Kosár

A kosár üres

Vásárlás folytatása

ÍGY KERÜLD EL A DIVATDIÉTÁK CSAPDÁJÁT TUDATOSAN!

Veres Anita írása

 

Csodadiéták jönnek és mennek, mi pedig motiváltságtól feltüzelve, nagy reményekkel belevágunk - aztán vagy sikerül vagy nem.
A legtöbbször nem, mi pedig az ígéretek tengerében úszunk, aztán mégis inkább elúszunk, esetleg el is süllyedünk.


Hogy miért?


Mert sajnos az úgynevezett divatdiéták sok esetben tudományosan megalapozatlanok, és nem is tarthatóak hosszú távon, egy életen keresztül biztonságosan.
Az elmúlt évtizedek során nagyon sok ígéretesnek tűnő divatdiéta látott napvilágot a káposztaleves kúrától kezdve, az ananászdiétán keresztül, sőt, még orvosok is adták a nevüket az Atkins féle low carb vagy épp a vércsoporton alapuló módszerekhez.
Mégis, egyre több a túlsúlyos, és annak következtében betegségektől szenvedő ember.


Létezik egyáltalán jolly-joker módszer?
Lehet-e, kell-e diétáznunk, fogyókúráznunk egy életen át a siker érdekében?


Ezt próbáljuk megfejteni, továbbá megvizsgáljuk, hogy Bio Gabi és a blnce nevével fémjelzett módszer miért NEM egy újabb divatdiéta, hanem egy esély a teljes szemlélet és életmódváltásra!
Tartsatok velünk!

 



Mi is az divatdiéta, és mi a közös bennük? 


(Nem csak) januárban megszaporodnak az olyan felhívások, ígéretek, amik szó szerint azzal a csodával kecsegtetik a nagyérdeműt, hogy rövid időn belül le tudják könnyen és gyorsan dobni azt a súlyfelesleget, amit évek, sőt évtizedek “kemény munkája” során sikerült felhalmozni. Ez lehet tabletta, csodabogyó, vagy olyan program, ahol egy típusú élelmiszert vagy makrotápanyagot favorizálnak (például a fehérjét és a zsírt), míg más, elengedhetetlenül fontos makrotápanyagot pedig egyenesen démonizálnak (szénhidrát).

Sokszor kifejezetten tudományos köntösbe bújtatva kapjuk meg ezeket az információkat, így óvatlanul, teljesen ”jogosan” megvesszük és beszállunk.
Sok esetben rövid távon érkezik is az eredmény, de valamiért mégsem sikerül megtartani, és a diéták, programok, könyvek el is tűnnek a piacról.


A divatdiéta kifejezés nem egy tudományos fogalom, ugyanakkor bizonyos közös jellemzők felfedezhetők, amelyek megkülönböztetik azokat az egészséges táplálkozási irányzatoktól (Tahreem et al. 2022)


- gyors (adott esetben irreálisnak nevezhető) testtömeg csökkentést ígérnek


- sokszor nem tesznek említést a fizikai aktivitásra vonatkozóan, holott a mozgás szerves része nem csak a fogyásnak, hanem az egészséges és hosszú életvitelnek bizonyítottan.


- a rövid távú változtatásokra helyezik a hangsúlyt és nem az élethosszig fenntartható célok elérésére ösztönöznek.

Miért? Mert az emberek nagy része ragaszkodik bevált, sajnos számára rossz szokásaihoz, amit csak rövid időre szeretne vagy hajlandó csak elengedni.


- egyetlen élelmiszercsoportra fókuszál és nem szemléli globálisan az élelmiszercsoportokat!

Nem különbözteti meg a makrotápanyagok (fehérje-szénhidrát-zsír) eredetét (növényi vagy állati) illetve azok feldolgozottságát.
Például azt, hogy a fehér lisztes, cukros, olajban sült sütemények nem előnyös szénhidrátforrások, míg a gyümölcsök és a teljes értékű gabonafélék viszont igen.


-nem edukál, a cél a minél nagyobb tömegek megcélzása elérése, a lekövetés nem fontos tényező


- nem fenntartható egy életen át


- a táplálkozás minőségi megfelelősége megkérdőjelezhető


- nem ad figyelmeztetéseket a krónikus betegségekben szenvedők számára


- nincsenek tudományos bizonyítékok az állításai alátámasztására

 



Nem ússzuk meg az életmódváltást!


Rossz hírünk van; egy hét alatt, sőt még egy hónap alatt sem lehet lefogyni, főleg nem egy 10,20 vagy akár még több év alatt felhalmozott testsúly-felesleget leadni, sem megfiatalodni. A belefektetett munka ránk vár, egy életen át.
A jó szakember és a megfelelően megtervezett életmódváltó programok viszont - mert ilyen is van szerencsére bőven - azt ígérik, hogy segítenek megadni a kezdő lökést, az iránymutatást egy olyan átfogó és komplex módszerrel amit az alapelvek figyelembevételével egy életen át tudunk követni.



Az 5 életmód pillér, amit mindig tarts szem előtt!


Rengeteg szó esik a táplálkozásról, néha néha még (vagy csak az, szintén helytelenül) a sportolás, mozgás fontossága is hangsúlyt kap, ellenben kevés vagy sok esetben semmi szó nem esik az életmód többi, nagyon fontos pilléréről.


