Kosár

A kosár üres

Vásárlás folytatása

Minden, amit az élelmi rostokról tudni érdemes - 1. rész

Az emberi szervezetben az élelmi rostok széleskörű feladatokat látnak el, hatásaik lényegében az egész szervezetben érezhetők. Megkülönböztetünk vízben oldódó, vízben nem oldódó, illetve fermentálható rostokat. Mindegyik rostfajtának meg van a maga feladata, így fontos a változatos bevitel. Felnőttek esetében általánosan a 20-35 gramm élelmi rost napi ajánlása jellemző a prevencióban, amelyet növényi nyersanyagok fogyasztásával fedezhetünk. A rostok megfelelő működéséhez fontos az elégséges folyadékbevitel. A mikrobiom egyensúlyának fenntartásához, bélmotilitáshoz, egyes anyagok felszívódásának növeléséhez, vagy mások gátlásához,  hasznos anyagok termelődéséhez hozzájárulnak. Azonban a rostok sok előnye mellett az óvatosságra, egyénre szabott használatra is szükség van. Egyes bélbetegségeknél megfontolt rostválasztásra és bevitelre van szükség. 

VITALITÁS 50 FELETT

A változókor kezdetétől az életidő egyharmad része még hátra van. Ebben az időszakban túlsúlyba kerülnek a lebontó folyamatok, több szabad gyök keletkezik, a belső egyensúly kibillen. A meghagyott rossz szokások ilyenkor nagyobb kárt okozhatnak, mint korábban, ezért helyes életmóddal, étrenddel sokat segíthetünk az életminőség javításában. A változtatás egyénre szabott és...

10 DOLOG, AMIT ÉRDEMES TUDNI A BŐRVÉDELEMRŐL

A bőr minőségét a genetikai, életmódbeli és környezeti tényezők együttesen alakítják. A felhám, az irharéteg és a bőralja eltérő felépítéssel és feladattal rendelkezik. Bőrünket befolyásolja az étrendben alkalmazott fehérjék aminosavösszetétele és az olajok zsírsavprofilja, ez utóbbiaknál kiemelten az omega-3 bevitel, akár lenmag vagy algaolaj formájában. A teljes magvak, a diófélék,...

SZÜLÉS UTÁNI SÚLYCSÖKKENTÉS

Egy átlagos normál testalkatú nő 10-12 kg-ot hízik egy terhesség alatt. A szülés után hátramaradó makacs kilóktól viszont nem mindenkinek egyszerű megszabadulni. Már a várandósság alatt is nagyon fontos a tudatosság, és az egészséges, modern táplálkozási irányelvek követése. A gyermekágyi időszak után viszont elkezdhetünk többet mozogni. A fogyás folyamatában a legfontosabb tényező...

EMESE ELÁRULJA, HOGYAN TARTJA SÚLYÁT 40KG FOGYÁS UTÁN

Régi olvasóink biztosan emlékeznek Kárpáti Emese történetére, aki az elmúlt években két fantasztikus dolgot vitt véghez: az U23-as Judo Európa-bajnokság bronzérmese lett, majd 40 kg súlyfeleslegtől is megszabadult.  Emese azóta is sikeresen tartja a súlyát, ugyan a versenyszerű judot már abbahagyta, a sport az élete szerves része maradt.  Most ismét kíváncsiak...

Leggyakoribb kérdések a S. boulardii kultúráról és a ProMAX S. boulardii probiotikumról

A szenzációs, új magyar fejlesztés megérkezett! A probiotikumok fontossága egyre inkább elterjedt a köztudatban, hiszen a bél-mikrobiomunk egyensúlya nemcsak a bél "jólétét" jelenti, hanem az szervezet egészére kihat. Befolyásolja fizikai és mentális állapotunkat, így mindenképpen érdemes odafigyelni a törzsek arányára és fajaira. A Saccharomyces boulardii a legtöbbet vizsgált nem bakteriális...

Saccharomyces boulardii - a bélrendszer legjobb útitársa

A bélflóra jelentősége kiemelt a szervezet védelmében, ezért jelentősen erősödtek a probiotikum kutatások. A Saccharomyces boulardii a legtöbbet vizsgált nem bakteriális eredetű probiotikum, amelynek jótékony tulajdonságait számos ellenőrzött klinikai vizsgálat igazolta. Antibiotikumkúra mellett is alkalmazható kultúra, a mikrobiom egyensúlyának fenntartása érdekében. Számos hasmenéses betegség kimenetelét javíthatja és enyhítheti a krónikus...

HOGYAN KERÜLD EL A JOJÓ-HATÁST?

