Kosár

A kosár üres

Vásárlás folytatása

CÉLRA TARTVA - AVAGY AZ ÚJ IMMUGENIN MAX, AZ ADU ÁSZOK TALÁLKOZÓJA

Tóth Gábor élelmiszeripari fejlesztőmérnököt kérdeztük az megújult Immugenin Max formuláról

 

Aki rendszeresen vásárolta az Immugenin Supreme fejlesztésünket, néhány hete csalódottan tapasztalhatta, hogy eltűnt a blnce webáruház kínálatából.

Itt különösen igaznak bizonyult a mondás, miszerint anyag nem vész el, csak átalakul. A fejlesztői csapat és Bio Gabi már hónapok óta lázasan - nem szó szerint - dolgoztak egy még erősebb, még nagyobb tudású és hatóanyag tartalmú készítményen, ami méltán kapta meg a Max utónevet.

Megkértük Gábort, hogy mutassa be a blnce termékportfólió legifjabb titánját.

Hogy miért az "adu ászok" olvasztótégelye? 

Gyertek, és ismerkedjetek meg vele közelebbről!

 

 

Új generációs étrend-kiegészítő fejlesztői munka - Az Immugenin Supreme

Mintegy két évvel ezelőtt egy vezető gyógyszerész körrel kialakítottunk egy Immugenin Supreme terméket, amelyben számos antioxidáns vegyületet együtt alkalmaztunk. A fő hatóanyag az apigenin volt - mint egyik adu ász -, amelyről külön tudományos anyagot tettünk közzé korábban. Ha még nem olvastátok, ITT tudjátok pótolni. 

Az első munka során az apigenin köré rezveratrolt, citrusflavonoidokat és egyes vitaminokat építettünk. A szakmai eredmény nagyszerűnek bizonyult, a termék biológiailag komoly jelentőséggel bírt, és nagy népszerűségnek is örvendett, különösen az ősztől tavaszig tartó időszakban, az egyik best seller termékké vált a blnce vásárlói közönség körében.

A tudomány azonban tovább robogott, fejlődött, és egy a korábbinál még hatékonyabb összetételen gondolkodtunk, hiszen a munkánk a „maximumokról” szól, élettani értelemben elérni a legjobbat, leghasznosabbat, legértékesebbet, különös tekintettel az immun- és idegrendszeri védelemre.



A második kutatási program: az Immugenin Max, mint „nagy testvér”

A szakirodalmak jelzik, hogy az apigenin a rezveratrollal és a citrusflavonoidokkal együtt is jó társítás, de a gyógygombákkal együtt ennél is hatásosabb lehet, ez utóbbi esetben a béta-glükánok szinergens, apigenint erősítő hatása kerül elő. Így az utóbbi két vegyületet egymás mellé helyeztük és megnöveltük az apigenin mennyiségét 10%-kal (napi 100 mg-ról 110-re).

Emellett a korábban használt vitaminok közül érdemesnek tartottuk a kört pontosítani: mely vitaminok vesznek részt a kitűzött és támogatni kívánt immun- és idegrendszeri mechanizmusokban, majd ezeket érdemes megnövelnünk a kapszulákban. A B1-B6-B12 vitamintengelyt kulcsfontosságúnak ítéltük, az első kettő mennyiségét megkétszereztük (napi szükséglet 200%-a), a B12-t pedig megötszöröztük (500%). Új vitaminként bekerült a D3 (500%), és a lucernafüvet (klorofill) is beépítettük a keverékbe.

A harmadik szempont az volt, hogy az új innováció egészítse ki a jelenleg meglévő tudományos munkáink (blnce termékek) hatásait.

 


Így alakult ki az új fejlesztés, a korábbinál biológiailag még effektívebb, hatékonyabb formula, azaz az Immugenin Supreme nagy testvére, az Immugenin Max.



Az új formula szakmai jelentősége – a célra tartás, mint legújabb tudományos irány

Az Immugenin Max már a legújabb tudományos felismeréseket tükrözi, azaz nem akar mindent megoldani egyszerre, vagyis nem „multivitaminokat” vagy számtalan, szinte követhetetlenül sok vegyületet tartalmaz, csak a leghatékonyabbat az adott feladat elérése érdekében.


A legújabb tudományos irányvonal a célhatásokra fókuszál, azaz meghatározott élettani feladattal megbízott, egyedi, szakirodalmi és klinikai adatokkal alátámasztott hatóanyag-keverékek összeállítása a prioritás. A multi-vegyületek étrend-kiegészítőkben egyszerre történő alkalmazásának ideje lejárt, a „kevesebb: több” elv szerint dolgozunk, emellett a változatos növényi étkezésben rejlő lehetőségeket sokkal jobban kiaknázzuk.

Az új termékbe, a korábbiak értelmében, a megnövelt apigenin-mennyiség mellé pecsétviaszgombából származó béta-glükán került, emellett megerősített B1-B6-B12 vitamintengely, C- és D3-vitamin, valamint lucernafű-klorofill.

 


A másik adu ász - A béta-glükánok

Az elmúlt évtizedben a természetes forrásokból származó, növényekből kivont egészségvédő vegyületek, hatóanyagok kutatása nagy sebességgel folyt. Ezek közé tartoznak a béta-glükánokkal kapcsolatos tudományos munkák is és ma már elmondható, hogy széles körű ismeretanyaggal rendelkezünk e tekintetben is, természetesen a kutatások jelenleg is folynak.

