Kosár

A kosár üres

Vásárlás folytatása

ÍGY KERÜLD EL A TAVASZI FÁRADTSÁGOT - BLNCE IMMUNRANGE

Tóth Gábor élelmiszeripari - fejlesztőmérnök írása

Az egyre rövidülő éjszakák és az egyre több napsütés azt jelzi, hogy közeledik hamarosan a tavasz, amit már mindannyian nagyon várunk. Mégis ezt az időszakot, márciustól májusig hajlamos beárnyékolni a fáradékonysággal, levertséggel, csökkent munkabírással járó állapot, amelyet gyűjtőnéven "tavaszi fáradtság"-nak neveztünk el.

Sajnos ilyenkorra fogyunk ki vitamin és nyomelem tartalékainkból - már akinek van, és leszünk fogékonyabbak a vírusos és bakteriális megbetegedésekre is. Ráadásul az időjárás is egyre szeszélyesebb, megfigyelhető, hogy még be-be köszön a tél, egy-egy kisebb havazás, lehűlés, éjszakai fagy formájában.

Mit tehetünk, hogy elkerüljük e kellemetlen tüneteket, és energikusan várjuk a tavaszt, majd a nyarat?

 

AZ EGÉSZSÉG A BELEKBEN A LAKOZIK - A MIKROBIOM ÉS A BÉLFLÓRA

A mikrobiom a mikrobák (mikrobioták) összessége, amelyek velünk, bennünk, rajtunk élnek, táplálnak, védenek, valamint időnként kihasználnak minket. Az emberi szervezetet a humán sejtekből összeállt szövetek és szervek alkotják, olyan szerveződést követve, amelynek során közös ökoszisztémát alkotnak a szervezetünkben élő mikrobákkal, azaz a mikrobiommal. Az ide tartozó jótékony baktériumok részt vesznek az emberi szervezet integritását biztosító határok védelmében, nélkülözhetetlen anyagokat állítanak elő és megakadályozzák idegen (és betegséget okozó) mikroorganizmusok tartós megtelepedését.

A kifejezést Joshua Lederberg amerikai kutató alkotta meg, aki az emberi testben helyet foglaló mikroorganizmusok életműködésekre és betegségekre gyakorolt hatásának fontossága mellett érvelt.

Vannak, akik „újonnan felfedezett szerv”-ként tekintenek a mikrobiomra, mivel létezését az 1990-es évek végéig nem ismerték fel általánosan, és jelenleg úgy gondolják, döntő hatással van az emberi egészségre, és kapcsolatba hozhatók olyan autoimmun betegségekkel, mint az egyes típusú cukorbetegség, a reumás ízületi gyulladás, az izomsorvadás, a sclerosis multiplex, a fibromyalgia és talán a rák néhány fajtája. Az elhízást is elősegítheti, ha az bélflórát alkotó mikrobák nincsenek egyensúlyban.

 

TEREMTSÜNK EGYENSÚLYT!

Nem lehet elégszer hangsúlyozni az életmód fontosságát, hiszen az egészséges bélflóra egyensúlya kihat a teljes test általános állapotára, a védekezőrendszer hatékonyságára, az energiaszintünkre, sőt, a lelki egyensúlyunkra is.

A táplálkozás - mozgás - pihenés hármas képezi az alapját, és azon belül az elfogyasztott táplálékok, élelmiszerek mennyisége és minősége.

Az immunvédelemben ma már nemcsak a jókékony élő kultúrák fontosságát hangsúlyozzák, hanem az azoknak táplálékul szolgáló ún. prebiotikumokat is. Ezek a speciális és hasznos szénhidrátok nem emésztődnek a vékonybélben - mint a legtöbb összetett szénhidrát - hanem emésztetlen formában eljutnak a vastagbélbe és ott mintegy terített asztalt kínálnak a jó kultúrák számára. Fontos, hogy a prebiotikumokat a káros baktériumok nem hasznosítják, csak a hasznos lakto- és bifidobaktériumok, így szelektív táptalajnak számítanak. Ebből adódóan ma már hangsúlyt helyeznek a probiotikus kultúrák bevitele mellett a prebiotikus anyagokra is, amelyek például a csicsókában, cikóriában, hagymafélékban, banánban, gyümölcsökben, bab- és borsófélékben, kesudióban találhatók (inulin, glüko- és frukto-oligoszacharidok). Ilyen értelemben a táplálkozással minden egyes nap jó vagy rossz irányba tolhatjuk a mikrobiom összetételét, azaz étrendünk nagyban meghatározza ezt a fajta belső egyensúlyi állapotot.

Az új kutatások során olyan növényi alapú élelmiszerek, új generációs termékek kifejlesztése a cél, amelyek egyszerre tartalmaznak jótékony kultúrákat, valamint az azok táplálékául szolgáló értékes prebiotikus vegyületeket.

