Kosár

A kosár üres

Vásárlás folytatása

HARC A NARANCSBŐRREL?! - SZAKÉRTŐI SZEMMEL

Bacsa Katie írása

 

Bár a cellulit orvosi értelemben véve nem egy kóros állapot, hanem csak esztétikai elváltozás, ez nem változtat azon a tényen, hogy piszok kellemetlen és zavaró. Sokan sokféleképpen élünk vele, van aki elfogadja, van aki mindent megtesz ellene, van aki szégyenli és takargatja. 

Szakértőnket, Bacsa Katie-t, - aki hajlékonyságfejlesztő tréner, volt szertornász, modern-kortárs táncoktató, továbbá coach is - kérdeztük, hogy neki mi a története és gondolatai a narancsbőr jelenséggel kapcsolatban.

A kitartó, rendszeres edzés, esetenként célzott fasci-tréninggel kiegészítve, egyes helyi krémek és főleg a blnce által javasolt, tudatos növényi étrend együttese megoldást jelenthet a narancsbőr csökkentése terén.

Viszont ne felejtsük: ez nem egy küzdelem! Mert akkor önmagunkkal küzdenénk, ami nem a békés megközelítés, bármennyire is elhíresült ez a felfogás is a mainstreamben. Szerintem az átlagembernek a “minden nap győzzük le magunkat” felfogás inkább szorongást idéz elő, nincs is rá szükség hacsak nem vagy élsportoló 


Tehát: ne küzdj, és győzni fogsz! 

 

AMIKOR A NARANCSBŐR A LÉLEKIG HATOL

A napokban edzettem az egyik szabadtéri edzőparkban az egyik tanítványommal, és mivel beköszöntött a nagyon meleg, így rövidgatyóban álltam neki a munkához. 

Az edzés közepe tájékán a tanítványom megállt, és elkezdett sóvárogva nézni, már-már zavarbaejtő módon, majd azt mondta: ahhh, Katie, annyira jó Neked, hogy tudsz rövidnadrágot viselni! Bárcsak én is megtehetném, mindjárt megsülök.

Nem igazán értettem mi az akadálya annak, hogy ő is nyugodtan hűsöljön rövidben, ezért beszélgettünk kicsit. Hamar kiderült, hogy szégyelli a combján, fenekén - a szerinte durván és gusztustalanul látható - narancsbőrös területet, amit sehogyse tud eltüntetni.

 

NINCS OLYAN, HOGY CELLULIT EDZÉS?! 


Ugyanúgy, ahogyan helyi fogyás nincs, úgy cellutlit edzés sincs!

Fontos ezt megérteni. Komplex megoldások vannak, és maximum kisebb kozmetikázásokkal javíthatóak a részletek.

Szerencsére ebben a profi edzők többsége is egyetért mostmár.  A hangzatos szövegek helyett a valósággal edzik vendégeiket, hiszen coachként is megtanultam: reális, valós, elérhető célokra van szükség, a kompetenciák, és képességek ismeretében.

(Hamis) illúziókergetéssel és vak pozitivitással nem lesz eredmény, ráadásul garantált a mentális “megborulás”, mivel sikerélmény helyett kudarcot kapunk.


Miért olvass akkor tovább? Mert van megoldás és csodás eredmény!

 

MINDIG A LÉLEKKEL KELL KEZDENI, A NARANCSBŐR ESETÉBEN IS!

Hogyan tehető vonzóvá az a bizonyos valóság és realitás? 

Azon az edzésen, ezzel a lánnyal  elgondolkodtam, mit is mondjak neki, mert szivem szerint kikívánkozott volna, hogy “Kit érdekel?! Akinek nem tetszik, ne nézze!”, meg az is hogy “De hát Te eszméletlen csinos vagy, biztos nem vészes az a kis bőrhiba!”.

Viszont korábbi mentori éveim tapasztalatából tudom, az önbizalomhiány nem innen indul és nem is így “gyógyítható”.

