Iratkozzon fel TÓTH GÁBOR hírlevelére!

Rólunk

„Made in Earth”

Munkánk és tevékenységünk célja az információadás, a szemléletformálás és termékfejlesztés, illetve a funkcionális-, a bio- és a reformélelmiszerek közreadása, elérhetővé tétele a közforgalomban.

Tevékenységünk több síkon zajlik. Részben fontos a fogyasztói oldal motiválása, és az ok-okozati összefüggések feltárása, akár helyi szinten (előadások, programok), akár az internetes közösségi oldalak és a média segítségével. Az információ sokakat hozzásegít ahhoz, hogy tudatos döntéseket hozhasson.

A másik oldal az ipari, kisüzemi, gyártói-fejlesztői oldal. Sajnos nem várhatjuk, hogy az élelmiszeripar főbb csapásirányai megváltoznak, így belevágunk a szakmai munkába, tudósokkal, szakemberekkel, dietetikusokkal, mesterszakáccsal kisüzemekkel és fejlesztő-laboratóriumokkal.


Szemléletmódunk és Hitvallásunk – Védelem és Felelősség – Protection and Responsibility

„Fejlesztünk és védünk” – HID – Health, Innovation, Development

Hiszünk abban, hogy létezik független tudományos kutatói munka, amely nem érdekek mentén halad. Hiszünk az ismeretterjesztés és tájékoztatás erejében. A hatékony és lényegre törő infomációközlés hatására az ember képes megreformálni életét, ha megérti, hogy ez saját érdeke, sőt rövidebb-hosszabb távon családja és a társadalom érdeke is. Egyszerűen alapszükségletünk az egészség. Ne feledjük a mondást: „Az egészség nem minden, de egészség nélkül minden: semmi.”

Hiszünk abban, hogy a betegségek legnagyobb része megelőzhető, de ehhez az egyén hathatós segítsége, akaratereje és a jó szokások rendszeres gyakorlása szükséges. Az egészség – ahogy az emberi személyiség is – nem egy nap vagy egy hét munkája. Hónapok-évek alatt alakulnak ki a jó életvezetési modellek, amelyek igazoltan segítenek a betegségmegelőzésben. A változáshoz szellemi-lelki erő szükséges. Ezen felül az egészségesen élő embert – jóllehet eleinte talán csodabogárnak nézik, és mosolyognak rajta – idővel mintának tekintik, ha látják átlag feletti erejét és állóképességét.

Hiszünk a fokozatos, ám folyamatos változás eredményességében. Az elmúlt évtizedek igazolták, hogy azok az étrendi modellek, amelyek meghagyják a régi szokásokat és a „mindent szabad, csak mértékkel” elvet képviselik, nem hoznak eredményt. Szükség lehet egy-egy élelmiszer vagy élelmiszer-csoport kiiktatására a javulás érdekében. Ne felejtsük el, hogy a világszéles ipari érdek a fogyasztás növelése, nem a megszorítások és a szelekció. Ha ár ellen is evezünk, mégis felfelé haladunk a „folyón”.

Hiszünk abban, hogy kiemelkedő minőségű és élettani hatású élelmiszerekre van szükség. Mivel rendelkezésre állnak azok a technikai eszközök, berendezések, szabadalmak és kutatási eredmények, amelyek vezérfonalul szolgálhatnak, így nincs más hátra, mint belevágni és nagy erővel előrehaladni a fejlesztői és gyártói tevékenységben. Itt az ideje, hogy megerősödjenek azok az új, korszerű egészségvédelmi irányok és élelmiszerfajták hazánkban is, amelyek eddig nem kaptak kellő teret. Új utakra van szükség, mégpedig mihamarabb.

Hiszünk az emberi szervezet önregeneráló, öngyógyító képességében. Testünk hihetetlen erőket képes mozgósítani a gyógyulás érdekében, és e belső mechanizmusokat speciális étrendi hatóanyagokkal és külső terápiákkal támogathatjuk. Ha egy időben többféle módszert is alkalmazunk, a jó eredmény nem marad el.

Hiszünk a rendszeres és tudatosan felépített testedzés kiemelkedő védő hatásában, így nemcsak a bevitel, hanem a kiválasztás és méregtelenítés is hatékonyabb. Hatékony testedzés nélkül a legjobb étrendi modell sem hozhat valódi áttörést az egészségünk terén. Természetesen mindenkinek más-más mozgásforma válik be, a gyógytornától a maratonfutásig, azonban egyben azonosak vagyunk: aktivitás nélkül testünk idővel megbetegszik.

Hiszünk abban, hogy az étrend és a testedzés mellett még számos életmódbeli tényező létezik, melyek egészségünket jobbra fordíthatják: a légzéstechnika, a pihenés minősége, a külső vízterápiák, a masszázs, a napfény és a lelki egyensúly.


Egyél felelősséggel!

Mindig van újrakezdés, soha sem késő változtatni, újragondolni.

Szintén ne felejtsük el, hogy ha megbetegszünk, senki nem fog elnézést kérni tőlünk: főként az ipari résztvevők nem, akik „junk food”-okat, egészségtelen élelmiszereket gyártanak. A felelősség a miénk, hiszen ők sohasem kényszerítettek bennünket hogy megvegyük a termékeiket. A felelősség mindig az egyéné.