Multirost formula 250 g

Multirost formula 250 g

Multirost formula 250 g

5 komponensü rostos élelmiszer-keverék

  • Gyártó:Mix
  • Készlet információ:Készleten
  • 1 350 Ft

A blnce Multi Rost Mix cukorréparostot, zsírszegényített lenmagőrleményt, útifűmaghéj-őrleményt, almamagház-őrleményt és biocsicsóka-finomőrleményt tartalmazó, ötkomponensű, rostban gazdag élelmiszer, természetes rostforrás.

A termék fő összetevője a külföldön egyre szélesebb körben használt természetes rostforrás, a cukorréparost, amely mind konyhatechnikai és élelmiszer-technológiai (vízmegkötés), mind élettani oldaláról ismert. Egyedi duzzadóképessége (saját tömegéhez képest mintegy négyszeres mennyiségű vizet képes megkötni, amelyet hőkezelés és fagyasztás során sem enged el) révén a gyomorban és a béltraktusban is képes vizet felvenni, ezáltal a teltségérzés fenntartását segíti. Nem emészthető ballasztanyagai a belekben salakmegkötőek, egyben a bélflóra számára hasznosítható anyagokat hordoznak. Alacsony cukortartalma (és glikémiás indexe) miatt beépíthető cukorbetegek étrendjébe, fogyókúrába is.

A zsírszegényített lenmagőrlemény ásványi anyagokat, nyomelemeket, élelmi rostokat, nyálkaanyagokat tartalmaz, szintén szaporodási felületül szolgál a hasznos bélbaktériumok számára, valamint értékes rostforrás.

Az útifűmaghéj Indiában és Iránban őshonos, hatásait a szemcsemérete is meghatározza: a túl nagy szemcsék és a porszerű szemcseméret közötti, 40 mesh értékű őrleményt tartják a leghasznosabbnak (A mesh érték az őrlemények szemcseméretét jelző mértékegység.) E kíméletes rostfajta szintén nagymértékű vízfelvevő képességgel rendelkezik, így zselés állagúvá válik. Az útifűmaghéj vegetáriánus zselésítő anyagként is használható, hiszen állati zselatin helyett, főzés nélkül (hidegen) is alkalmazható sűrítésre.

Az almamagház-őrlemény magyar édes almafajták ballasztanyagokat, ásványi anyagokat, természetes cukrokat tartalmazó speciális részeit hordozza, kíméletesen szárított, őrölt formában. Kellemes, édes íze, aromája révén a keveréket édesebbé is teszi. Sajnos korunkban a nyers alma magházát (maggal együtt) szinte alig fogyasztják az emberek. A szakmai ajánlások azonban egyre inkább sürgetik az említett gyümölcsrészek fogyasztását is, amelyek értékes és speciális elágazású cellulózokhoz és más rostanyagokhoz juttatják a szervezetet.

Az inulint tartalmazó koncentrált beltartalmi értékű biocsicsóka-finomőrlemény hatékonyan egészíti ki a korábbi rostforrások előnyeit. A csicsókából (Helianthus tuberosus) készülő élelmiszerek hasznosságát hazai és külföldi szakirodalmak sora igazolta az elmúlt években.
A rostok különösen javasoltak az ülő munkát végzők, illetve a vegyes (nem vegetáriánus vagy vegan) étrenden élők számára, mivel az állati fehérjék emésztésekor képződő káros termékek megkötésében segíthetik a béltraktus munkáját.
 

Ajánlott mennyiség: naponta 2-3 teáskanál (7-10g) elosztva a főétkezésekkor, étkezés közben vagy az ételkészítés során. Használata mellett elengedhetetlen a megfelelő folyadékbevitel: 1 kávéskanál rost fogyasztása mellé további 2,5 dl víz elfogyasztása javasolt.

Használata ajánlható kenyerek, pékáruk, pástétomok, fasírtok otthoni készítésekor, illetve levesekbe, főzelékekbe, készételbe, pépes állagú élelmi anyagokhoz keverve 1-2 teáskanálnyi mennyiségben. Az étel állagát sűrítheti.

Gyermekeknek 12 éves kor alatt nem ajánlott, 12-18 éves kor között napi maximum 1 teáskanállal (5g), bő vízzel fogyasztva.

Ételallergiások, vegetáriánusok és vegánok számára is ajánlható, mivel tej-, tojás-, szója-, glutén- és adalékanyag-mentes. A termék hozzáadott sót, ízesítőket sem tartalmaz. Gyermekeknek 12 éves kor alatt nem ajánlott, 12‒18 éves kor között napi maximum 1 teáskanállal, bő vízzel fogyasztva.

Írjon véleményt a termékről

Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!
    Rossz           Jó