PhD: Debreceni Egyetem, Egészségtudományi Kar, Egy Egészség Intézet, Klinikai Módszertani Munkacsoport, Szolnok Campus
Végzettség:
PhD2014-2016 Debreceni Egyetem, Általános Orvostudományi Kar, Táplálkozástudományi MSc2017 Debreceni Egyetem, Munkahelyi Állatjóléti Bizottsága (MÁB), Állatkísérletek elmélete és gyakorlata tanfolyam
2016-2021 Debreceni Egyetem, Mezőgazdaság,- Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar Állattenyésztési Tudományok Doktori Iskola keretében „A methicillin-rezisztens Staphylococcus aureus fertőzöttség vizsgálata haszonállatokban és élelmiszerekben MALDI-TOF MS technika alkalmazásával” című doktori témában tudományos fokozatszerzés (Ph.D)
Foglalkozás, munkakör:
Debreceni Egyetem Egészségügyi Kar adjunktus munkakör, oktatási és adminisztrációs tevékenységek végzése az Ápolási és Szülésznői Tanszéken
Debreceni Egyetem Egészségtudományi Kar Szolnok Campus, Klinikai Módszertani Munkacsoport-vezető beosztás, továbbá oktatási és oktatásszervezési feladatok ellátása.
Skill Szimulációs Munkacsoport
DE-ETK Egészségtudományi Kutatóműhely, „Táplálkozási magatartások és a covid-19 fertőzés sportteljesítményre gyakorolt hatásának felmérése a magyar igazolt sportolók körében” című kutatási munkában.
Debreceni Egyetem Egészségtudományi Kar Egy Egészség Intézet oktatási és kutatási feladatok végzése
Debreceni Egyetem iDEa│bUDs Innovációs Ötletfejlesztési Program – termékfejlesztés gyulladásos bélbetegségekben (IBD) szenvedő betegek részére
Tanítsunk Magyaraországért Mozgalom – oktatási tevékenység
SZAKMAI TAPASZTALAT
• 2010-2014 Nyíregyháza, Jósa András Oktatókórház és Karcag,Kátai Gábor Kórház (szakmai gyakorlat)
-
2015 Szolnok, Béres Gyógyszergyár Zrt. (gyártástechnológia gyakorlat)
-
2015.11.09.–2016.06.02. Karcag, Kátai Gábor Kórház, Élelmezési osztály csoportvezető beosztás
-
2016. – 2017. Debreceni Egyetem MÉK, Élelmiszertechnológia alapjai I. II. és IV. tantárgy oktatása
-
2017. – 2018. Debreceni Egyetem MÉK, témavezetői és társ-témavezetői tevékenység angol és magyar nyelven
-
2017. 12.01. – 2020. 08.01. Budapest, WESSLING Hungary Kft. (jelenleg Eurofins Analytical Services Hungary Kft.) élelmiszervizsgáló mikrobiológiai laboratórium, MALDI-TOF MS vizsgálatok végzése mikroorganizmusok identifikálása és az antibiotikum rezisztencia feltérképezése céljából
-
2017. 12.01. – 2020.08.01. Gödöllő, Biomi Kft., molekuláris biológiai vizsgálatok végzése (spa, mecA gén, multilókusz szekvencia tipizálás) humán és élelmiszerekből izolált baktérium törzseken
-
2017. 12.01. – 2020.08.01. Budapest, MikroMikoMed Kft. humán diagnosztikai laboratórium, klasszikus mikrobiológiai és antibiotikum rezisztencia vizsgálatok végzése humán baktériumok törzseken
-
2020. „Új Nemzeti Kiválóság Program” nyertes ösztöndíj a „Betekintés az élelmiszerláncban előforduló baktériumok antibiotikum rezisztenciájába szabványos és alternatív módszerekkel” című pályázati munkával
-
2021. Debreceni Egyetem Egészségügyi Kar tanársegédi munkakör, oktatási feladatok és adminisztrációs tevékenységek végzése az Ápolási és Szülésznői Tanszéken
-
2022.01. - 2023.09.01. Debreceni Egyetem Egészségügyi Kar adjunktus munkakör, oktatási és adminisztrációs tevékenységek végzése az Ápolási és Szülésznői Tanszéken
OKTATÁSI TEVÉKENYSÉG
BSc képzésekben nappali és levelező tagozaton:
-
Táplálkozástan I.-II.
-
Élelmiszernyersanyag ismeret
-
Élelmiszerkémia
-
Élelmiszerhigiénia
-
Mikrobiológia
-
Funkcionális élelmiszerek és étrend-kiegészítők
-
Az egészségügy és az ápolás általános alapelvei I.-II.-IV.-V.
-
Szakápolástan VI. (Neurológiai szakápolástan) BSc képzésen angol nyelven:
• Microbiology I. Témavezető / konzulens:
• Szakdolgozat témavezetések angol és magyar nyelven az élelmiszertudományok és az egészségtudományok területén