Kosár

A kosár üres

Vásárlás folytatása

VILÁGSZINTEN IS NAGYOT ALKOTOTT A DOKTORI TEAM - VEGÁN HIALURONSAVVAL A NŐI EGÉSZSÉGÉRT ÉS SZÉPSÉGÉRT - BEAUTY5IN1 SHAKE

Tóth Gábort kérdeztük a Beauty5in1 shakeről

 

Élet a szépségápoláson túl...Kezdd belülről!

Bár egyre nagyobb hangsúlyt kap - nagyon helyesen - a mindennapi fényvédelem és a tudatos bőrápolás, mindez hiábavaló, ha nem kezdjük a kályhánál a szépségápolást, magyarul belülről megtámogatva bőrünk egészségét olyan tápanyagokkal és hatóanyagokkal, amik kifejezetten elősegítik a bőr saját kollagéntermelésének fokozását, hidratálását, a külső környezeti hatások - oxidatív stressz, káros UV sugarak - utáni regenerációját.
Ebben segítenek számunkra a rostok, az értékes vitaminok és nyomelemek, fitokemikáliák, amelyek sejtszinten képesek beavatkozni, és rendszeres fogyasztásukkal sokat tehetünk az öregedési folyamatok csökkentése ellen. Ebből adódóan az antioxidáns, protektív anyagok kulcsszerepet kapnak a védelemben, és ilyen komponensek döntően a növényekben találhatók (fitokemikáliák vagy fitonutriensek).

 


Hazai vegán élelmiszer-tudományi innováció kifejezetten a nők igényeihez igazodva

Így nem is kérdés, hogy a fiatalosság megőrzésének fontos elemei a természetes növényi hatóanyagok, komponensek, főleg ha együtt alkalmazzuk őket, mivel egymás hatását képesek erősíteni és megsokszorozni is akár. Csodaszerek nincsenek, az idő vasfogát a sebészkés sem képes megállítani teljesen, célunk, hogy minél tovább érezzük és lássuk saját magunkon e csodálatos tápanyagok hatásait, melyeket a mindennapi táplálkozásba is feltétlenül javasolt beillesztenünk. A legjobb, ha mindezt 100%-ban természetesen, káros adalékanyagoktól, allergénektől és állati eredetű összetevőktől mentesen visszük be a szervezetbe koncentráltan.

Egyre többen esküsznek az állati kollagén termékek “szépítő” hatására, bár itt etikai és szakmai aggályok is felmerülhetnek (filléres vágóhídi hulladékok felhasználása, gyenge összetételű fehérjemátrix, szinergensek hiánya, stb.) Sok esetben szakemberek is javasolják, sőt találkozni ma már kollagénes mogyorókrémmel és csokoládéval is. Szélesedő üzletág épült a porított állati szövetekre, és sokan a haj, a köröm védelmét, valamint feszes bőrt várnak a levágott sertések, marhák és csirkék csontjainak, bőrének és kötőszöveteinek fogyasztásától. Bárcsak ilyen egyszerű volna ez a kérdés: ha állati csontot eszek, erősödik a csontom és ha állati zselatint, akkor feszes lesz a bőröm.

 

A test ennél bonyolultabban működik, bár tény, nem kevés szakmai tanulmány született a kollagén peptidek témakörében (bárcsak a növények kutatását is ugyanígy szponzorálnák). A kollagén külsőleg ugyan hathat (kozmetikumban), itt is főként a legfelső rétegben fejti ki hatását. Belsőleg azonban még mindig vita van a hatásairól az emberi bőrszövetet illetően, mivel enzimes hatások (proteázok) lebontják a tápcsatornában.

A bőrt védhetjük kölessel, vadkölessel, lenmaggal, kovasavat hordozó ásványvizekkel, hialuronsavval, fehérjeturmixokkal, sörélesztővel, színes gyümölcsökkel és zöldségekkel (aszalványok, levek, liofilizátumok, koncentrátumok), acerola-kivonattal, kurkumával, szőlőmag- és homoktövismag alapú termékekkel (antociánok, rezveratrol), csíráztatott és fermentált magvakkal, számos vitaminnal (C, E, A, B, D) és nyomelemmel (cink), vagy az olajban sütés csökkentésével, sporttal, vízivással és a napfény kontrolljával.

Végső soron, a kollagén kihagyásával, a növényi hatóanyagok maguk is elvégzik az oxidációt gátló munkát. A kulcs az antioxidáns-kovasav-víz-elektrolit négyes, megfelelő fehérjebevitel mellett, illetve a szakma még ajánlja a hialuronsav alkalmazását is.

 

 

Így hívtuk életre a jelentős hazai szakmai összefogás eredményeképpen, a döntő részben nyers (élő), csíráztatott (aktív), tejsavbaktériumokkal fermentált , szervesen kötött nyomelemeket tartalmazó, pre- és probiotikumok (bifidobaktériumokat és laktobacillusokat, azaz élő kultúrákat hordozó) vegán készítményt, amely az egyik legkomolyabb tudományos munkáink közé tartozik.

