Kosár

A kosár üres

Vásárlás folytatása

Így teljesítettem a 30 napos kihívást! - Bio Gabi is túl van a Beach Body programon

Szerző:Tóth Gábor

Több, mint nagyszabású program


A Blnce csapattal ismét megalkottunk egy nagyszabású programot, ez lett a idei nyári Beach Body. Stílszerűen az alakformálás (izom-zsír arány javítás) volt az egyik cél, de ennél magasabbra tettük a mércét magunknak: akár életmódszerűen is folytatható, továbbvihető kurzust gondoltunk megvalósítani, nemcsak egy néhány hetes programot.
Természetesen magam is részt vettem benne, hiszen miért is ne próbálná ki az ember önmagán is azt a modellt, aminek megalkotásában részt vett. Így hát a 30 napos, azaz a leghosszabb „turnust” választottam, ha már lúd, legyen kövér…, vagyis inkább soványabb.

Mivel már évek óta használjuk – a csapattal együtt – a termékeket, némi előnyben voltam, hiszen tudtam, nagyjából mire számíthatok, ennek ellenére minden kúra más és fontosak az aktuális tapasztalatok.

BioGabi

Az első 10 nap

Az első 10 napban egyedül almát és bogyós gyümölcsöket vásároltam a termékek mellé (és természetesen növényi tejet), mert a crunchy-khoz nekem hiányzott a ténylegesen fogható, nyers gyümölcs reggel. Az almás csicsókakrém nagyon bevált reggeli előtt (a natúrt is szoktam használni), és érezhetően segít fenntartani a jóllakottságérzést (az almapektin és a csicsókainulin itt együtt hat).
A Slim Flash termékek napi mennyiségét két részre osztottam, természetesen a nagyobb részt meghagyva estére. A kisebbik részt a reggelihez adtam (10-15 g). A Multi Rost Mixet és az almás csicsókasűrítményt szintén napi 2 alkalommal alkalmaztam, 1-1 teáskanállal mennyiségben. A rost mix jelentős vizet tud felvenni így ilyenkor még tettem a shake-hez kevés vizet.
A vízbevitelt és a sporttevékenységeket emeltem a 30 nap alatt (elfoglaltságaimhoz mérten, heti 3-5 edzés: futás, fallabda, edzőterem felváltva, hétvégén rendszeresen egy néhány órás túra a hegyekben). Az éhségérzet nem jelent meg, kivéve délutánonként, ilyenkor egy protein drinket fogyasztottam, de az áfonyás italpor is segített.


Aki a 10 nap első felét jól átvészeli, az már később is könnyebben fogja venni az akadályokat, így volt ez velem is. Mindig a kezdetnél kell „fejben ott lenni”, és átlendülve a holtpontokon, folytatni és kitartani, később pedig nagyon meghálálja a test ezt a fajta igyekezetet.

Okos élet csicsóka

10 nap után...


A 10 nap után már beiktattam egy tartalmas levest (tészta nélkül) vagy párolt zöldséget, kevés tofuval, grillezett gombával, ebédre. Előfordult, hogy zöldborsót, babot, lencsét vagy csicseriborsót pároltam és nyers zöldségfélékkel társítottam fűszerezés mellett. Egyik kedvencem a zakuszka, amit időnként óvatosan kápiapaprika szeletekre kentem, fűszeres uborkakarikákkal és olívabogyóval tálalva. Máskor kovászos uborkát, savanyított káposztát ettem a párolt zöldségek mellé. Természetesen az ebédek után az Immunshake is következett (esetenként elég volt 20 gramm is, 30 helyett), ezért nem volt szükség „nagy” étkezésekre délben sem.

 

tofu saláta

Sport és „titkos” kísérleti napok

A sporttevékenységek után 20 gramm proteinből növényi tejjel kevertem turmixot, este pedig a jól bevált Slim Flash következett (nekem elegendő volt 30-40 g is, szintén növényi tejhez.) A turmixok elfogyasztására 30-35 perc időt szántam, lassan fogyasztottam el, majd 45 perc múlva vizet ittam, így érezhetően jobban laktattak. Amikor valami rághatóra vágytam a „pépes” italok mellé, vékony sárgarépa- vagy uborkahasábokat rágcsáltam a shake mellé.


