokisabb lesz az élmény, a holland kakaópor ráadásul jó antioxidáns forrás is

-mogyoróvaj

Hmmm....csoki-banán-mogyoróvaj az egyik legtutibb kombó

Ha inkább a testépítés, izomnövelés a cél és nem a fogyás, akkor használd bátrabban!

De ha testúlyt szeretnél csökkenteni, egy reggeli smoothieként nyugodtan fogyaszthatod, főleg ha előtte/utána aktív időszak vagy sportolás is társul hozzá.

-magok, magvajak

A beltartalmi értékeket fehérje, hasznos zsíradék és a smoothie selymességét növelni tudjuk 1 marék dióféle vagy más magvajakkal is, pl. kesu, mandula, tahini. De itt mindenképpen óvatosan, plusz 1 ek. magvaj is már jelentős plusz kalóriát jelent, ezért testtömeg növelés céljából, vagy edzések esetén használjuk inkább.

- "tejek"

Javasolt a növényi tejek használata, lehetőleg hozzáadott cukor mentest válassz, de lehet akár házi készítésű is.

Azt is érdemes figyelembe venni, hogy a smoothiek ízét a növényi tejek fajtái is befolyásolni tudják. A rizstejnek például magasabb a szénhidrát tartalma, édeskésebbb, ezáltal a turmixunk is édesebb lesz. A zabtej selymes, testesebb állagú, szénhidrát tartalma alacsonyabb. Az édesítetlen magtejek is inkább natúrabb ízűek.

 

Hedonista Snickers Smoothie Bowl

 

1 banán
4db datolya (áztatva)
3dl növényi tej
1ek. Sós mogyoróvaj
1ek. Holland kakaópor
Vanília
4ek. BLNCE Csokis Immunshake
2ek. BLNCE Csokis protein
Tetejére: 3ek. sós mogyoróvaj, 5db áztatott datoya, és kevés leve, növényi tej, vanília (krémesre turmixoljuk)
BLNCE Granolával, banánnal, pörkölt sós mogyival megszórjuk még azért, ha már hedonista...

 

MINDEN ÍZÉBEN GYÜMÖLCS 

 

Gyümölcsös fejlesztések: A Beautyshake 5in1, Áfonyás Immunshake, Áfonyás Slimflash, Epres protein shake porokhoz legbeváltabb ízesítők:

-(fagyasztott) banán

 -friss ananász vagy 100% ananászlé

Kifejezetten ajánlott mindenkinek kipróbálni a Beautyshaket ananásszal Horzsa Krisztina dietetikus szakértőnk felfedezését, mert valami zseniális ízvilágot kapunk!

-bogyósok ide jöjjetek!

Turbózzuk fel még több friss vagy mirelit bogyós gyümivel a turmixunkat ami az íz- és antioxidáns, és egyéb tápanyag fokozásra is remek!

Jöjjön málna, szeder, ribizli, áfonya, eper, meggy és barátai!

Ha bogyósokat használok, fejenként fél banánt is hozzáadok a smoothiehoz az édesség és selymesség kedvéért.

-görögdinnye

Nyáron az egyik kedvencünk a jól behűtött görödinnye-Beautyshake kombináció volt kevés kókuszkrémmel turmixolva.

-barack, körte, mangó

Egy puha érett barack, körte vagy mangó (esetleg mangópüré) is remek smoothie alap növényi tejjel, növényi joghurttal vagy jó minőségű 100%-os gyümölcslével.

 

Áfonyás varázs Smoothie Bowl

 

1 fagyasztott banán
1 marék bogyós gyümi (ribizli,szeder)
2dl rizstej
2ek. BLNCE Beauty shake 5in1
1ek. BLNCE Epres protein

Turmixoljuk

Tetejére:
BLNCE piros bogyós Granola
BLNCE lenmag crunchy

 

 Epres-szedres finomság Smoothie Bowl

 

1 fagyasztott banán
1 jó marék fagyasztott málna
1,5-2dl rizstej
1ek. Vaníliás protein
1ek Vaníliás Slimflash
1ek. Beauty

Tetején granola, lenmag crunchy és a gyümik

 

SWEETEST - AZOKNAK, AKIK MAGASFOKON SZERETIK AZ ÉDES ÍZEKET

VANÍLIÁS és BANÁNOS ÍZVILÁGOK

 

Vaníliás Slimflash, Banános slimflash, Vaníliás protein

Ez a két íz szinte mindennel jól párosítható: lehet akár gyümölcsös, akár csokis ízek felé elvinni őket, a fent említett verziókat nyugodtan kipróbálhatjuk a vaníliás vagy banános ízű termékekkel is.

-zöldek

Ezeken felül kedvencem a zöld smoothie friss vagy mirelit spenót porciókkal vagy tetszőleges zöld levelekkel, tavasszal akár csalánnal turbózva, de egy kis marék mentalevél is nagyon felüdíti az ízét

-avokádó

A zöld levelek mellett fejenként 1/4 avokádó hozzáadásával fokozható a krémes állag és a hasznos zsíradék bevitel.

 

Ébresztőőőő mangós Smoothie Bowl

 

1,5 alma
1 érett mangó vagy 1dl mangó püré
1ek.friss citromlé
2,5dl növényi tej
2ek. BLNCE protein
4ek. BLNCE banános Slimflash

Tetejére: BLNCE trópusi granola, BLNCE lenmag crunchy, bogyósok, kókusz chips, mangópüré

 

KÁVÉ & KARAMELL....MMMMMMM AZ IGAZI ÍNYENCEKNEK

Kávés Slimflash , Seniorshake 5in1

Ezek az ízvilágok annyira jól sikerültek, hogy elég csak növényi tejet és banánt hozzáadni és már kész is a mennyei turmix.

Persze egy kis plusz fahéj vagy mogyoróvaj, esetleg pár szem datolya itt is csodákat tesz.

Kávés Slim Fagyi

 

2 fagyasztott banán
2 ek. BLNCE Kávés Slimflash
50ml növényi tej

A tetejére valami csokis-ropogóst képzeltem el, és 1 étcsokis puffasztott rizsszeletet találtam, a felét rádaraboltam.

Ui. Gyerekeken sikeresen tesztelve 
Ezért is jó, hogy koffeinmentes!

 

Toppingok

Ha smoothie bowlt készítünk, akkor sűrűbb smoothiet készítünk, a tetejére granolát, lenmag vagy tönköly crunhyt, kevés plusz gyümölcsöt, esetleg kender, chia vagy pár szem pirított magot szórunk, és van hogy extra kényeztetés szükséges, ilyenkor jöhetnek az étcsoki darabkák is.

Mindig aktivitástól függően pakoljuk meg a tálkáinkat, a kevesebb néha több elven.

Kezdj el kísérletezni velü(n)k még ma!