Mi az 5 életmód pillér tehát?

1. Kiegyensúlyozott, egy életen át fenntartható táplálkozás 

Mi a tudatos, zömében növényi alapú, tehát zöldségekben, gyümölcsökben és értékes gabonákban gazdag, ellenben zsírszegény természetes alapú táplálkozásban hiszünk, ahol nagy szerepet kapnak az élő kultúrák, a csíráztatás és a fermentálás!


2. Rendszeres fizikai aktivitás - napi szinten!

Igen, napi szinten fontos mozognunk! Ez lehet jóga, séta, úszás, biciklizés, labdasportok - tehát bármi, amit szívesen csinálsz! A rendszeresség kiemelten fontos; inkább mozogj minden nap egy keveset, mint, hogy hetente csak egyszer lemész súlyokat emelgetni a konditerembe. Töltsünk minél több időt a friss levegőn!


3. Káros szenvedélyek nélküli élet

Ide tartoznak a klasszikus káros szenvedélyek (a túlzott koffeinbevitel, alkoholfogyasztás, dohányzás, kábítószer) de az olyan új keletű függőségek is, mint az édességektől vagy a képernyőtől, számítógépes vagy szerencse játékoktól való függőség.


4. Megfelelő pihenés, relaxáció, stresszkezelés 

Hiába a legtökéletesebb étrend, a sport ha nem tudunk megfelelően feltöltődni és lazítani. Muszáj időt szakítanunk és megtalálni a megfelelő módszert, hiszen a folyamatosan fennálló oxidatív stressz is képes, akár krónikus és komoly betegségeket is előidézni a szervezetünkben.


5. Szociális, építő jellegű kapcsolatok.

Végül, de nem utolsósorban, kiemelten fontos, hogy igyekezzünk az életünk minden területén olyan emberi kapcsolatokat keresni és ápolni, amik feltöltenek és inspirálnak bennünket, és a rombolókat amennyire csak lehetséges redukálni.

 



Miért nem divatdiéta a “Blnce 2023 Több, mint fogyás!” életmódváltás támogató program?

Mert egy komplex, tudatos növényi étrenddel kombinált program, ami nem csak méregtelenít és segít megszabadulni a makacs zsírpárnáktól, hanem szó szerint sejtszinten támogat, az emésztőrendszertől kiindulva, az immunvédelmen és a vércukorszint beállításon keresztül a haj, köröm, bőr állapotáig.
A programok gerincét képező blnce fejlesztések teljes értékű növényi ebédekkel, továbbá a további 4 életmód pillérrel karöltve egy életen át fenntartható életmódot kínál koplalás és éhezés, kalóriaszámolgatás nélkül, segítve elérni az ideális testsúlyt a megfelelő makro és mikrotápanyagok, rostok és élő kultúrák biztosításával.


Velünk tartasz?

Januárban nagyon sokan eldöntik, hogy lefogynak, új életet kezdenek, de sok esetben idővel a motiváció alábbhagy, és sikertelenséggel zárul.

Hogy miért?

Önmagában lefogyni sokféle módszerrel lehet, de a legtöbb módszer vagy nem tartható fent hosszú távon, és/vagy nem támogatja az egészséget, hiszen egy időszakos kúraként tekintünk rá, a motivációnk pedig annyi, hogy beleférjünk nyáron a fürdőruhánkba.
A kezdeti sikereket így - ami valójában víz és némi izomszövet fogyása - sokszor éhezés, fásultság, kudarc, majd jojo effektus, végül lelkiismeret furdalás és depresszió követi.


Nálunk a fogyás "csak" a mellékhatás!


Mi egy olyan programot készítettünk el, amivel az energiát, az életminőséget és a vitalitást, az immunrendszert, a bélflórát, azonbelül a mikrobiomot is segítjük egyensúlyba hozni. Támogatja a magasvérnyomás, a koleszterinszint, a vércukor, illetve a hormonális egyensúly helyreállítását, és nem mellesleg pozitív "mellékhatásaként" megszabadulhatunk könnyen a súlyfeleslegünktől, és segít fenntartani ezt az állapotot éveken vagy akár egy egész életen át.

A klasszikus fogyókúrák sok esetben felesleges éhezéssel és tápanyaghiánnyal járnak, míg a blnce életmódváltó programok szó szerint az értékes és ideális mikro és makrotápanyagok mellett rostokkal, antioxidánsokkal és élő kultúrákkal látják el szervezetünket, miközben, ahogyan az a nagykönyvben meg van írva csak zsírból fogyunk, izmainkat, erőnlétünket pedig megtartjuk, sőt, növeljük.

Nehezen igazodsz el a divatdiéták és a csodaszerek rengetegében?

Ne keress tovább!
Válaszd azt a módszert ami már tudományosan bizonyított!
Válaszd azt a módszert ami éhezésmentesen fenntartható egy életen át!
Válaszd az egészséget, a csíráztatott és fermentált magvak erejét!

BLNCE 2023 "TÖBB, MINT FOGYÁS "ÉLETMÓDVÁLTÓ PROGRAMOK

 



Szakmai forrás: Dr. Szabó Zoltán husontul.hu