Iratkozzon fel TÓTH GÁBOR hírlevelére!

Génháború

Génháború

Génháború

A genetikailag módosított élelmoiszerek kockázatai

  • Készlet információ:Készleten
  • 1 450 Ft

    1 230 Ft

A genetikai módosítással kapcsolatban egyre több kétely merül fel orvosban, közgazdászban, természetvédőben, gazdálkodóban és fogyasztóban egyaránt. Nem is alaptalanul, hiszen a korábban riogatásnak tartott borúlátó vélekedések igazolódni látszanak a jelenben, és árnyékot vetnek a jövőre. A géntechnológián belül a legkritikusabb területet a genetikailag módosított élelmiszerek jelentik. Egyes orvosok és biológusok humán-egészségügyi és ökológiai katasztrófától tartanak, míg a politikusok és a közgazdászok egy része a társadalmi egyenlőtlenségek fokozódását, a hatalom és tőke még teljesebb koncentrálódását jósolja a "GM" élelmiszerek elterjedésével párhuzamosan. Valósak-e az aggodalmak? Erre keresnek választ könyvünk első fejezetei.

A géntechnológia témakörének igen érdekes és tanulságos gazdaságpolitikai vonatkozásai is vannak. A hatalmi harcok, érdekellentétek, diplomáciai ügyeskedések és tudományos köntösbe bújtatott vonzó ideológiák ezt a területet sem kerülhették el.

De óvatosságra intik-e az Európai Unió szakembereit a vészjósló híradások, vagy az öreg kontinens követi az Újvilágot? Miért kell foglalkozni a génmódosítással Magyarországon és a pannon régióban? Jelen vannak-e hazánkban a génmódosított élelmiszerek, és mi várható a jövőben? Ezek a témakörök is kötetünk fókuszába kerültek.

A "génháború" kimenetelét nem a hatalom vagy a pénz, hanem a fogyasztó döntheti el. De érdekli-e egyáltalán a hétköznapi embert a génmódosítás? Él-e a szabad termékválasztás lehetőségével a vásárló, vagy továbbra is szokásszerűen teszi kosarába az élelmiszereket? Egészségünket és környezetünket meghatározó kérdések lehetnek ezek a közeljövőben, s ez magyarázza, miért is íródott e könyv.

Írjon véleményt a termékről

Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!
    Rossz           Jó