Kosár

A kosár üres

Vásárlás folytatása

A TELJES ÉRTÉKŰ REGGELI FONTOSABB, MINT GONDOLNÁD!

 

Ha jól indul a napunk, megfelelő energiával, értékes hatóanyagokkal, az kihat az egész napi energiára, emésztésre, koncentrációra, sőt akár még a lelki állapotunkra is.

A rostban, tápanyagokban gazdag, tudatos növényi alapú reggeli egyértelműen hatással van a fogyásra, a teljes metabolizmusra, beleértve az esti falásrohamokat, vagy épp a “kajakómát”.

Bár a táplálkozási szakemberek egyre inkább hangsúlyozzák az első étkezés, és azon belül is a teljes értékű gabonákra, gyümölcsökre, olajos magvakra alapuló reggelik fontosságát, és azok hatásait a szervezetünkre, mégis sokan hajlamosak vagyunk a reggelit “letudni” egy tejeskávéval, vagy péksütivel vagy szendviccsel.

Az "Okos-reggeli" megalapozza az egész napunkat tehát, sőt ha rendszeresen így indítunk, ez megmutatkozik a testsúlyunkban (súlyfelesleg csökken), közérzetünkben, és nem utolsó sorban az egészségi állapotunkban is. Energikusak, lendületesek leszünk, kevésbé leszünk éhesek, ezáltal mértékletesebben és minőségibb módon tudunk étkezni. 

Nézzük meg, hogy a blnce szakértői csapata mit ajánl reggelre tudományos alapokon, illetve saját, személyes tapasztalataik alapján.

 

ELSŐ LÉPÉS AZ ALAP: A "TEJ" LEGYEN NÖVÉNYI EREDETŰ!

A hagyományos tej egyre megosztóbbá válik, akár a laktózintolerancia, akár a tejfehérje allergia, vagy épp környezetvédelmi okokból és megfontolásból.

Épp ezért, ha biztosra szeretnél menni, válassz kevés összetevőből álló, vagy saját készítésű növényi italokat a reggelid elkészítéséhez. Ma már fillérekből gyorsan elkészíthetjük saját zabtejünket, akár tejkészítő gép nélkül is.

 

 Fotó: 123RF

 

Blnce tipp:

HÁZI KÉSZÍTÉSŰ ZABTEJ

Hozzávalók 3 adaghoz

1 bögre zabpehely

2,5 bögre víz

fél tk vaníliakivonat

1 ek eritrit/ agavé szirup

Előkészítési idő: 5 perc

Elkészítés:

Tegyünk mindent egy turmixgépbe. Alacsony fokozaton kezdjük el összeturmixolni az alapanyagokat, majd állítsuk magasabb fokozatra, körülbelül 1 percig turmixoljuk. Ha méz helyett datolyát használunk, ehhez a mennyiséghez elég két szem. Ilyenkor turmixoljuk egy kicsit tovább. Apró lyukú szitán szűrjük át a tejet, majd öntsük egy befőttes üvegbe. Hűtőben tároljuk.

Ha bolti növényi italt vásárolunk, figyeljünk a cukor és zsírtartalomra!

 

MÁSODIK LÉPÉS: BLNCE SUPERFOOD BOOSTER ÉLŐ KULTÚRÁKKAL, VITAMINOKKAL, ROSTOKKAL

A kiegyensúlyozott bélflóra az egészséges immunrendszer alfája és omegája.

A blnce kutatás-fejlesztés program zászlajára tűzte, hogy kíméletes, értékmegőrző és értékteremtő technológiájának köszönhetően olyan szuperélelmiszerekkel teszi teljessé és kényelmessé a mindennapokat, mint a csíráztatás-fermentálás, a pre- és probiotikumok, vagy a kiegyensúlyozott arányú makro- és mikrotápanyagok.

Ezek a funkcionális élelmiszerek, könnyen adagolva 1-1 evőkanállal, segítenek a reggeleket rostban, vitaminokban és  értékes nyomelemekben gazdaggá tenni, mindezt káros adalékok, ízfokozók, vagy répacukor hozzáadása nélkül.

