Kosár

A kosár üres

Vásárlás folytatása

MEGÉRKEZETT! ANTI-STRESSZ SHAKE 5IN1 – A NORMÁL IDEGRENDSZERI MŰKÖDÉSÉRT ÉS A NORMÁL VÉRCUKORSZINTÉRT

Egy újabb kutatómunka

Az elmúlt hónapokban a blnce hazai tudományos kör egy olyan keverék kifejlesztésére fókuszált, amely a mindennapi ún. életúti, valamint a belső oxidatív stresszel szemben segítheti a szervezet ellenálló-képességének a növelését.
Ennek a jegyében a munka a normál idegrendszeri és szellemi működés segítésére, az oxidatív gyökök lefogására, a fáradságérzés csökkentésére, emellett a vércukorszint egyensúlyára fókuszált, hiszen a két rendszer (idegi és vércukorszint-beállító) összefügg a szervezetben.
A szakmai projekt sikeresnek bizonyult és nagy örömmel jelenthetjük: megjelent az Anti- stressz shake 5in1 formula, sós-karamell ízben.


Melyek tehát a főbb tulajdonságok?

A keverék hozzájárul az idegrendszer és az immunrendszer normál működéséhez, a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez, a fáradság és kifáradás csökkentéséhez, valamint a normál vércukorszint egyensúlyához (tápértéket jeleztük a honlapon).
A normál vitamin- és ásványianyag-keveréken, valamint a dúsított élesztőkön túl külön B12-vitamint, magnéziumot (citrát formában) és krómot (klorid kötésben) kapott a termék.


Csíráztatás, tejsavas fermentálás, probiotikus kultúrák hozzáadása

A blnce hagyományait megtartva, itt is a csíráztatott, teljes magvak és azok éléskamra-rétegeinek (magkorpáinak) 8-féle probiotikus kultúrával történő fermentálásáról van szó, majd vitamin- és nyomelemdúsítást követően adagonként 1 milliárd élő probiotikus sejtet kapnak (második beoltás).
A jótékony kultúrák nem pusztulnak el a gyomorban, sav- epe- és enzimállók, eljuthatnak a vastagbélbe.
Ismert, hogy a magcsíraágyon (feltárt magmátrixon) történő tejsavas erjesztés igen hatékony megoldás és a folyamatok közben hasznos enzimes szintézisek zajlanak.
Ez a komplex és jól kiforrott innovatív, magyar technológia biztosítja a termék értékeit, a vákuumszárítás pedig meghagyja a magvak nyers, enzimaktív formáit.
A gyártás során a natúr teljes magvak antinutritív (emésztést zavaró) anyagainak nagy része elbomlik, a keverék – folyadék hozzáadása, dehidratáció után – jól hasznosuló élelmiszerként jut a szervezetbe.


Az ANTI-STRESSZ SHAKE 5IN1 legfontosabb feladatai

Ahogy említésre is került, a mentális funkciók, az oxidatív stressz elleni védelem és a vércukorszint-egyensúly támogatása volt a kutatómunka célja, illetve a fáradság és kifáradás csökkentése.
A konkrétumok szintjén: a keverék segíti az idegrendszer mellett a normál pszichológiai funkció (B1-, B6-, B12- és C-vitamin, folsav, niacin, Mg) és a normál szellemi működés (vas, cink) fenntartását.
A B2-, C- és E-vitamin, valamint a szelén, a cink, a mangán és a réz hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez.
A B2-, B5-, B6-, B12, C-vitamin, a niacin, a folsav, a vas és a magnézium hozzájárul a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez.
A króm hozzájárul a normál vércukorszint fenntartásához.

less stress


Az összetevők magukért beszélnek

E téren is az elérhető maximumra törekedtünk, íme a főbb alkotók:

rizsfehérje, fermentált barnarizs-korpa, csíráztatott sárga lenmagliszt, fermentált földimandulaliszt, csíráztatott kendermagliszt, fermentált kendermag-korpa, vitamin- és nyomelemkeverék, fermentált barnalenmag-korpa, cukorréparost, almamagházpor, csíráztatott barnaköles-liszt, csíráztatott napraforgóliszt, fermentált köleskorpa, fermentált quinoaliszt, csíráztatott feketeköménymag-liszt, só, banánpor (2,5%), gyömbérpor, kurkumapor, csicsókapor, édesítőszer (steviol-glikozidok), karamell-aroma, szelénnel dúsított élesztő (inaktivált forma), cink-szulfát, réz, magnézium-citrát, króm-klorid, B12- vitamin, probiotikus kultúrák (Lactobacillus bulgaricus, Lb. acidophilus, Bifidobacterium bifidum, Bf. infantis, Bf. longum, Bf. breve, Bf. adolescentis, Streptococcus thermophilus).


