Kosár

A kosár üres

Vásárlás folytatása

A SPORTOLÓ SZERVEZETE NEM HAZUDIK! - BESZÉLGETÉS A BLNCE NAGYKÖVETEIVEL

Az élsportoló a maximális erő és teljesítmény elérésére törekszik, ezért nagyon nem mindegy, hogy mivel táplálkozik. A sportoló szervezete őszinte, mindig jelzi, hogy mi segít neki és mi kevésbé. Nem engedheti meg a test ilyenkor, hogy "hazudjon önmagának", mert ezzel elesne a kiemelkedő eredménytől. Ebből adódóan úgy gondoltuk néhány évvel ezelőtt, hogy bedobjuk fejlesztéseinket a magyar élsportba, mutassák meg növényi szuperélelmiszereink feketén-fehéren, hogy mire képesek. Megmutatták.

A BLNCE innovációk, fehérjék már bizonyítottak olimpiákon, világbajnokságokon, az élsport több területén.

Cikkünkben Karakas Hedvig Európa-bajnok, világbajnoki bronzérmes és a 2020. év női sportolója cím birtokosa, és Tóth Krisztián olimpiai bronzérmes cselgáncsozókkal beszélgettünk fehérjepótlásról, erőnlétről, eredményekről, és hogy mit ad nekik nap mint nap a BLNCE növényi Protein formula.

 

"A JÓ MINŐSÉGŰ ÉLELMISZER ÉS A GYORS REGENERÁCIÓ MINDENNEK AZ ALAPJA" - HÉDI

Az Év női sportolója 2020-ban a cselgáncs Európa-bajnok, a Blnce egyik nagykövete, Karakas Hedvig lett, a tornász Kovács Zsófia és az úszó Kapás Boglárka előtt. Hatalmas büszkeség ez a brandnek is, mivel mi is úgy érezzük, hogy Hédi rendkívül hiteles sportember, egy igazi küzdő alkat, maximálisan megérdemelte az elismerést.

Azt a kérdést boncolgattuk vele, hogy mit gondol az úgynevezett "fehérjepótlásról", és hogy miért éppen a BLNCE proteinje mellett tette le a voksát.

Blnce:

Még mindig vannak úgynevezett "fehérje-szkeptikusok", akik szerint a jól megválasztott táplálékokból bevihető az akár élsporthoz is a megfelelő mennyiségű fehérje. Te ezt hogyan látod, és mit tanácsolsz a kétkedőknek, akik hobbi szinten sportolnak?

Hédi:

Valóban nagyon fontos a jó minőségű élelmiszer, mondhatjuk, hogy mindennek az alapja, viszont úgy gondolom, hogy sport mellett elengedhetetlen a táplálékkiegészítők formájában való fehérje kiegészítés, így a kettő egymásra építve lesz eredményes.

10 éves korom óta sportolok, 22 évesen kezdtem el fogyasztani a protein termékeket, elsőként tejsavóval kezdtem, majd nagyjából 3-4 éve találtam rá a növényi alternatívákra, nevezetesen a Blnce fejlesztéseire, azóta már csak ezeket fogyasztom.

Különösen nagy hasznát veszem, ha úton vagyok, és nehezen, vagy egyáltalán nem tudom kivitelezni, hogy az adott napi étel tökéletesen tartalmazza a számomra szükséges makrókat és tápanyagokat, így egyfajta kényelmi funkcióval is bír, de annál sokkal több.

Fontosnak érzem megjegyezni, hogy a közhiedelemmel ellentétben a koncentrált proteinek nem csak az izomépítést segítik, hanem a regenerációban is igen komoly és pótolhatatlan szerepük van, mivel általuk sokkal gyorsabb a folyamat.

Blnce:

Ez tényleg egy kulcs információ, valóban sokan nem is gondolnak erre, szuper, hogy felhívtad rá a figyelmet! Említetted, hogy tejsavófehérjével kezdted, aztán váltottál növényi irányba. Mi volt ennek az oka? Tudatos döntés volt, vagy csak ki akartál próbálni valami újat? Illetve mit tapasztalsz, amióta növényi fehérjét fogyasztasz?

Hédi:

Igen, mindenképpen tudatos döntés volt, mivel a tejsavófehérje sajnos nekem puffadást, diszkomfort érzetet okozott, amit a növényi fehérje fogyasztás mellett már egyáltalán nem érzek. Időközben a tejet már teljesen el is hagytam, tejtermékeket - elsősorban csak sajtokat - még elvétve fogyasztok, de az olimpia előtt másfél évvel egyáltalán nem ettem. A kávét is már kizárólag növényi tejekkel fogyasztom. Egyébként 8 hónapig kipróbáltam a teljes értékű növényi étrendet is, nem mondom, hogy rosszul éreztem magam tőle, sőt, kifejezetten jó hatással volt a teljesítményemre. A összeállítás és a kivitelezés, ami több energiát és odafigyelést igényel, de időszakosan még most is tartok kifejezetten "növényi" napokat a "halas" vagy "belsőséges" napok mellett, és nagyon szeretem.

Ami pedig kifejezetten még a Blnce mellett szól - azon felül, hogy növényi -, az a tisztaság és a minőség, a káros adalékanyagoktól való mentesség. Bátran ajánlom őket, nem okoz emésztési gondokat, és érezhetően jót tesz a közérzetnek a fogyasztásuk. Ez számomra a sporttól függetlenül is kiemelten fontos!

