D-Mix sütőkeverék 1 kg

D-Mix sütőkeverék 1 kg

D-Mix sütőkeverék 1 kg

Csökkentett szénhidrát tartalmú kenyér készítéséhez

  • Gyártó:Mix
  • Készlet információ:Készleten
  • 1 390 Ft

D-Mix sütőkeverék: szénhidrátcsökkentett lisztkeverék (otthoni sütéshez):

(30%.kal csökkentett szénhidráttartalommal a normál búzaliszthez képest)

Összetevők: búzaliszt (BL-55), vitális búzagluténliszt, teljes őrlésű rozsbúza liszt, guarmagliszt (guar gumi), étkezési só, tejsavas keverék (búzaliszt, étkezési sav: tejsav), aszkorbinsav.

Átlagos tápérték 100 g termékben 100 g sütőkeverékben 100 g kész kenyérben
Energia kJ / kcal 1376/325 1028/243
Zsír g 0,7 0,5
- amelyből telített zsírsavak g 0,3 0,2
Szénhidrát g 48 37
- amelyből cukrok g 3,4 2
Fehérje g 28 20
g 1,7 1
Élelmi rost g 7,2 5



A szegedi Gabonakutató NP Kft. és a Diabet Trade Kft. élelmiszermérnökeinek közös fejlesztése. A termékcsalád tagjai kizárólag természetes anyagokból készültek, ízletesek, folyamatosan jó étvággyal fogyaszthatók. A termék 30%-kal csökkentett szénhidráttartalommal rendelkezik a normál tojás nélküli száraztésztákhoz képest.   Emellett hatásmechanizmusukban eltérnek a hasonló termékektől: elkészítéséhez egy indiai növény magját használják, amely az élelmiszeriparban ismert, a sütőiparban viszont korábban még nem alkalmazták. A magból készült őrlemény főösszetevője egy hosszú molekulájú poliszacharid, amely önmagában emészthetetlen, és nagy vízmegkötő képességű. A késztermék magasabb víztartalommal rendelkezik, hosszan tartó telítettség-érzetet ad, speciális poliszacharid (rost) tartalma miatt az étel felszívódása lassabb, vércukorszintet kevésbé terheli. Klinikai vizsgálatok alapján D-MIX pékáruinkból ugyanannyi szénhidrát elfogyasztása esetén (két normál zsemle helyett három diabetikus zsemle) az étkezés után 1 órával mért vércukorszint növekedés különbség 35 %-kal alacsonyabb, mint a szokásos termékek megengedett mennyiségének elfogyasztásakor. A szervezet vércukor terhelése 180 perc alatt, átlagosan, 40 %-kal alacsonyabb.

Szakmai elismerés: Innovációs Díj 2005.

Sütés leírás sütõgéphez: 

Oldjunk fel 8 g élesztõt kevés langyos vízben, egészítsük ki fél literre és öntsük be a sütõgép sütõformájába. Tegyünk hozzá egy evõkanál étolajat, indítsuk el a programot és a keverõlapát / ok / beindulása után öntsünk bele 500g D-MIX sütőkeveréket. A gép tetejét csukjuk le. A dagasztási program befejezése után nyissuk fel a tetõt és igazítsuk középre a tésztát. A kelesztés befejezésekor vízbe mártott villával szurkáljuk meg a kenyér tetejét 3-4-szer, majd vízzel kenjük le a kenyér tetejét (ecsettel, kenõtollal), ezen túl nem célszerû felnyitni a tetõt a további munkafolyamatok alatt. A sütés és melegen tartást követõen, hõálló kesztyûvel vegyük ki a gép sütõformáját és borítsuk ki a kenyeret. Fém vagy farácson hagyjuk hûlni.

Beállítási adatok:

Dagasztás 30 perc, kelesztés 1 óra 30 perc, sütés 1 óra, melegen tartás 1 óra. A fenti idõpontok betartása estén egyenletesen sült, megfelelõ héjú kenyeret kapunk.

Írjon véleményt a termékről

Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!
    Rossz           Jó