Volt 3 kísérleti napom (de ez titok:), amikor reggel megittam 50 g Slim Flasht, amelybe Multi Rost Mix-et is tettem (1 tk), az elfogyasztásra szántam 40 percet. Kíváncsi voltam, meddig tart „in general” a hatása (megemelt napi vízbevitel mellett), és minden esetben csak délután 15-17 óra között jelentkezett először az éhségérzet, enyhébb formában.

Bár nyilván elfogult vagyok a fejlesztéseink iránt, az éhségérzetet nem lehet „becsapni”, az jön, amikor a vércukorszint leesik, de itt érezhető volt a GABA – fermentált rost – fehérje - szabályozók (vitaminok, nyomelemek) négyes jó hatása.

Bio Gabi

Az éhségérzet és vércukorszint alakulása



A Blnce programokban nagy hangsúlyt helyezünk az éhségérzetet természetes módon enyhítő molekulákra (GABA, inulin), anyagokra (speciális fermentált rizskorpa, cukorréparost, almamagház-őrlemény, gyógygombák), szokásokra (lassú étkezés, alapos rágás, rendszerszemlélet), valamint a megfelelő vércukorszintre. Ilyenkor nagyon jól vizsgáztathatók ezek a modellek és számomra hozták is az elvárásokat, sőt azok felett teljesítettek. Lényegében teljesen megszűnik az éhségérzet „uralma” és átadja a helyét a tudatos étkezésnek, a vércukorszint egyensúlyban marad napközben.



További tapasztalatok és a program folytatása

A teljesítőképességem minimum megmaradt a 30 nap alatt, de inkább emelkedett, az éjjeli alvást is pihentetőbbnek éreztem és a 30 nap végén mintegy 5 kilogrammal mutatott kevesebbet a mérleg. Emellett az eltelt mintegy négy hét alatt a szervezetem megszokta ezt az étkezési modellt, berendezkedett rá, így folytathatónak tartom, otthoni ételkészítéssel kiegészítve, de továbbra sem érzem szükségesnek, hogy sokat legyek a konyhában.

Bizonyos értelemben életvitelszerű modellre lehet a programot váltani, azaz folyamatosan megtartani a reggelizőpelyheket, a proteineket és az esti Slim Flasht, emellett beiktathatók időlegesen bármikor az italporok vagy az Immunshake, igény szerint. A csicsókatermékek is megtarthatók rendszerességgel.


Megvalósítható a program egy „light-osabb” folytatása is, azaz energiaszegény otthoni étkezés (reggeli, ebéd) mellett a vacsorára a Slim Flash helyettesítő ital stabil pont marad, illetve – vegyes étrenden lévők esetén - húsmentes vagy akár vegán napokat is beiktathatunk heti legalább egy nap.

Összegzés


Összességében igen jó tapasztalataim voltak, és az otthoni ételkészítés segítette, hogy ne váljon egyhangúvá a program. Az elmúlt évek számos hasonló fogyasztói tapasztalatát figyelembe véve, a BLNCE termékek és a Beach Body program hozták és hozzák a szakmai várakozásainkat, és ajánljuk továbbra is mindenkinek egészen augusztus 31-ig, akinek a súlybeállítás, a vércukor- és inzulinszint egyensúlya és az általános jó közérzet fontos. Ahogy olvasgattam a Beach Body programban részt vevők jó tapasztalatait, hasonló, szemmel látható eredményekről számoltak be sokan, ami nagy öröm.


Hasznos lehetne a program után megnézni, hogy mindösszesen hány kilogramm ugrott le a résztvevőkről a Beach Body ideje alatt, és ezt számszerűsítve, ilyen értelemben is értékelhető lenne a szakmai modell.


Gábor