Blnce:

Igen, ez a hétköznapi ember számára is fontos szempontnak kéne lennie. Mi a Blnce-nél büszkék vagyunk az összetevőinkre, mivel tudjuk, hogy egyre nehezebb valóban jó minőségű élelmiszereket elkészíteni, holott ez az egyik kulcs az egészséghez. Ha már ez így szóba került, az ízesített Blnce Proteinen felül van-e még olyan termék, amit szívesen fogyasztasz?

Hédi:

Igen, a granolák! Ők nagy kedvenceim, és tényleg nagyon finomra sikerültek, talán túl finomra is! (nevet) Kóstoljátok meg kókuszkrémmel, úgy fenséges!

Egy időben a Slim Flasht is fogyasztottam, vacsorák helyett. Mára már ritkábban, mert új súlycsoportba kerültem, így már nem olyan szigorú a diétám, de mindenképpen ajánlom annak, aki fogyni és/vagy súlyt megtartani szeretne.

 

“HA AZT NÉZZÜK, HOGY MINŐSÉGI TÁPANYAGOKAT VIGYÜNK BE - AKKOR A BLNCE A LEGJOBB!” - KRISZTIÁN

Tóth Krisztián 6 éves kora óta judózik, 15 évesen már ifjúsági ezüstérmes világbajnok lett, majd 2011-ben a junior Európa-bajnokságon lett harmadik. Az U23-as Európa-bajnokságon a dobogó legmagasabb fokára állhatott. A junior világbajnokságon ötödik helyezést ért el. 2012-ben az U23-as kontinens bajnokságon harmadik helyezést ért el, és ezt számos előkelő helyezés és eredmény követte. A 2021-ben Tokióban rendezett olimpiai játékokon 90 kg-os súlycsoportban bronzérmet szerzett, megszerezve Magyarország 500. érmét a nyári olimpiákon.

Aki még nem látta Krisztián olimpiai diadalmenetét, feltétlenül pótolja be!

Krisztiánt is arról kérdeztük, hogy mennyire tartja szükségesnek a fehérje pótlását protein készítményekből, illetve, hogy milyen szempontok szerint választ terméket.

Krisztián:

Köztudott, hogy a mai világban az élelmiszer minősége sajnos már nem megfelelő, az élsportolók pedig ugye több energiát használnak fel, és kiemelten fontos a regeneráció, így nem is kérdés, hogy szükségesek a koncentrált és jó minőségű fehérje termékek.

Nálam kiemelt szempont, hogy minél kevesebb kemikáliát vigyek a szervezetembe, így az egyik fő érvem a Blnce mellett, hogy semmilyen hozzáadott felesleges vagy káros adalékanyag, illetve szintetikus dolog nincs bennük. Nekem ez fő aspektus egy termék kiválasztása esetén.

Elsőre kicsit furcsának tűnhet, amit most mondok, de én hajlandó vagyok az íz hátrányára a minőséget előnyben részesíteni. Ez nem azt jelenti, hogy nem finomak a Blnce termékei, hanem, hogy sok hasonló termékkel ellentétben kellemesen natúr, nem émelyítően édesek - talán ez is az oka, hogy 4-5 év alatt még nem sikerült megunnom. Az elején meg is lepett, hogy nem volt telenyomva ízfokozókkal, de hamar hozzászoktam. Ha azt nézzük, hogy minőségi tápanyagokat vigyünk be, akkor a blnce a legjobb, ez a fő érvem mellette, nem ismerek másik olyan brandet, ami versenyképes lenne a blnce mellett.

Blnce:

Nagyon fontosak és hasznosak az ilyen autentikus visszajelzések, örülünk, a jó tapasztalataidnak. Gondolom van viszonyítási alapod, feltehetően például tejsavófehérjével.

Krisztián:

Próbálkoztam már több féle állati eredetű fehérjével, a tejsavót kifejezetten nem tolerálom, kimutatott érzékenység miatt, és az emészthetőség szempontjából is a Blnce bizonyult a legjobbnak. Az emésztésemet nagyon megkönnyíti, míg más termékek teltség érzetet adtak, amiktől érezhetően nehezebben tudtam mozogni jó darabig az elfogyasztásuk után. Továbbá a teljesítményem egyértelműen növekedett. Jó a közérzetem, jó a teljesítményem, nem vagyok éhes, jó a testsúlyom. Nem is fogyasztok mást, amióta a Blnce termékeit használom.

Azt viszont fontosnak tartom hangsúlyozni, hogy mindez úgy tud tökéletesen működni, ha megfelelő és minőségi, tiszta étkezéssel párosul, csak így tudják a táplálék kiegészítők megfelelően tenni a dolgukat.

Blnce:

Ez pontosan így van, eszünkbe se jusson junk foodon élni még a Blnce termékek mellett sem! Krisztián, te milyen étrendet, diétát követsz, és hogy állsz a teljes értékű növényi étrenddel?

Krisztián:

Nem fogyasztok tejet és tejtermékeket. A korszerű szakmai ajánlások és a józan ész is ellentmond annak, hogy felnőtt emberként tejet igyunk. Egyre többen allergiásak, érzékenyek, mikogyulladásokat okozhat a tej a szervezetben. A minőségi alapanyag nagyon fontos, bio élelmiszerek, vegyszermentesen. A húst szeretem és igénylem, egyszerűen mert finom. (nevet) Szoktam 100% növényi napokat, időszakokat is beiktatni, amik jó hatással vannak a teljesítményemre, könnyebbnek érzem magam, így tehermentesítem a szervezetem.

Mi sportolók mindig azokat a dolgokat keressük, ahol energiát tudunk megtakarítani, leghatékonyabban regenerálódni, megkönnyíteni az emésztésünket, de szeretek finomakat és jókat enni, az egyensúly megtartása a fontos.