Színes páros formula 250 g

Színes páros formula 250 g

Színes páros formula 250 g

Vörös- és kékszőlő fajták-, valamint homoktövisbogyók magőrleményének keveréke

  • Gyártó:Mix
  • Készlet információ:Készleten
  • 1 290 Ft

A termék préselt vörösszőlő-mag és homoktövismag őrleményének 1:1 arányú keveréke.

A gyártás során a bogyós termések magjainak hidegen sajtolás után visszamaradó szárazanyagát megőrlik, majd fényvédő tasakba töltik.

A vörös- és kékszőlő-fajták magjában lévő vegyületekkel ma már számos szakirodalom foglalkozik, különösen a bennük található ún. oligomer proantocianidinek (OPC) kapcsán. A vörösszőlő-mag antociánokat, valamint élelmi rostokat hordoz.

A homoktövist igen régóta különleges növényként tartják számon Európában és Ázsiában. Az elmúlt évtizedekben a modern tudomány e védett növényben lévő anyagokkal is egyre többet foglalkozott. A homoktövismag fitokemikáliákat, bioflavonoidokat, polifenolokat, valamint speciális ballasztanyagokat, rostokat hordoz.

Ismert, hogy a hidegen sajtolás során a magvakból arányaiban csak igen kevés értékes olajat lehet kinyerni, így a szárazanyagban még jelentős mennyiségű hasznos anyag marad vissza. Ezen felül a magban lévő olaj a hasznos tulajdonságoknak csak egy részét jelenti, hiszen a mag lisztjében számos egyéb komponens, vegyület és rostanyag megmarad.

A vörösszőlő-mag és a homoktövismag anyagai kiegészítik egymást.

Allergéninformáció: Szezámmagot felhasználó üzemben készült.

Ajánlott 2 x 1 mokkáskanál (10g) őrlemény-keverék fogyasztása reggel és este, nyersen, pépes ételbe, főzelékbe, kásafélékbe vagy turmixba, folyadékba keverve. Rostos jellegénél fogva nem oldódik vízben, ez hatását nem befolyásolja. Főzni-sütni nem ajánlatos.

Írjon véleményt a termékről

Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!
    Rossz           Jó