A béta-glükánok természetes alkotóelemei a sejtfalaknak, bizonyos növények és gombák (élesztők, gyógygombák, például reishi, shiitake, maitake) esetében. Ma már tudható, hogy vannak hatásosabb (ún. oldhatatlan) és kevésbé hatásos formái (oldható).

A béta-1,3/1,6 glükánokat hatásosabbnak tartják (élesztőkben, gyógygombákban, laskagombában), mint a béta 1,3/1,4 glükánokat (zab, árpa). A jelzett számok a molekulák elágazásait jelzik, amelyek nagyban befolyásolják hatásukat.

A béta-glükánt tartalmazó étrend-kiegészítőkben az 1,3/1,6 elágazású molekulákat alkalmazzák, tisztított és stabilizált formában (legtöbbször gyógygombából vagy élesztőből nyerik ki, speciális eljárással). A jelek szerint ebből kisebb mennyiség is elég naponta, mint a zabban és árpában lévő molekulák esetében (1,3/1,4 molekulák).

A javasolt mennyiség terén átlagos felnőtt esetében 100-200 mg béta-glükán ajánlott (ha a vegyület forrásai a gombák, gyógygombák), megelőző jelleggel. Kifejezett betegség esetében 2-400 mg is lehet a szükséglet. A zabból, árpából származó glükánokból 1-3 gramm a napi szükséglet.

Az Immugenin Max termékben napi 200 mg 1,3/1,6-béta-glükánt alkalmaztunk, és 110 mg apigenint.

(A béta glükánok részletes klinikai és szakirodalmi vonatkozásaival külön cikkben foglalkozunk hamarosan.)

 

Miben tud többet az Immugenin Max a korábbi, Immugenin Supreme-nél? 7 érv az új, Immugenin Max mellett!  

1. Az új fejlesztésünkben 10%-kal megnöveltük az apigenin tartalmat

2. Ganodermából származó 1,3/1,6-béta-glükán bekerült (apigenin-béta-glükán szinergencia)

3. Megdupláztuk a B1- és B6-vitaminokat

4. Megötszöröztük a B12-vitamin mennyiségét

5. D3-vitamint is adtunk hozzá

6. Lucernafű-klorofillt adtunk hozzá

7. Az összes adalékanyag kikerült a keverékből

 


Összegezve tehát, miért ajánlja Bio Gabi az új, Immugenin Max fejlesztést? 

A fejlesztéskor az immunrendszer és az idegrendszer volt a két fő célterület. Emellett nyilván vannak egyéb pozitívumok, ezeket soroljuk fel.


1. A C-vitamin, a B6- a B12-vitamin és a D3-vitamin hozzájárulnak az immunrendszer normál működéséhez.

2. A C-vitamin, valamint a B1-, a B6- és a B12-vitamin hozzájárulnak az idegrendszer normál működéséhez és a normál pszichológiai funkció fenntartásához.

3. A C- és a B12-vitamin hozzájárulnak a fáradság és a kifáradás csökkentéséhez.

4. A C-vitamin hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez és a normál kollagénképződéshez.

5. A B1-vitamin hozzájárul a szív megfelelő működéséhez.

6. A D3-vitamin hozzájárul az egészséges csontozat, izomfunkció és a normál fogazat fenntartásához.

 

Javasolt adagolás: felnőtteknek naponta 2x1 kapszula, a reggeli és esti étkezés előtt vagy az étkezéseket követően 45-60 perccel, bőséges folyadékkal bevéve.

Gyerekeknek 12 éves kortól adható: naponta 1x1 kapszula reggel, étkezés előtt. (Várandós és szoptatós anyáknak és szervátültetett embereknek nem ajánljuk).

Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti az orvosi ellenőrzést, a vegyes étrendet és az egészséges életmódot.

 

Viszlát tavaszi fáradtság - Hello Apigenin Max!

 




Szakirodalmak:

Mudgill D. (2017): The interaction between insoluble and soluble fiber. Dietary Diber for the Prevention of Cardiovascular Disease. Chapter 3. p. 35-59. https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/B9780128051306000033

Mitmesser S, Combs M (2017): Prebiotics: inulin and other oligosaccharides. The Microbiota in Gastrointestinal Parhophysiology. Ch. 23. p. 201-208.
https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/B9780128040249000239

Cui S W, Nie S, Roberts K T (2011): Functional properties of dietary fiber. Comprehensive Biotechnology. Vol 4. p: 517-525.
https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/B9780080885049003159

Lichtenstein A H (2013): Hyperlipidemia: prevention and management. Encyclopedia of Human Nutrition. (Third edition). P: 453-461.
https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/B9780123750839001471

Xiaofei Y, Fisher P B et al. (2015): Scavenger receptors: emerging roles in cancer biology and immunology. Advances in Cancer Research. Vol. 128. P: 309-364.
https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0065230X15000329

Bashir K M, Choi J-S: Clinical and Physiological Perspectives of β-Glucans (2017(: The Past, Present, and Future. Int J Mol Sci. 18(9)
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5618555/

További tudományos információk: https://www.betaglucan.org/