Elbeszélgettem a lánnyal, aki állítása szerint “mindent is kipróbált” (kencék, masszázs, stb. amit a későbbiekben kitárgyalunk), és semmi, zéró változás. Ezért úgy gondoltam, a tettekre sarkallás mellett egy kis lelki elfogadásra terelő megoldást is erősítek benne. 

 

Danae Mercer  Kép forrása: Pietro Resources


Itt egy szuper nő, Danae. Lányok, nők tömkelegének segített már megjelenéseivel, kendőzetlenül - szó szerint - mutatja a női GYÖNYÖRŰ test adottságait ès minden részletét, valamint a social media világ és megjelenések trükkjeit. Amit az instagramon sok esetben látunk, messze nem a valóság, így nem szabad abba a hibába esnünk, hogy a képzeletünkben ltező "szupernők"-höz mérjük magunkat folyamatosan. 

Danae Instagram oldalán erről meg is tudok győződni! 

Danae, aki egyébként sportol és egészségesen táplálkozik, életvidám, csinos és gyönyörű, megmutatja, hogy MINDEN nőnek van narancsbőre! Gyakran a megvilágításon, pózokon múlik, milyen mértékűnek LÁTSZIK a narancsbőrünk. 
A social média egyéb megdöbbentő torzítása is megjelenik, ami nem elhanyagolható gondolat a pozitív önkép és testkép formálását tekintve. A tartalom szárnyalva, mosolyogva, megkönnyebbülve segít elfogadni a helyzetet; vagyis azt: 
Narancsbőr van, létezik, MINDEN nőnek van, és nem, vagy nagyon-nagyon nehezen eltüntethető.

Ja, és egy titok: a férfiaknak kb. fel sem tűnik!

Velem is előfordult, hogy magyaráztam, mutattam, de csak értetlenül néztek rám. Egyszer még egy orvost is megkérdeztem, amikor akupunktúrával kezeltettem az allergiámat, és okos orvosnak tartottam a kezelőorvosomat, ezért kíváncsiságból rákérdeztem, mi lehet az oka, stb. Neki is nagyon oda kellett figyelni. 

Ezzel azt szeretném hangsúlyozni: Más egyszerűn nem úgy látja, mint mi magunkat! 

 


A kedves olvasók számára mostanra kiderült, hogy talán a lelki egészségre és önelfogadásra, felszabadításra sokkal jobban szeretnék cikkemben összpontosítani, mint az esetleges drága vagy fulladásig edzős kezelésekre. 
A sportolás és bizonyos gyakorlatok finomíthatnak a helyzeten és írok is egy-két példát. De amíg az alap helytelen, és belső szorongásunk van a mindennapokban, addig én nem hagyom annyiban a témát. 


ÉS MOST JÖJJÖN A GYAKORLAT: TÖBB, MINT EGY BEACHBODY PROGRAM!

Nagyon tetszik egyébként a blnce Beachbody program, mert szeretem látni és tartani az egyensúlyt: Ami nem tetszik, nem boldogít, azon változtass! Dolgozz, fektess be, és tedd bele a kitartásodat! 
De ne feledjük a mozgás, ételfogyasztás, s egyéb életmód-megélés során: 

Tedd azért, mert SZERETED a tested és önmagad. NEM AZÉRT, mert utálod! ☝🏻

Hasonlóan erős gondolatot fejtettem ki egyébként egy korábbi narancsbőrös témájú cikkemben, mivel én magam is átéltem a leírt folyamatot, és a vele járó próbálkozások is megvoltak.

A lényeg ez volt: 
✅ fiatal voltam
✅ egészséges és boldog
✅ rendszeres, átlag feletti sportélet, heti 6-7 több órás edzés, tánc, mozgás
✅ egészséges, tiszta, fitt, reform táplálkozás
✅ növényi blnce fehérjék fogyasztása
✅ Csinos izmos és slim voltam, de…
A popsim vonala alatti sávban örökké ott volt az a “bizonyos”. 😡

Igen, dühös voltam és nem értettem…

 


Egyébként nekem, “nyomozásom”, okfejtésem során az a felismerésem támadt - ami nem bizonyítható, csak valószínű- hogy nálam a SAJNOS több évig huzamosan szedett fogamzásgátló tabletta borította meg a hormonegyensúlyt, majd a kötőszövetet, ahogy Tóth Gábor is írja Cellulit témájú cikkében

Én is úgy éreztem akkor, mint a tanítványom, hogy mindent is megpróbálok, de "kiszedem" azt onnan.
Jött a mindenféle masszázsolaj, zsírégető krém, fólia, masszázskrémek és technikák, rendszeresen, kitartóan, kihagyhatatlan kezelések... 