Az Immunshake 5in1, a Seniorshake 5in1, a Beautyshake 5in1, vagy épp az étkezést helyettesítő Slim Flash külön-külön, vagy épp egymással variálva, keverve megadja számunkra a fontos és értékes tápanyagokat.

 

 Fotó: Vegakata

 

Blnce tipp:

"LEGYEN NAGYON ZÖLD!" SMOOTHIE BOWL BY VEGAKATA

2 főre:

1db banán

2 marék spenót levél

1-2cm darabka gyömbér

1 kisebb alma

1 kiwi

1ek. Citromlé

1dl növényi tej

4ek. Blnce Banános Slimflash

 

HARMADIK LÉPÉS: GYÜMÖLCSÖK ÉS OLAJOS MAGVAK

Nem győzzük eleget hangsúlyozni, hogy ne féljünk a gyümölcsöktől!

Vétek lenne megvonni magunktól!

Elterjedt nézet sajnos, hogy általánosan óvakodjunk a szénhidrátokról, ezenbelül a gyümölcsöktől is, mert cukrot tartalmaznak. A gyümölcs teljesen máshogy hat a szervezetünkre, mint amikor egy cukros édességet vagy süteményt fogyasztunk el. A gyümölcsök teljes értékű, természetes élelmiszerek, sőt alapélelmiszernek kéne lenniük, napi rendszeres fogyasztással.

Mivel a gyümölcsök természetes rostokat és vitaminokat tartalmaznak, és energiával töltenek fel bennünket, használjuk őket bátran a reggelink készítése során!

A banán krémessége és édessége okán tökéletessé teszi a turmixokat, vagy akár bele is karikázhatjuk őket a reggelinkbe.

A piros bogyós gyümölcsöket szintén kifejezetten javasolt napi szinten fogyasztanunk, kiemelkedően magas antioxidáns tartalmuk okán természetes segítséget nyújthatnak az oxidatív stresszel szemben.

Használhatunk friss vagy akár aszalt, liofilizált gyümölcsöket is - fő a változatosság! Igyekezzünk hazai, bio és szezonális gyümölcsöket előnyben részesíteni!

 

 Fotó: Vegakata

 

Blnce tipp:

KÖRTÉS FAHÉJAS CSOKIS SMOOTHIE BOWL BY VEGAKATA

4dl növényi tej

1,5db körte (a maradék fél mehet díszíteshez)

4ek. Csokis Immunshake

2ek. Csokis protein

1ek. holland kakaópor

1/4 tk. Fahéj

A tetejére: granola, körte, fahéj, 1 marék pirított mandula-mogyi-kesu mix

 

NEGYEDIK LÉPÉS: ÉRTÉKES GABONA FORRÁSOK - GRANOLA & CRUNCHY

Koronázzuk meg reggelinket olyan teljes értékű, lassú felszívódású szénhidrátban gazdag fehérje és vitamin forrásokkal, mint a granola és a csíráztatott lenmag crunchy.

A zabkásával ellentétben a granola már hőkezelésen esett át, így könnyebben emészthető, ropogós és finom. Míg a csíráztatott lenmag crunchy cink, szelén és rézforrás.

 

 Fotó: Vegakata

 

Blnce tipp: 

SELYMES ZÖLD SMOOTHIE BOWL BY VEGAKATA  

2 fagyasztott banán

1 puha avokádó

2 marék spenót

4ek. Banános Slimflash

1ek. Vaníliás protein

Kb.1,5-2dl Rizstej

Krémesre turmixoljuk.

Tetején:

Csokis granola

Lenmag Crunchy

Fehér faeper

Málna

Eper

Csoki menta (ebből a mentaféléből egy kis marékkal bele is lehetett volna turmixolni, nagyon finii)

Egyszerűen pazar!

 

ÖTÖDIK LÉPÉS: FOGYASZD EGÉSZSÉGGEL! 

Szó szerint! 

Fontos, hogy a reggelinket nyugodtan, lassan és alaposan megrágva fogyasszuk el. Ne kapkodjunk! Élvezzük a természetes valódi ízeket. Készüljünk fel lelkiekben is az előttünk álló napra!

 

Jó étvágyat kívánunk hozzá! 

További receptekért látogass el zárt Facebook csoportunkba!