Fókusz formula 250 g

Fókusz formula 250 g

Fókusz formula 250 g

Színes bogyós gyümölcsök héját, gyümölcshúsát és magját tartalmazó őrleménykeverék

  • Gyártó:Mix
  • Készlet információ:Készleten
  • 1 350 Ft

TÁPÉRTÉKTÁBLÁZAT


Átlagos tápérték 100 g termékben100 g1 adag (10 g)NRV% / adag
Energia kJ / kcal1022/249102/251,3%
Zsír g8,00,81,1%
- amelyből telített zsírsavak g1,10,10,5%
Szénhidrát g4,00,40,2%
- amelyből cukrok g2,00,20,2%
Élelmi rost g52,05,220,8%
Fehérje g13,01,32,6%
Só g0,03<0,010,00%


A szem védelme igen fontos korunkban, mind a szembetegségek szaporodása és a mesterséges fények, sugárzások (monitor, stb) miatt. Különösen az éleslátásért felelős, a retina középső területén lévő sárgafolt(makula) károsodásának elkerülése fontos.A szemben finom hajszálerek futnak, amelyek állapotát bizonyos étrendi tényezők befolyásolhatják. A retinában gyakran a szabad gyökök okozhatnak károkat. Ezek lekötése karotinoid, rezveratrol, antocián, proantocianidin, lutein, zeaxantin, likopin színanyagokat tartalmazó termékekkel lehetséges, amelyek egyben védik a szemet a nap káros ibolyántúli sugarai ellen is, emellett a hajszálérhálózat épségét támogatják, a szabad gyököket lekötik.

 

A Fókusz formula olyan, szakirodalmi adatok alapján összeállított színes, rostos őrlemény keverék, amely a különböző, önmagukban is hatékony növényi őrlemények: a pirosszőlőmag- és héj, a ribiszke-, a szeder-, a homoktövishús és homoktövismag-őrlemény hatását egyesítiA keverék összeállításának célja a hajszálerek védelme, kiemelten a szemben. 

            

A vörösszőlőmagban lévő speciális vegyületekhatékonyan semlegesítik a szabad hidroxil-gyököket, serkentik, fenntartják és helyreállítják a jó vérkeringést, mérhetően erősítik a véredények falát, javítják a hajszálér-kapillárisok szilárdságát az agyban, a szemben és az ízületekben. Különleges anyagaik (ún.OPC-k) csökkenthetik a gyakori véraláfutás-képződést, a visszértágulatok és aranyerek kialakulását. Segítenek olyan látászavarok kezelésében is, mint a sárgafolt-elfajulás vagy a cukorbetegség miatt előálló retinabántalmak. Számítógép képernyője előtt gyakrabban ülőknél csökkenti a szemgyulladás esélyét, növeli a szem alkalmazkodó- és látóképességét.

            

A pirosribizli és szederC-vitaminban rendkívül gazdag gyümölcsök, ezen kívül jelentős mennyiségben tartalmaznak karotinoidokat, B-vitaminokat, K-vitamint, flavonoidokat, antocianidokat, polifenolokat és E-vitamint. Ismert e bogyós gyümölcsöknek antioxidáns, gyökfogó hatása. Részt vesznek a detoxikációs folyamatokban, a savtalanításban. Javítják a látást, karbantartják a szem ereit, számítógépes munkakört folytatóknál csökkentik a szem kifáradását. 

 

A homoktövis „titka”, a leírások szerint, a benne lévő, legalább 190 biológiailag aktív anyag szinergenciája, vagyis egymást erősítő hatása. Jelentősebb mennyiségben megtalálhatók a bogyókban (húsában) a karotinoidok, az A-vitamin előanyagai. Ezeken felül a B-vitamincsalád tagjai is jelen vannak a termésben: a B1-, B2-, B6-, B8- és B9-vitamin. A friss termés C-vitamin tartalma kimagasló, emellett K-, E-, F- és P-vitamint (rutint), vasat és nyomelemeket is tartalmaz.. Magas vitamintartalma révén általános roboráló, fiatalító hatású. Sokan használják fogyókúrákhoz és méregtelenítő kúrákhoz. Magas antioxidáns tartalma gátolja a daganatos sejtek képződését, az immunerősítés és a vírusos fertőzések elleni védelem egyik legfőbb eszköze. Hasznos cukorbetegek számára is, színanyagtartalma miatt. Rendszeresen fogyasztva véd a napfény UV sugaraitól, különösen a szem védelmében vesz részt, nagy szerepet kap a látás javításában és az agyi hajszálér-keringés javításában is.A fizikai és szellemi frissesség növelésének egyik eszköze. Általános hámsejt- és érfal erősítő, antibakteriális és gyulladásgátló hatású, gyomor - és bélnyálkahártya védő, rákellenes, keringési rendszert védő, májregeneráló hatású. 

                        

Az irodalmakban jelzett hatások az adott bogyós gyümölcs fajtájától és a vegyületek koncentrációjától függnek. Természetesen a készítmény nem „csodaszer”, tehát a normál, tudatosan összeállított, vitaminokat, ásványi anyagokat és flavonoidokat tartalmazó étrend részeként alkalmazzuk.

Felhasználási javaslat: 1-3 teáskanál (3-10 g), étkezés közben, vagy utána (kevés folyadékkal). 

Írjon véleményt a termékről

Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!
    Rossz           Jó