Iratkozzon fel TÓTH GÁBOR hírlevelére!

G3-T gyógygomba

G3-T gyógygomba

G3-T gyógygomba

szárított gyógygomba keverék shiitake, pecsétviasz és tinta gombákból, 90 db kapszula

  • Készlet információ:Készleten
  • 7 990 Ft

Shiitake, pecsétviasz és tinta gomba egyedileg összeállított keveréke, magyar termesztésből. 
A gyógygombákatlegalább kétezer éve ismeri és alkalmazza a kínai és japán tradicionális orvostudomány, és évről évre újabb meglepő szakmai eredmények látnak napvilágot. Többféle gyógygombát együttesen alkalmazva, értékük és jótékony hatásaik összeadódnakA legtöbb gyógygomba immunrendszeri, emésztőrendszeri védő hatásokkal bír, emellett a vércukorszint-beállításában, csökkentésében lehet szerepük, megfelelő mennyiségben adva; ilyenek a shiitake, a pecsétviasz és a tintagomba. Együttesen a hatásuk hatékonyabban kifejeződik, mint külön-külön.
 
 
Információk a gyógygombákról általában
 
SHIITAKE
A shiitake gomba (Lentinula edodes) étkezési gombaként ismert, de ma már gyógygombaként is számon tartják. Részben íze, részben hatásai miatt kedvelik. Fokhagymára emlékeztető illatát a lentinan nevű anyag adja. Fehérje- (különösen leucin- és lizin-), kálium és cinkforrás, komplex poliszacharidokat tartalmaz. Nukleinsav tartalma a gabonákét is meghaladja. B1- és B2-vitamint, ergoszterint tartalmaz, ez utóbbi a D2 vitamin előanyaga, amely a testben fény hatására alakul át D2-vitaminná. 
 
A shiitake gomba, megfelelő mennyiségben adva, általános immunerősítő, egyes influenzavírusok ellen kiemelten hatásos, a Távol-Keleten „véraktivátornak” is nevezték. Alapvetően a gyomor és a keringés támogatója, így a gyenge gyomrúak, fekélybetegek, valamint a magas vérnyomásban szenvedők számára előszeretettel ajánlják. A Kínai Orvosi Akadémia a gombával hosszú ideje kutatásokat végez, mivel számos öregedést lassító vegyületet találtak benne, sőt Kínában a 60 év feletti lakosság egyik védőételeként tartják számon. Ismert májvédő tulajdonsága, illetve a lentinan hatóanyag révén diabetesz és egyes kötőszöveti rákbetegségek, illetve gyomorrák esetében is védő hatást segítő (Japán National Cancer Center Research Institute kutatása). Hatását pecsétviasz gombával együtt hatékonyaban kifejti.
            
PECSÉTVIASZ GOMBA
A pecsétviasz gomba (Ganoderma Lucidum, reishi) közvetlen étkezésre nem alkalmas gyógygomba, íze, jellege miatt. Mivel számos hasznos tulajdonsággal rendelkezik, így kapszulázott formában bevihetjük a szervezetbe. A kínai orvoslás az egyik leghatékonyabb erősítőnek tartja. Speciális szénhidrátokat, aminosavakat, vitaminokat, ásványi anyagokat (cinket, mangánt, vasat, rezet, germániumot) tartalmaz. A kutatások a bennük lévő poliszacharidokat és triterpéneket említik kiemelten (ganoderma-, ganolucid és lucidémasav). Megfelelő mennyiségben adva, általánosan immunvédő, gyulladáscsökkentő, anti-diabétesz (2.típus esetén), vérnyomás- és koleszterincsökkentő hatásairól ismert, bár ezeket a nyugati orvostudomány egyelőre nem erősítette meg, illetve a kontrollvizsgálatok még hátra vannak. Vércukorszint beállító hatását a glükánoknak köszönheti. Említik egyes szakirodalmak szívműködést segítő, valamint véralvadást gátló tulajdonságát, illetve a szív oxigénfelvételének javítását (pl. japán hegymászók, katonák esetében), amely 3500 méterrel a tengerszint felett is hatásosnak bizonyult. Időskori, köhögéssel járó légcsőhurut esetén is ajánlják a reishi rendszeres használatát. A gomba keserű ízét az ún. triterpenoidok idézik elő, melyeknek vírusellenes hatásuk van. (Mintegy 140 különböző vegyület ismert a pecsétviaszgombákban, közülük a legismertebb a ganoderinsav.)
 
TINTAGOMBA
A gyapjas tintagomba (Coprinus comatus) szintén a gyógygombák egyik jeles tagja. Különlegessége, hogy igen hamar elfolyósodik, az önfeloldódási folyamat (autolízis) következtében. Emiatt a gombák szedés után azonnali gyors feldolgozást igényelnek. Kiváló étkezési gomba, egyesek szerint a vargányával vetekszik. Korábban azt hitték, hogy a tintagomba fogyasztása mellett tilos alkoholtartalmú italt inni, de ez egyértelműen tévhitnek bizonyult a gyapjas tintagomba esetében. Értékes aminosavakat, B-vitaminokat, káliumot, cinket, rezet, vasat hordoz. Egyes irodalmak kötőszöveti daganatok ellen tartják hatásosnak, de számos tanulmány kihangsúlyozza vércukorszint-csökkentő tulajdonságát, amely rendszeres és megfelelő mennyiségű bevitel mellett tartósan fenntartható. A gyapjas tintagomba esetében is hátravannak a megerősítő kontrollvizsgálatok, azonban a jelek szerint a 2.típusú diabétesz elleni küzdelem egyik nagy fegyverét jelentheti a jövőben. Emellett a vércukorszint-beállítás révén a súlykontroll programok egyik fontos segítőjévé is válhat.

Adagolás: napi 3x1 kapszula, sok vízzel, 15-30 perccel étkezés előtt bevenni

Írjon véleményt a termékről

Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!
    Rossz           Jó