A vércukorszint-egyensúlyának támogatása

Nem titkolt célunk, hogy a belső szénhidrát-anyagcserére, a vércukor- és inulinszint-szabályozó folyamatokra próbáljunk hatni, lehetőségeink szerint, az élelmiszerek egyes alkotói révén.
A cukorbetegek és IR-problémával küzdők szervezetében mérhetően több az oxidatív gyökök száma, lassul a sebgyógyulás, illetve változik az idegi ingerületvezetés is, amely az immunrendszer, az idegrendszer és a cukoranyagcsere közötti kapcsolatrendszerre utal.
Sok értékes tapasztalatot gyűjtöttünk, megfigyelést tettünk az évtizedek alatt a vércukorszint-szabályozás terén is (különös tekintettel a csicsókasűrítményekre, az inulinra, és a fermentált teljes magvakra), amelyeket mind beépítettünk a készítménybe (tudományos és tapasztalati kutatási modellanyag).
A natúr rizsfehérje, a mértéktartó természetes olajtartalom (lenmagból), a magas rosttartalmú teljes maglisztek, a hidegsajtolás után maradó értékes mátrixok, a fermentált magvak és magkorpák, az egyedi alapanyagok (köles, vadköles, lenmag, quinoa) és rostok (cukorréparost, almamagház-őrlemény), a hozzáadott vitaminok, ásványi anyagok és nyomelemek, külön a króm és a probiotikus kultúrák (rövid-szénláncú zsírsavak termelése, GABA-hatások) együttesen a megfogalmazott cél felé mutatnak. A termékkel sok tesztet is végrehajtottunk, eredményesen.
Megjegyzés: az innováció egy adagjában (25 g) 4,2 g szénhidrát található, ezen belül 1,2 g a cukor mennyisége (természetes módon előfordulók), emellett 6,7 g rostot és 7,4 g fehérjét hordoz, számos egyéb vitamin és nyomelem mellett.
A banánpor mindössze 2,5%-ban van jelen a termékben, ízharmonizálóként, a termék cukortartalmát jellemzően nem befolyásolja (adagonként 0,2 g a banánból származó cukor, azaz elhanyagolható mennyiség.)


Cukorréparost és almamagház-őrlemény

A sok értékes alkotó közül érdemes kiemelni a cukorréparostot és az almamagház-őrleményt (ez nem azonos az almapektinnel vagy almarosttal, annál szélesebb körű), mint előnyös rostkeveréket, ezek alkalmazása hazai kutatóintézeti háttérre vezethető vissza (doktori disszertációk, korábbi KÉKI-kutatások, tapasztalatok).

apple core fiber powder


Tápanyagokat érintő és egyéb jellemzők, vegán és gluténmentes jelleg

A termék fehérjében, rostban, magnéziumban, krómban, mangánban, rézben, cinkben, szelénben és B12-vitaminban gazdag termék, amely egyben B1-, B2-, B3- (niacin), B5-, B9- (folsav), E-, C-, A-, D-vitamin-, valamint vas-, foszfor-, kálium- és kálciumforrás.

Az idegrendszeri, pszichológiai funkció és szellemi működés mellett a következő állításokat tehetjük a termék kapcsán:

A C-, D-, B6- és B12-vitamin, valamint a folsav, a vas, a cink és a szelén hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez. A mangán hozzájárul a normál kötőszövet-képződéshez. (A tápérték, illetve a vitaminok és nyomelemek pontos adatai az alábbi táblázatban)
További jellemzők: állati eredetű anyagot, tejszármazékot, tojást, szója- és borsófehérjét, hozzáadott cukrot nem tartalmaz. Gluténmentes, vegán termék.

nutritional content


Elkészítése gyors és egyszerű

Felhasználási javaslat: 25 gramm (2 evőkanál) port 2,5-3 dl növényi tejben elkeverünk.
Napi egy vagy két adagot ajánlunk akár az étkezések után, akár önálló kisétkezés gyanánt. A shake tetszés szerint tovább ízesíthető gyümölccsel, kevés vaníliával, édesítőanyagokkal.


Aktuális kedvezményes vásárlási lehetőség

Július 31-ig az ANTI-STRESSZ SHAKE 5IN1 innováció 15% kedvezménnyel érhető el a blnce.hu oldalon a NOSTRESSZ kuponkód megfelelő mezőbe történő beírásával.

Bízunk abban, hogy a kedves Felhasználók hasznosnak találják ezt az új hazai műhelymunkát is.
Köszönöm a kutatói csapatnak a tervezést és végrehajtást, az Olvasóknak pedig az érdeklődést a blnce tudományos munka iránt!

A kutatói csapat nevében:

Tóth Gábor, fejlesztőmérnök, életmód-író