 

TELJES ÉRTÉKŰ - MÉG TELJESEBB ÉRTÉKŰ!

Az említett új generációs fejlesztések között kiemelkednek a csíráztatott és tejsavasan fermentált teljes értékű magvak, amelyek meglepően komoly szakmai eredményeket hoztak az elmúlt években. A cereáliák között különösen értékes a barna rizs, a köles, a teljes zab és a quinoa, emellett az olajosmagvak körében a lenmag és földimandula, amelyekben elindítva az aktivációt (csíráztatás, biokatalizáció, enzimatikus "élet"), kitűnő táplálékot adnak a hasznos tejsavbaktériumoknak. A különleges biokémiai átalakulások során igen értékes biomassza (biológiailag aktív mátrix) áll elő, amelyben szaporodó és sokasodó lakto- és bifodobaktériumok, emellett prebiotikumok vannak jelen. (A lenmagban egy speciális anyag, az arabinoxilán is képződik, ami bélflóratápláló, említhető még az almamagház-őrlemény, a cukorréparost, a csicsókapor, a fermentált barnarizs-korpa, a földimandula, az útifűmaghéj és a banánpor is itt.) Ezek együttesét nevezzük szimbiotikumoknak. Ha ehhez a rendszerhez szervesen kötött nyomelemeket (cink, réz, szelén), valamint flavonoidban gazdag szuperkoncentrátumokat (pl: gránátalma, bodzabogyó, homoktövis, áfonya) adunk, komlex védőélelmiszereket kapunk, amelyek egyedi élettani hatásokkal bírnak. Ezek az élelmiszerek hiánypótlónak számítanak jelen korunk üres és "lebutított" élelmiszer-kínálatában, hiszen a technológia során nem csökken, hanem ellenkezőleg: többszörösére növekszik a kiindulási magvak - eredetileg sem csekély - értéke.

 

Így jött létre az Immunshake 5in1 termékcsalád, valamint Beautyshake 5in1 és Seniorshake 5in1 formula, amelyek nemcsak hozzájárulnak az immunrendszer normál működéséhez, valamint a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez, hanem támogatják a pajzsmirigy működését és a haj, illetve a köröm normál állapotának fenntartását. Segítik a normál látás, a csontozat és a bőr, valamint a normál szellemi működés stabilitását, és a normál kötőszövet-képződését. A készítményekben lévő vas támogatja a normál vörösvérsejt- és hemoglobin-képződést, a fáradság és kifáradás csökkentését, valamint a jobb oxigénszállítást. Mivel a gyártás közben jelentős mennyiségű B1-vitamin (tiamin) is képződik, így hozzájárulnak az idegrendszer és a szív normál működéséhez is ezek a formulák.

Egy adag Immunshake (25 g) 1x109 (1 milliárd) élő csíraszámú Bifidobaktérium sejtet (ún. telepképző egységet) hordoz. A készítmények természetes módon tartalmaznak béta-glükánokat (zab), kovasavat (köles), előnyös lignánt (lenmag), gamma-amino-vajsavat (GABA) és oryzanolt, azaz támogatják a vércukor- és inzulinszint egyensúlyát (alkalmas IR esetén is).

KELLEMESET A HASZNOSSAL =

IMMUNSHAKE/SENIORSHAKE + BEAUTY FORMULA

 

Tulajdonképpen az új generációs, immunvédő turmixalapok új lehetőséget teremtenek a sokoldalú, mindennapi védelemhez, és funkcionális élelmiszer, iható shake-ek formájában juttatják el hozzánk azokat a tápanyagokat és szabályozókat, antioxidánsokat, amelyeket más esetben étrend-kiegészítők segítségével juttatunk be a szervezetbe. Ehhez természetesen fel kell tüntetni a termékek címkéjén a vitaminokat és nyomelemeket is, ezek természetesen az Immunshake 5in1 (áfonyás, narancsos-csokoládés), Beautyshake 5in1 és Seniorshake 5in1 dobozain, valamint a blnce.hu oldalon megtalálhatók.

Kellemes ízviláguk, élettani hasznosságuk, szakmai hozzáadott értékük miatt méltán minősülnek ezek a készítmények világszintű kutatási eredményeknek, innovációknak, mivel nemcsak nagy részük nyers, élő (enzimatikusan aktív), hanem vegán, funkcionális, hozzáadott cukrot nem tartalmazó, inzulin- és vércukorszint-szabályozó termékek, beépíthetők a súlykontroll programokba, idegrendszeri védők, sejtregenerálók, élő kultúrákat hordoznak (szimbiotikusak), vegyszermentes alapanyagból a legkorszerűbb vákuumtechnológiával készülnek,és teljes értékű magvakból állnak (alkalmasak a TÉNÉ-be építésre is). A csíráztatás és fermentálás pedig két természetes értéknövelő módszer, amelyek kombinálása szintén újnak számít a tudományban.