Kosár

A kosár üres

Vásárlás folytatása

Néhány szó magamról.

1946 február 15-én születtem Szekszárdon.

Általános és középiskolai tanulmányaimat Szekszárdon végeztem.

Kertészeti Egyetemen (Budapest) szereztem diplomát és doktori fokozatot növény virológia területén.

Az első szakmai feladatom az akkori MÉM (Mezőgazdasági és Élelmezésügyi Minisztérium) megbízásából növényi vírusdiagnosztikai laboratórium felépítése volt Velencén.

Majd meghívást kaptam az induló Szegedi Biológiai Központ Növényélettani Intézetébe.

Ezt követően több évtizedes tapasztalatot szereztem a növényi biokémiai alapkutatások és azok gyakorlati alkalmazásával kapcsolatban. Hosszú ideig alapkutatóként dolgoztam az MTA Szegedi Biológiai Központban, ahol RNS vírusok és viroidok bioszintézisét tanulmányoztam, majd pedig vezetőként alkalmazott kutatásokat végeztem a Meriklón Gt-ben és a BioGreen Kft-ben. Időközben külföldön, az USA-ban a Cornell Egyetemen (Ithaca NY) és Németországban a Max Planck Biokémiai Intézetben (München) vendég kutatóként dolgozva széleskörű kutatási tapasztalatokat gyűjtöttem. Néhány év tapasztalatom az Országos Onkológiai Intézetben (Budapest) jelentősen motivált a későbbi tevékenységeimben. Elkötelezetté váltam a hazai tudományos eredmények minél szélesebkörű hasznosításában. Már 2006-óta foglalkozom csíráztatott magvak hatóanyagainak hasznosításával.

Jelenleg nyugdíjasként, egyéni vállalkozóként és szaktanácsadóként aktívan igyekszem segíteni azt a tevékenységet, amelyekkel korábbi ismereteim és tapasztalataim felhasználásával funkcionális élelmiszerek előállítását végezzük.

Dr. Föglein Ferenc