A Beauty 5in1 fejlesztés, kifejezetten a női szervezet szükségleteit vette alapul. Bár neve a szépségre utal – és méltán -, a készítmény a szervezet belső folyamatait is segít összehangolni, szabályozni, egyben a külsőre is pozitív hatással van.Mindez értékes és valódi, antioxidánsokban gazdag gyümölcsök felhasználásával, mint a gránátalma, a bodza és a homoktövis vagy az áfonya örleménye, illetve vegán hialuronsavval és szerves nyomelemekkel kiegészítve, magas C vitamin tartalommal.

A termékbe kerülő hialuronsav természetes, mikrobiális fermentáció útján készül, ezért növényi alapú.
A hialuronsav támogatja a bőr és a kötőszövetek rugalmasságát, hidratáltságát (jelentős vízmegkötő képessége révén), valamint jó hatással van az ízületekre, porcokra is, a szakirodalmi adatok alapján. Különösen a bőr felhámjában található, így a bőrszövet megújulása során, hámlással hialuronsavat is veszítünk, ezért rendszeres pótlása előnyös. A készítmény egy adagjában lévő mennyiség a szakirodalmi adatok alapján hatásos. A hialuronsav a szervezetben a kölesből származó kovasavakkal együtt dolgozik.

A csíráztatás és fermentálás közben értékes B-vitaminok is képződnek, különös tekintettel a B1-vitaminra. Nyers, aktív készítmény, vegyszermentes gazdálkodásból, magyar innovatív kutatói munka eredményeként.
Szelénben, cinkben, rézben és élelmi rostban gazdag, fehérje-, mangán-, vas-, C- és B1-vitamin-forrás. Hozzáadott cukrot nem tartalmaz.

 

beauty vegan hialuronsav


Védelem és szépség az immunrendszertől a saját kollagéntermelés fokozásán át a szellemi erőig

A termékben lévő, szervesen kötött szelén, réz, cink, valamint a C-vitamin hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez, valamint a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez. A szelén támogatja a pajzsmirigy működését, emellett a szelén és a cink hozzájárul a haj és a köröm normál állapotának fenntartásához. A készítményben található szerves cink hozzájárul a normál látás, a csontozat és a bőr, valamint a normál szellemi működés fenntartásához, a mangán pedig a normál kötőszövet-képződéshez. A vas hozzájárul a normál vörösvérsejt- és hemoglobin-képződéshez, a fáradság és kifáradás csökkentéséhez, valamint részt vesz a normál oxigén szállításban. A C-vitaminról tudjuk, hogy hozzájárul a megfelelő kollagén képződéshez, ezen keresztül a bőr, a porcok és a fogíny normál állapotának, valamint a csontozat fenntartásához. Emellett pedig a B1-vitamin (tiamin) hozzájárul az idegrendszer és a szív normál működéséhez.

A szervesen kötött nyomelemek a pajzsmirigy egyensúlyát, valamint a bőr, a haj és a köröm minőségének megőrzését szolgálják, hatékonyan együtt dolgozva a kovasavakkal, a C-vitaminnal és a hialuronsavval, különös tekintettel a bőrszövet hidratáltságára és a kötőszövetek stabilitására.

A készítményben lassan felszívódó szénhidrátok találhatók, emellett a gyártás során számos vitamin, enzim, aktív vegyület és molekula szintetizálódik, amelyek, a nyomelemekkel, vitaminokkal, rostokkal és élő kultúrákkal együtt támogatják a kiegyensúlyozott energiaellátást és jó hasznosulást a női szervezetben. A B-vitaminok és azok jeles képviselője, a tiamin (B1-vitamin), fontos szerepet kapnak a szellemi aktivitás és az anyagcserefolyamatok terén, a korábban említett GABA-val és a „lassú szénhidrátokkal” együtt.

A kutatócsoport figyelembe vette a női szervezet igényeit és egy rendszeresen, naponta adható, értékes eredménnyel, magas biológiai értékű táplálékkal rukkolt elő, amely a jelenlegi szakmai tudásanyagot felhasználja, mind élelmiszeripari, mind táplálkozás-élettani értelemben.

(Az egészségre vonatkozó állítások az 1924/2006 EK, valamint a 432/2012 EU rendeletek alapján készültek.)
Egy adag termék (25 g) 1x109 (1 milliárd) CFU élő csíraszámú Bifidobaktériumot hordoz (CFU: telepképző egység).
A készítmény természetes módon tartalmaz béta-glükánokat (zab), kovasavat (köles), előnyös lignánt (lenmag), gamma-amino-vajsavat (GABA) és oryzanolt.