Kosár

A kosár üres

Vásárlás folytatása

Az egészséges bőr művészete - bőrápolási tippek őszre, télre

Az egészséges bőr művészete - bőrápolási tippek őszre, télre

Németh-Ambrus Orsolya 

kozmetikai vegyész írása


Az ősz és a tél érkezésével sokan tapasztalják, hogy bőrük szárazabbá válik, veszít rugalmasságából és feszülő érzést okoz. Ez részben abból is adódhat, hogy a hidegebb idő miatt kevesebb folyadékot fogyasztunk ilyenkor, mindenesetre mindenképp fontos a külsőleges bőrápolás is a vízivás mellett. Ahhoz, hogy megőrizzük bőrünk hidratáltságát és egészséges megjelenését, nem árt odafigyelni a megfelelő termékek használatára. Az alábbiakban bemutatunk néhány hasznos bőrápolási tippet, valamint kiemeljük azokat a termékeket, amelyek segíthetnek a bőr védelmében és regenerálódásában a hidegebb hónapokban.

                Eljött a teák ideje


Nulladik lépésként figyelj oda, mennyi folyadékot fogyasztasz. Kiváló appok léteznek már erre, de az is nagyszerű ötlet, ha választasz egy szép üvegkulacsot amit a nap folyamán újratölthetsz. A műanyag palackokban tárolt folyadék többszörös mennyiségű mikroműanyagot tartalmazhat, ezért inkább az üveg vagy fém használatát javasoljuk. Jól esik egy hűvös délelőtt, vagy egy ködös este egy adag kellemesen meleg tea: ha teheted, válassz aromáktól és adalékanyagoktól mentes formulákat, mint amilyen a natúr rooibos, vagy a gyógyteák. 

                                  
  1. Hidratálás minden szinten

Az egyik legfontosabb lépés a bőrápolás során a hidratálás. A Blnce Shield hidratáló arckrémje nagyszerű választás a hidegebb idő beálltával. Gazdag formulája segít megőrizni a bőr természetes nedvességtartalmát, miközben védelmet nyújt a környezeti hatásokkal szemben. Használj belőle reggel és este, hogy bőröd napközben is hidratált maradjon.

Akármelyik hidratáló krémet vagy terméket is választasz, keresd az olyan natúr, vegán humektáns összetevőket, mint a glicerin, nátrium PCA  vagy propanediol. 

                                   
  1. Ránctalanítás természetesen

A bőr öregedésének jelei, mint a finom vonalak és ráncok megjelenése, különösen láthatóvá válhatnak a hideg hónapokban. A Bakuchiol és hialuronsav tartalmú szérum egyre népszerűbb választás, hiszen természetes alternatívája a retinolnak, és segít a bőr rugalmasságának megőrzésében. Mindennapi használatával fiatalosabb megjelenést érhetsz el.

                                     

  1. Különös figyelem a szemkörnyékre

A hideg időjárás hatással lehet a bőrünk érzékenységére is, különösen a szem körüli területen. Ez egy különösen érzékeny része az arcbőrünknek, mivel nagyon vékony a bőrréteg itt. A szemkörnyék ápolására bátran használhatsz egy vékonyabb, nagyon könnyű hidratáló arckrémet vagy fluidot is, de érdemes a kimondottan a szemek alatti és körülötti területre specializált kozmetikumot választani.  A Blnce szemkörnyékápolója hexapeptidekkel harcol a mimikai ráncok ellen, hatóanyagai, mint a koffein, az uborka kivonat, és a kétféle molekulasúlyú hialuronsav segítenek csökkenteni a puffadtságot és a sötét karikákat, miközben hidratálja a bőrt ezen a finom területen. Csak rakd be a táskádba, hogy egész nap nálad lehessen, ha egy kis felfrissülésre vágysz.

                                   
  1. Éjszakai regenerálódás

Az éjszakai bőrápolás során a bőr regenerálódik, így fontos, hogy olyan termékeket válasszunk, amelyek segítik ezt a folyamatot. Érdemes egy növényi olajokban és vajakban gazdag krémet választani, mint amilyen a zöld avokádóolaj, a jojoba olaj, a sheavaj vagy a kakaóvaj, de egy kevés E-vitaminnal gazdagított mono olaj vagy vaj is csodákra képes. A Shield éjszakai C-vitaminos olajszérum az arcápolási olajok királynőjével, az argánolajjal nyújt intenzív táplálást az éjszaka folyamán, a C-vitamin pedig ragyogóbbá és egységesebbé teszi a bőrt. Használj belőle 3-5 cseppet este, mielőtt lefekszel.


                                       
  1. A bőr belülről kezdődik

Ne feledkezzünk meg arról sem, hogy a bőr egészsége a megfelelő táplálkozáson is múlik. A legjobb választás, ha beiktatsz a mindennapi étkezés során vitamindús, tápanyagban és rostban gazdag friss idényzöldségeket és gyümölcsöket, mint amilyenek a káposztafélék, a tökfélék, a szilva, alma, körte, de télen van a narancsfélék és a kivi szezonja is. A Blnce vegán kollagének kiegészítésképpen segíthetnek a bőr hidratáltságának és rugalmasságának megőrzésében, hiszen a kollagén létfontosságú szerepet játszik a bőr állapotában és megjelenésében. A napi étrendedbe való beépítése segíthet a külső szépség megőrzésében.