A fogyókúra akkor érte el a valódi célját, ha a súlybeállítás tartós, a leadott zsírszövetek nem épülnek vissza. A periodikus fogyás-visszahízás jelenséget jojó-hatásnak nevezik, amely idővel a testösszetételt a zsírok felé tolja el, így a test egyre terebélyesebbé válik. A gyakran „jojózó” ember lassan és folyamatosan hízik, amely lelkileg és...

A 10 LEGFONTOSABB SZEMPONT FOGYÓKÚRÁS KÉSZÍTMÉNYEK VÁLASZTÁSÁNÁL

Ma már számtalan fogyókúrás készítmény elérhető a forgalomban, és az idő, illetve a tudomány haladásával párhuzamosan a velük szemben támasztott elvárások is nőttek, jogosan. Fontosak a termékek beltartalmi adatai, a fehérje-, zsír-, szénhidrát- és élelmirost-tartalom, a vitaminok és nyomelemek. Természetesen kulcsszerepet kapnak az összetevők is, a hozzáadott cukor mennyisége, a felhasznált édesítőszerek...

VÁDAK NÉLKÜL, AVAGY AZ IDŐRŐL, AMIKOR MEGPIHENHETSZ

Ha fáradt vagy, az egyszerűen azért lehet, mert hosszú volt az idény és mozgalmas az egész év. A szervezeted bölcs, szeretne megnyugodni, és tapasztalatból tudja, hogy egy kevés pihenő következik hamarosan. Fontos, hogy töltsd vissza a felszíni alkalmazkodási energiáidat, és ne engedd, hogy a mély energiákhoz nyúljon a szervezeted. Egy határig regenerálható az...

ÚJÉVI FOGADALMAINK

Elérkezett az év vége, a pihenés, az együtt töltött családi időszak, a béke ideje. Az új év közeledtével fogadalmakat teszünk, jobb jövőt tervezünk. Az évzáró bejegyzésben olvashatjátok a Blnce szakértői csapatának újévi fogadalmait, jókívánságait. Fogadjátok szeretettel!

MI TÖRTÉNT 2023-BAN? - GÁBOR SZERINT

2023 vége felé közeledünk. Sikeresnek mondható ez az év: egyre többen ismerik fel a növényi táplálkozás előnyeit, az antioxidánsok hihetetlen erejét és a mikrobiom szerepét. A Blnce háza táján is jelentős eredményekről számolhattunk be, kiemelkedő fejlesztések születtek az évben: az Anti-stressz shake, a Shield, a ProMax LGG mind-mind új készítmények....

EZÉRT NE LEGYEN SOHA RUTIN A BŐRÁPOLÁS

Bőrünk öregedését, állapotát külső és belső tényezők befolyásolják. Melyek ezek a tényezők? Németh-Ambrus Orsolya kozmetikai vegyész cikkéből megtudhatjuk mi az a 6 legfontosabb tényező, amire oda kell figyelnünk, hogy ápolt, fiatalos bőrünk legyen. Egyszerű életmódbeli változtatások - amelyeknek nem tulajdonítunk túl nagy jelentőséget a napi rohanás során - bizony kihatnak...

A CSÍRÁZTATOTT MAGVAK ÉLETTANI JELENTŐSÉGE A DIETETIKAI AJÁNLÁSOKBAN

A csíráztatás az egyik legősibb természetes eljárás. A világ különböző pontjain alkalmazták ezt a módszert a csírák magas tápértéke és egyéb egészségvédő tulajdonságai miatt. Csíráztatáskor a mag belső szerkezete megváltozik, az enzimek elkezdik bontani a keményítőket, zsírokat és fehérjéket kisebb alkotóelemekké, a vitamin- és ásványianyagtartalom növekszik, biohasznosulásuk javul, míg az...

TÓTH GÁBOR - BIO GABI ÉTRENDJE

Tóth Gábor, a Blnce Bio Gabija most elárulja hogyan étkezik! Legújabb cikkében beavatja az olvasót a vásárlási szokásaiba: milyen alapanyagokat használ és miből bio-t. Megtudhatjuk milyen funkcionális élelmiszereket fogyaszt és hogyan készíti el azokat. A heti étkezésének a modelljéről is kaphatunk egy általános képet: mit és hogyan érdemes enni reggelire,...

A FEKÉLYBETEGSÉGEK ÉS A NYELŐCSŐ-GYOMOR REFLUX MEGELŐZÉSE ÉS TERÁPIÁS ÉTRENDJE

A fekélybetegségek oka elméletben egyszerű: a védőanyagok (mucin, bázikus hidrogén-karbonátok) hiánya és az agresszív anyagok (sósav, pepszin) túlsúlya, azaz felborul a belső egyensúly. Emellett a lelki stresszek okozta vérkeringés-változás miatt egyes helyeken mucinhiány lép fel a gyomor belső felületén.A Helicobacter pylori is ok lehet, bár inkább következmény – a lakosság...