Ekkor odaléptem még a gázra, s egy 1 hónapos LPG testkezelést vállaltam be, amit úgy éreztem, már komolyabb eljárás, nemcsak felszín simogatás.

Jártam a szalonba heti 2x, ahol ezzel a technikával bontották a narancsbőrömet, és csoda történt! Nagyon-nagyon örültem, végre nem szorongtam, nem éreztem magam igazságtalan helyzetben (sportolok, jól kajálok, masszírozok és mégis ott van?!? Úgy éreztem, ez árulás, és nem érdemlem meg). A narancsbőr 70%-a TELJESEN ELTÜNT! Annyira szép volt a bőröm, hogy el se hittem!
Gyorsan meg is írtam a cikket, nőtársaim segítségére, azonban… ma már más befejezést írnék.

Kb. 4 hónappal a kezelés után újra ugyanott voltam, mint előtte. Pedig semmit nem változtattam a sport-egészséges étkezés metodikámon. 

Amikor felhívtam a kozmetikust, azt mondta: ezért javasolt 3-6 havonta az “emlékeztető” kezeléscsomag. Ahha. Ok. Szóval a gatyája is rámehet az embernek (iszonyú drága a kezelés), és kb. örökké csinálni kell… Kösz nem…
Létezik még a rádiófrenkvenciás narancsbőr kezelés (ez a legújabb), de egy nádszálvékony csinos fotómodell barátnőmtől tudom (igen, neki is van 😄), hogy ez a kezelés is csak “fél éves” eredményű, majd újra kell. 
Szóval én ekkor ezt a részt elengedtem, nincs kezelés, inkább élek! És akkor éreztem először teljesen őszintén, amit Danae is próbál közvetíteni, felszabadultan szerettem magam, mindenestől. 

AZ ÖN- ÉS HELYZETELFOGADÁSON TÚL...

Miután rendbetettük a fogalmakat, és remélhetőleg a lelki béke is szépen alakul, nézzük meg, mi az amit viszont a gyakorlatban js tehetünk a simább, feszesebb kinézetért!
Mint írtam, én levettem a hangsúlyt, és folytattam a kis boldog életemet a sok sporttal, finomságokkal, és idő közben a hajlékonyságfejlesztő torna-edzéseim kerültek a fókuszba.
Azon túl, hogy észrevettem; a spárga gyakorlással igencsak szépen “megemelkedik” és gömbölyödik a popsi, a bőrfelület is látványosan feszesebbé válik, érkeztek a tanítványaim visszajelzései is.

Sz. Kata 3 gyerekes anyuka heti 2x vett részt velem hajlékonyságfejlesztő edzésen, és kb. 2 hónap után írta nekem: 

“Te Katie, iszonyú hálás vagyok Neked! Nézem-nézem egy ideje a tükörben, és igaz! Ezerszer szebb a popsim, feszesebb simább, a narancsbőr alig! Csodát teszel, köszönöm!” 

Mivel az edzések során gyakran szándékosan a fascia mozgást végezzük. Ezért is az egyik kedvenc tévhitem az, hogy a nyújtástól lesz spárgánk. Nem, nem attól!

A rugalmassági és nyújtó gyakorlatok kombinációjával a kötőszövet aktivizálódik, ezáltal a narancsbőr csökken és a bőr feszesebbé válik.

 

Kezdd el te is ráncba szedni a narancsbőrödet még ma! 

Első lépésként válaszd a 30 napos professzionális AntiCellulit csomagunkat!