Iratkozzon fel TÓTH GÁBOR hírlevelére!

Az E-számokról őszintén

Az E-számokról őszintén

Az E-számokról őszintén

Élelmiszereink árnyoldalai

  • Készlet információ:Készleten
  • 1 890 Ft

    945 Ft

Világunk sokatváltozott az elmúlt évtizedekben és ez az élelmiszeriparra is hatással volt. A termékkínálat bővülésével egy időben megjelentek a fogyasztóbefolyásoláskülönböző eszközei is. A hangzatos ideológiák mögött számtalan ellentmondásfeszül, és az egyre kiszolgáltatottabb vásárló csak alig ismeri, valójában mi is kerül az asztalára.

A táplálkozástudomány területén belül talán a legszövevényesebb kérdéskörtaz élelmiszer-adalékanyagok, más néven „E-számok” megjelenése jelentette. Valósés valótlan információk keverednek a tömegkommunikációban és csak kevesentudnak biztosat. Az egészségét megőrizni vágyó fogyasztó - félve az esetlegesártalmaktól - gyanakvással nézi a termékek címkéjét, mások felesleges „pánikkeltésnek” érzik a negatívumok „felfújását”. Egy azonban tény: az E-számok egyre inkább az általános érdeklődés fókuszpontjába kerültek.

Bizonyára sokan vagyunk, akik - kimondva vagy kimondatlanul – kérdésekkel és kételyekkel küzdünk az élelmiszeripari tevékenységet és az E-számokat illetően. Megismerhetjük-e valaha is a gyártási a? Megbízhatóak-e az E-számokkal kapcsolatos tudományoseredmények? Lehetnek-e egészségkárosító hatásai az adalékanyagoknak? Mit várhatunk a jövőben e téren? Többek között e kérdésekre keres választkiadványunk szemléletformáló jelleggel, ugyanakkor tudományosmegalapozottsággal, rámutatva a fő tendenciák irányára, és az egyedi jelenségekmozgatórugóira.

Írjon véleményt a termékről

Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!
    Rossz           Jó