Iratkozzon fel TÓTH GÁBOR hírlevelére!

Kézben tartott idő

Kézben tartott idő

Kézben tartott idő

  • Készlet információ:Készleten
  • 1 690 Ft

    1 430 Ft

A legtöbb ember nyugtalan. Az idő szorításában éli rohanó hétköznapjait, miközben tanul, dolgozik, házat épít, hiteleket törleszt és gyermekeket nevel. A felvállalt terhek azonban idővel meghaladják erejét, és felmorzsolják fizikai és lelki tartalékait. Feladatai egymásra tornyosulnak, restanciája egyre nő, jóhiszeműen tett ígéreteit nem tudja teljesíteni, és állandósuló belső feszültségei egyre jobban kimerítik idegrendszerét.

Ennek fő oka a helytelen életidő- és életerő-gazdálkodás. Józan önértékeléssel, az életidő és életerő helyes beosztásával megtehetjük a lelki nyugalom felé vezető első lépéseket. Ehhez szeretnénk segítséget nyújtani számos konkrét tanáccsal, a kérdés elméleti és gyakorlati oldalait egyaránt vizsgálva.

Miről szól tehát e könyv? Az időbeosztás zsákutcáiról, a gyorséttermek „kivetett hálóiról”, az időzavar okozta stressz hatásairól, az ember „három arcáról”, az idő „rablóiról”, az elhullatott időmorzsákról, a bőbeszédűségről, a munkacsapdáról és az eredményes csoportmunka feltételeiről. Emellett szó esik a lelki és fizikai megfáradás okairól, a felesleges- és veszteségidők mibenlétéről, az idő- és munkatervről, az önfényképezésről, valamint az idő etikai vonatkozásairól. Egyszóval e kiadvány rohanó világunk „stresszes” emberéről, azaz rólunk szól.

A Tudomány és Életmód könyvsorozat e kötete elsősorban nem menedzsereknek és igazgatóknak, hanem minden időzavarral küzdő embernek íródott, beleértve a fiatal családanyát, a munkáját megszállottan végző családfőt, és az unokái jólétéért élő nyugdíjast is. Ugyanis nincs kivétel: az életidő- és életerő-gazdálkodás mindenkit közvetlenül érint. Ez a tény magyarázza, miért került bele e létfontosságú témakör az életmód-témájú kiadványok sorába.

A könyvet Dr Csiszár Miklós, a Péterffi Sándor u-i Kórház „elfoglalt” sebészorvosa lektorálta és véleményezte.

Írjon véleményt a termékről

Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!
    Rossz           Jó