Homoktövismag őrlemény 250 g

Homoktövismag őrlemény 250 g

Homoktövismag őrlemény 250 g

Homoktövisbogyók szárított magjának rostos őrleménye

  • Készlet információ:Készleten
  • 1 350 Ft

 TÁPÉRTÉKTÁBLÁZAT


Átlagos tápérték 100 g termékben100 g1 adag (10 g)NRV% / adag
Energia kJ / kcal792/19079/191,0%
Zsír g40,40,6%
- amelyből telített zsírsavak g0,4<0,10,0%
Szénhidrát g50,50,2%
- amelyből cukrok g30,30,3%
Élelmi rost g20,82,18,4%
Fehérje g23,62,44,8%
Só g0,05<0,010,00%


Hazai homoktövis fajták friss magjából speciális őrlőberendezéssel, kíméletes módon előállított, apró szemcsés natúr őrlemény.A magőrlemény kis mértékben (kb. 10-15%-ban) a bogyó húsának anyagait is hordozza, amely további előnyöket ad hozzá a magliszt hatásaihoz (növényi színanyagok, C-vitamin, vas). A mag lisztjében számos „fiatalító” komponens, polifenol, antibakteriális és gyulladásgátló vegyület, nyomelem és rostanyag megmarad, amelyek együttesen felszívódva igen előnyös védő hatásokat eredményezhetnek a szervezetben. 


A homoktövist igen régóta védő hatású növényként tartják számon Európában és Ázsiában. Az elmúlt évtizedekben a modern tudomány kutatásai is igazolták e hazánkban is védett növény termésének egészségvédő, regeneráló hatásait. A homoktövisben A-, B1-, B2-, B6-, B8-, B9-, K-, A- és E-vitamin található, nyomelemek és számos fitoaktív vegyület kíséretében. Általánosan hámsejt- és érfal erősítőként, antibakteriális és gyulladásgátló hatású növényként tartják számon, ezen felül kiemelik gyomor-  és bélnyálkahártya védő, rákellenes, keringési rendszert védő, májregeneráló hatásait, valamint a látás javításában játszott szerepét is. A nyomelemek közül a vas, a réz, a cink és mangántartalom emelhető ki, bár valószínűleg a héjban, a húsban és magban együttvéve igen komoly szinergencia (egymás hatását erősítő anyagok) jelenik meg. Természetesen e hatások a bogyó fajtájától, a termesztés körülményeitől és a vegyületek mennyiségétől függnek.

                        

A homoktövismag önmagában is mintegy „sűrítve”, koncentráltan tartalmazza a civilizációs betegségek megelőzéséhez szükséges értékes anyagokatElsősorban a magban lévő esszenciális zsírsavak, omega-3 zsírsavak jelentőségét emelik ki, a mag hasznossága azonban ennél jóval túlmutat. Immunerősítő fitokemikáliák, polifenolok, flavonoid-jellegű anyagok, ásványi anyagok és nyomelemek, valamint speciális ballasztanyagok, rostok tárházát hordozza a homoktövis magja, amelynek előnyeit mind a mai napig kutatják. Kiemelkedő a mag A- és E-vitamin tartalma is, amelyek erősítik antioxidáns jellegét.

 

A homoktövismag-alapú készítmények támogatják a sejtek regenerációját, az antioxidáns mechanizmusok hatékonyabbá tételét, a vírusok, baktériumok és gombák elleni védekezést, a tápcsatorna védelmét, az erek rugalmasságának növekedését és a hajszálerek falának erősödését, a szem ereinek védelmét és az immunműködést. Általánosan a tápcsatornát és a keringési rendszert érintő kórképek, valamint az oxidatív folyamatok elleni védekezést, az immunrendszeri támogatást szolgálja. (A homoktövismaggal kapcsolatos kutatások a jelenben is folynak.) A termék előnyös hatásait ma már számos fogyasztó tapasztalat igazolja. 

 

Adalékanyagokat nem tartalmaz.

Felhasználási javaslat:étkezés közben fogyasszuk, naponta 1-3 teáskanállal (5-15g). Az előnyös hatások további javítása érdekében ajánljuk a blnce vörösszőlőmag-őrleménnyel 1:1 arányban keverve fogyasztani, hiszen e két őrlemény egymás hatásait erősítheti. 

 

Az irodalmakban jelzett hatások az adott bogyós gyümölcs fajtájától és a vegyületek minőségétől, koncentrációjától függnek.

Írjon véleményt a termékről

Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!
    Rossz           Jó