Vörösszőlőmag őrlemény 250 g

Vörösszőlőmag őrlemény 250 g

Vörösszőlőmag őrlemény 250 g

Vörös- és kékszőlő fajták szárított magjának rostos őrleménye

  • Készlet információ:Készleten
  • 1 090 Ft

TÁPÉRTÉKTÁBLÁZAT


Átlagos tápérték 100 g termékben100 g1 adag (10 g)NRV% / adag
Energia kJ / kcal844/20484/201,0%
Zsír g60,60,9%
- amelyből telített zsírsavak g1,40,10,5%
Szénhidrát g90,90,3%
- amelyből cukrok g50,50,6%
Élelmi rost g33,13,313,2%
Fehérje g13,21,32,6%
Só g0,03<0,010,00%


Hazai vörösszőlő-fajták friss magjából speciális őrlőberendezéssel, kíméletes módon előállított, apró szemcsés natúr őrlemény.A vörösszőlőmagból készített termékek, a szakirodalmak szerinta szervezetben képződő szabad gyökök lekötésében játszanak nagy szerepet, így a nyálkahártyák, a bélrendszer, a keringési rendszer, az agyi- és idegi szövetek, a női és férfi szervek, illetve az egész szervezet káros oxidációs folyamatok elleni védelmét szolgálják. 

 

A bioflavonoidok nagy csoportján belül kiemelkedők a polifenol néven is ismeretes fenolvegyületek. Ezek erős antioxidánsok és daganat ellen ható, védő hatású anyagok. A polifenolok közé tartoznak az ún. proantocianidinek (tanninok), amelyek rák ellenes, gyulladásgátló, antibakteriális, alvadásgátló és értágító anyagokként ismertek a tudományban. Az említett csoporton belül  a szőlőmagban, bogyós gyümölcsökben és egyes fenyőfajok kérgében találhatóak az ún. oligomer proantocianidinek (OPC).  Az OPC-k igen erőteljes antioxidánsok, akár ötvenszer hatásosabbak lehetnek az azonos mennyiségű C- és E-vitaminhoz képest. Jelenlegi ismereteink szerint leggazdagabb forrásuk általánosan a fehér- és vörösszőlőmag, fajtától függően, a vörösszőlőmagban emellett a szakmában sokat „dicsért” rezveratrol is megtalálható. 

 

E vegyületek hatékonyan semlegesítik a szabad hidroxil-gyököket és megelőzik a lipidperoxidációt. Serkentik, fenntartják és helyreállítják a jó vérkeringést, mérhetően erősítik a véredények falát, javítják a hajszálér-kapillárisok szilárdságát. A jó hajszálkeringés különösen az agy, a szem és a végtagok, ízületek működésében nagy jelentőségű. Ilyen módon segíthetnek megelőzni az érkárosodásokat, szív- és érrendszeri betegségeket, érelmeszesedést, és a stroke-ot. Agyi és idegi szöveteket védő hatásának alapja az, hogy képes áthaladni a vér-agy gáton, így e létfontosságú szerveket megvédi az oxidációs károsodástól. 

 

A vörösszőlőmag őrlemény a szőlőmagban lévő különleges polifenolokon és a vörösszőlő színanyagain túl egyéb fitoaktív anyagokat is hordoznak, fajtától függően. Adalékanyagokat nem tartalmaz.

 

Természetesen a készítmény nem „csodaszer”, tehát a normál, tudatosan összeállított, vitaminokat, ásványi anyagokat és flavonoidokat tartalmazó étrend részeként alkalmazzuk.

Felhasználási javaslat: 2-3 mokkáskanál naponta (3-10g), étkezés közben vagy után. Főzni, sütni, hőkezelni nem ajánlatos. Gyümölcsökkel, levekkel együtt a hatás fokozottabb, például gyümölcsös gabonareggelik mellett ajánlott a bevitele.

Írjon véleményt a termékről

Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!
    Rossz           Jó