Kosár

A kosár üres

Vásárlás folytatása

MIÉRT PONT A BLNCE KUTATÁS-FEJLESZTÉS PROGRAM? - A NAGY BLNCE TITOK

Hazai
Vegán
Minőségi
Tudományos
Funkcionális élelmiszer

Volt egy álmunk, pontosabban sok sok kis álom, amit szerettünk volna megvalósítani az élelmiszeripar még kiaknázatlan területén. 

Ez hívta életre a Blnce kutatás-fejlesztés programot.

 

MI VOLT A CÉLUNK PONTOSAN?

A BLNCE fejlesztések célkitűzései, avagy hogyan segítettek a készítmények eddig több ezer magyar családnak bevinni a szükséges és ideális makro és mikrotápanyagokat, és orvosolni a hiányállapotokat.

2016-ban néhány céltudatos magyar szakember összefogott és megalakították a BLNCE (kiejtve: belensz) kutatás-fejlesztési programot. Funkcionális élelmiszerek hazai fejlesztésében gondolkodnak, felhasználva az elérhető legmagasabb szintű egyetemi és doktori tudásbázist és a fejlett, korszerű gépparkot a hazai lakosság testi, szellemi és lelki életminőségének jobbá tétele érdekében.

A csapat tudományos munkáját Tóth Gábor (rádiós nevén: Bio Gabi) vezeti, és a csapat más kutatói körökkel együtt magyar, hiánypótló élelmiszertudományos innovációkat hív életre, amelyek komoly élettani előnyökkel bírnak. Eddig sok ezer magyar családban láthatóan, érezhetően javították a tápláltsági állapotot, az immunrendszeri státuszt, az optimális testtömeg beállását, valamint a sportteljesítményt. Az innovációk eddig két nyári olimpián (Rio, Tokio) és több világ- és Európa-bajnokságon bizonyítottak.

 

 

A BLNCE kutatás-fejlesztési főbb céljai:


1. AZ EMBERI SZERVEZET

- A hazai táplálkozás elemzése, kritikus pontok keresése, hiányállapotok feltérképezése (gyermek, felnőtt, idős, sportoló), ezekre nézve tápanyagpótló élelmiszerek gyártásának kidolgozása, azaz kifejezetten hiánypótló, szakmai védőélelmiszerek kutatása-fejlesztése (vegán, mentes formák).
- A hazai általános tápláltsági állapot fokozása, különös tekintettel a B-vitaminokra, nyomelemekre, aminosavakra, növényi fitonutriensekre, célzott antioxidánsokra (pl.: apigenin, ergo- és sziroszterin, humin- és fulvosavak, polifenolok, stb.) A korunkban jellemző "junk food"-hatás ellensúlyozása: gyerek, ifjú, felnőtt, idős és sportolói célcsoportokban, valamint civilizációs betegségekkel küzdők esetén.
- A súlybeállítás támogatása, a tápláltsági állapot és izomzat megtartása mellett.
- Az immunrendszeri, emésztőszervi, és szellemi-idegrendszeri folyamatok támogatása.
- A szervezet elhasználódásának fékezése, az öregedési folyamatok lassítása (anti-aging mechanizmusok támogatása), a bőr, a haj és a köröm, a kötőszövetek, valamint a porcok és az ízületek megóvásának segítése.

 

 

2. A TECHNOLÓGIA ÉS AZ ALAPANYAGOK

- A „be nem avatkozás” elve: a gyártás során természet „erőinek” kiaknázása a biokémiai szintézisek, biotranszformációk, enzimes átalakítások segítségével (csíráztatás, tejsavas fermentálás), majd a folyamatok végén a hatóanyagok begyűjtése, kíméletes koncentrálása, fogyaszthatóvá tétele. A célokat úgy sikerül elérni, hogy közben a természetes biokémiai folyamatokat a kutató hagyja aktívan működni.
- A növényi antioxidánsok, fitonutriensek, színanyagok, védőanyagok (pl: inulin) felhalmozása, feldúsítása az élelmiszerekben, természetes módszerekkel (koncentrálás) és termeltetése (csíráztatás, tejsavas fermentálás) a teljes értékű alapanyagokban.
- Kiemelt figyelem jut az élő probiotikus kultúrákra, feltárt (fermentált) speciális rostokra, fehérje-komplettálásra, immunvédő vegyületekre és a GABA-termelésre (gamma-amino-vajsav).
- Vákuumtechnológiák alkalmazása, szuperélelmiszerek, szuperkoncentrátumok előállítása, nyers vagy kvázi-nyers formában.
- Egyszer, illetve kétszer fermentált, világszinten egyedülálló hazai enzimaktív készítmények előállítása.
- Komplett növényi fehérjekeverékek fejlesztése (gabona-hüvelyes-olajosmag-proteinek társítása révén), gyártása, szerves nyomelemekkel dúsítva (cink, réz, szelén).
- Döntő részben bio alapanyagok használata, az ökológiai gazdálkodás támogatása, környezettudatos és kíméletes technológiák alkalmazása.

 

 

3. TÁPÉRTÉK-SOKSZOROZÓ GYÁRTÁSI MODELLEK

A BLNCE korszerű módszereivel a kiindulási tápanyagok nemcsak megőrződnek, hanem sokszorosára is nőnek a készítményekben. Értékmegőrző és értéksokszorozó gyártási modellekről van tehát szó. Ezt azért fontos jelezni, mivel a korunkban alkalmazott élelmiszer-technológiák jelentős része csökkenti az élelmiszerek kiindulási értékét (szeparálás, rostálás, szűrés, hőkezelés, stb.) és a hasznos nyersanyagok a forgalomba kerülő élelmiszerben már csak töredék-tápanyagokkal jelennek meg; vitamin- és nyomelemtartalmuk csekély, de bővülnek csökkent értékű finomított alapanyagokkal, zsírral, adalékanyagokkal. A Blnce gyártási modellekben ennek ellenkezője zajlik: tápanyag-feldúsulás

 

 

4. AZ EREDMÉNYEK

Az elmúlt mintegy hat esztendőben több ezer család alkalmazta a BLNCE termékeket, akár súlycsökkentés és vércukorszint-stabilizálás, akár immun- és mikrobiom-támogatás, versenysport, bőr- és kötőszöveti védelem, szellemierő-megőrzés területen. Az eredmények és visszajelzések egybehangzóan pozitívak, azaz az innovációk nemcsak szakirodalmi, hanem gyakorlati, tapasztalati szinten is működnek.

Nagy öröm, hogy sikerült sok ezer család tápláltsági állapotát növelni a hiánybetegségekkel, életmód-eredetű problémákkal teli világban, emellett sokaknak segítettek a termékek a fogyásban, immun- és bélvédelemben. Haszonnal alkalmazták inzulinrezisztenciával és cukorbetegséggel küzdők is a készítményeket.

 

 

Segítsünk Neked is elindulni az életmódváltásban? Vágj bele 30 napos kezdőcsomagunkkal életed új fejezetébe!